Handlingsservice för dig som är 70 år eller äldre

Publicerad:

Trelleborgs kommun mobiliserar för att hjälpa äldre att handla mat. Samarbete mellan flera aktörer ligger bakom handlingsservicen som vänder sig till dig som uppmanas att stanna hemma men inte har någon som kan handla åt dig.

Handlingsservicen gäller dig som är 70 år eller äldre. Du kan få hjälp med inköp av livsmedel men även apoteksärenden och att hämta ut paket. Det finns även en möjlighet för anhöriga att få avlastning.

Du ringer in din beställning till stödlinjen Äldreomsorg direkt som sedan förmedlar vidare. Den kostnadsfria handlingsservicen utförs sedan av frivilliga engagerade medborgare i ett samarbete mellan Trelleborgs kommun, Svenska kyrkan, FAK (Frivilliga automobilkårernas riksförbund) och FRG (Frivilliga resursgruppen).

Servicen är kostnadsfri och kontantfri. Betalning sker genom avtal mellan affär och kund, antingen via Swish eller faktura.

Lämna beställning

Du ringer Äldreomsorg direkt för att lämna din beställning.

Linjen är öppen måndag-fredag 8-18 och nås via:
0410-73 31 24
073-616 81 39

För dig som inte har andra möjligheter

Den här servicen riktar sig till de som är 70 år eller äldre och som i dagsläget inte har några andra möjligheter än att handla själva. Du som kan be en anhörig eller bekant om hjälp eller har möjlighet att göra dina inköp över nätet ska i första hand använda dig av det.