Webbplatsen kan läggas till på startskärmen som en app.

Använd webbplatsen som en app

Publicerad:

När vi byggde ny webbplats för Trelleborgs kommun under våren passade vi på att bygga den som en Progressive Web App (PWA). För dig som besökare innebär det bland annat att du kan lägga till webbplatsen på din hemskärm eller ditt skrivbord, precis som du gör med en vanlig app.

Det innebär också att webbplatsen då ser appliknande ut och om du har dålig eller ingen uppkoppling kan du surfa på webbplatsen ändå.

– Det här valde vi att göra för att besökarna ska få en så snabb och smidig upplevelse som möjligt, säger Emilie Ekander, kommunikationschef i Trelleborgs kommun. Dessutom har vi möjlighet att utnyttja typiska appfunktioner när vi vidareutvecklar webbplatsen.

– Vi ser det som en stor fördel att en PWA är helt plattformsoberoende och därför kan användas på telefon, dator och surfplatta oavsett operativsystem, lägger infomaster Susanne Nilsson till.

Så lägger du till webbplatsen på din hemskärm i mobilen

Surfa till webbplatsen. Tryck sedan på Lägg till på startskärmen/Lägg till på hemskärmen/Add to home screen. Då läggs ikonen automatiskt på din startsida. Den kommer att visas på den sista sidan om du har mer än en hemskärm.

Observera att alla sparade webbplatser laddas direkt till sidan där du sparade. Om du hellre vill börja från webbplatsens startsida för att hålla dig uppdaterad, gå helt enkelt till startsidan och spara därifrån.

Fotnot:
Progressive Web Applications (PWA) är en samling webbstandarder som ursprungligen utvecklats av Google för att förbättra webbplatsernas prestanda på mobila enheter. Som ett resultat fungerar webbplatser mer som dedikerade mobilappar som du hittar i Apples App Store eller Google Play.