Kommunen sänder coronainformation för äldre i närradion

Publicerad:

Nu kan du lyssna på radioinformation från Trelleborgs kommun om hur du kan skydda dig från coronaviruset. Tre inslag i timmen sänds i närradiokanalen Radio Trelleborg.

Informationen riktar sig speciellt till de kommuninvånare som är 70 år eller äldre – en grupp som identifierats som särskilt sårbar för det nya coronaviruset.

Tre olika budskap är inspelade. Inslagen informerar om Folkhälsomyndighetens råd till äldre, och vilka åtgärder som kommunen har behövt vidta för att skydda äldre från smitta. Ett tredje inslag berättar om Trelleborgs nya stödlinje, Äldreomsorg direkt, dit äldre kan ringa för att få råd och för att fråga om coronaviruset.

Radioinslagen har tagits fram som ett sätt att nå ännu fler äldre personer i Trelleborg.

– Vi vet att många trelleborgare, inte minst 70-plussare, lyssnar på sändningarna i närradion, säger Emilie Ekander, chef för kommunikationsenheten i Trelleborgs kommun. Radion är en av flera kanaler som vi använder för att nå ut med viktig information om vad kommunen gör angående coronaviruset.

Äldreomsorg direkt kan du ringa måndag till fredag från klockan 8.00 till 18.00 på telefonnummer 0410-73 31 24 eller 073-616 81 39. Linjen är bemannad av två anhörigkonsulenter i Trelleborgs kommun.

Radio Trelleborg sänder på frekvensen 92,8 Mhz.