Juldekorationer sprider ljus och värme i mörkret

Publicerad:

I morse tände kommunens parkavdelning de 21 julgranarna längs Västra infarten och Hamngatan i Trelleborg. Med detta avrundas årets ljussättning inför julen – lite tidigare än vanligt.

– Vi kan alla behöva lite ljus i mörkret just i år, säger parkchefen Mark Huisman.

Under tidiga morgontimmarna på fredagen tände kommunen de sista juldekorationerna för i år - de 21 granarna längs Västra infarten och Hamngatan i centrala Trelleborg.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Stämningsfull belysning och vackra juldekorationer berättar att julen närmar sig. I år har parkavdelningen i Trelleborg valt att ljussätta staden och byarna någon vecka tidigare än andra år.

– Vi började sätta upp belysning och dekorationer redan i förra veckan och har tänt upp efter hand, säger parkchef Mark Huisman. Den här hösten har vi känt  att det var mer angeläget än vanligt att skapa julstämning och lysa upp, med tanke på pandemin. Vi kan alla behöva lite ljus i mörkret just i år.

Omkring 60 granar i hela kommunen

De ikoniska palmerna längs Västra infarten har plockats in i växthusen för vintern och har ersatts av omkring 21 välvuxna julgranar – sammanlagt ett 60-tal i hela Trelleborgs kommun. Under morgonen tändes de upp och markerar därmed att årets ljussättning av Trelleborg är klar.

Under dagen räknar Mark Huisman med att 15 större granar som satts upp centralt i byarna på Söderslätt ska tändas upp, med god hjälp av byalagen.

Nyhet på Östergatan

Några nyheter för året är på plats.

– Vi har till exempel satt ny belysning längs Östergatan i form av girlanger över gatan med stora stjärnor som vi hoppas blir uppskattade. Våra rondeller har också blivit fina med hjortar i rondellen vid väg 108 och trädet i Sjöviksrondellen, bland annat.

– Människor brukar bli lite gladare än vanligt när julbelysningen tänds. Jag vet att både fastighetsägare, butiksägare och allmänheten uppskattar det, så det känns bra att kunna tjuvstarta julen lite i år, säger Mark Huisman.