Här spikas starten för nyproduktion på Malörten

Publicerad:

Dagens första spikslag är startskottet för nyproduktionen av 102 nya hyresrätter i kvarteret Malörten. Första inflyttningen beräknas till hösten 2022.

De första symboliska spikarna slogs i av Catharina von Blixen-Finecke, styrelseordförande för kommunens bostadsbolag TrelleborgsHem, Amanda Modig, produktionschef för byggföretaget MTA, och Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Förtätningen av Malörten är en del av en offensiv satsning på nyproduktion av kommunens bostadsbolag TrelleborgsHem. Projektet innebär att det ska byggas fyra punkthus på Malörtsvägen 10-28. De ska vara fem och sex våningar höga och bestå av hyresrätter med ett-tre rum.

Möjlighet för unga

De första symboliska spikarna slogs i av Catharina von Blixen-Finecke, styrelseordförande för TrelleborgsHem, Amanda Modig, produktionschef för byggföretaget MTA, och Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande.

– Det känns jätteroligt att komma igång med det här projektet. Det blir hållbart byggmaterial, solceller på taket, uteplats till varje byggnad, en damm på området och ökad tillgänglighet till kollektivtrafiken. Detta skapar också en möjlighet för unga att få sin första bostad, säger Catharina von Blixen-Finecke.

Vill bygga samhället

– Vi vill vara med och bygga samhället. Det här kommer att skapa arbetstillfällen och vi är väldigt nöjda med att vi sätter MTA på kartan i Trelleborg, säger Amanda Modig.

– Vi behöver bygga fler bostäder och det är ett måste att det görs smart och hållbart. I det här projektet finns många väl genomtänkta idéer och jag är extra glad att få välkomna ett nytt företag till oss. Det visar att vår kommun är att räkna med, säger Mikael Rubin.

Fokus på långsiktighet

Pia Jönsson, VD för TrelleborgsHem:

– Det här är ett viktigt avstamp för oss, det är starten för vår satsning i ökad nybyggnation. Lägenheterna kommer att följa vår nybyggnadsstandard vilket kännetecknas av yteffektiva och prisvärda lägenheter med fokus på långsiktighet, säger Pia Jönsson.

Läs mer

Nya hyresrätter skapar möjlighet till ökad rörlighet