Biblioteken stänger lokalerna för besök

Publicerad:

På grund av risk för smittspridning kommer bibliotekets lokaler att vara stängda för besök från och med måndag 6 april till den 22 juni. Istället kommer man att kunna låna böcker och film genom take-away på alla biblioteken eller lånestationen på Centralstationen.

Beslutet gäller för både Trelleborgs bibliotek, Anderslövs bibliotek (även meröppet) och Gislövs bibliotek. Även bokbussens turer ställs in.

Under tiden som biblioteken är stängda kommer personalen fortfarande att finnas tillgänglig på telefon och e-post. De digitala tjänsterna finns tillgängliga som vanligt.

Du kommer även kunna höra av dig till biblioteket och beställa böcker som personalen packar ihop. Paketet kan sedan hämtas upp vid någon av bibliotekets lokaler.

Precis som vanligt kan du hämta och lämna böcker via lånestationen som finns på Centralstationen.

Digitala tjänster

Sedan tidigare kan du som har ett bibliotekskort låna e-ljudböcker eller e-böcker. Du har också tillgång till två olika databaser.

Dessutom kan du hyra strömmande film, genom tjänsten Viddla.

Mer information

Beslutet gäller tills vidare. Trelleborgs kommun tar del av myndigheternas och regeringens direktiv och rekommendationer och fattar beslut på kommunal nivå utifrån dessa.

Under tiden som biblioteken är stängda kommer inga förseningsavgifter att utgå.