Efterlängtade omklädningsrum ska vara klara hösten 2021

Publicerad:

På måndagen togs ett första spadtag för utbyggnaden av Söderslättshallen i Trelleborg. Syftet med utbyggnaden är att skapa fler omklädningsrum – klara att använda nästa säsong, hösten 2021.

Mikael Rubin, Thomas Nilsson och Erik Lundström tog tillsammans ett första spadtag för nya omklädningsrum på Söderslättshallen.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Söderslättshallen som invigdes 1974 har de senaste åren fräschats upp och renoverats på flera sätt, både utvändigt och invändigt. Nu ska den också byggas ut när fyra nya omklädningsrum, samlingssal och förrådsytor ska skapas.

– Omklädningsrummen ligger i anslutning till ishallen och är efterlängtade av såväl hockeyföreningen som konståkningsklubben, säger Jörgen Flink, kultur- och fritidschef i Trelleborgs kommun.

Bygget av omklädningsrummen påbörjades på måndagen med ett symboliskt spadtag. Det var kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin, kommunstyrelsens vice ordförande Erik Lundström och kultur- och fritidsnämndens ordförande Thomas Nilsson som tillsammans tog de första spadtagen.

Arbetet ska utföras av entreprenören Treano. Utbyggnaden ska vara klar till hösten 2021