Äldreomsorg direkt öppnar extra telefonlinje i coronatider

Publicerad:

Är du 70 år och äldre och undrar hur du ska lösa praktiska problem nu när du uppmanas att hålla dig hemma? Äldreomsorg direkt ger råd och stöd alla vardagar mellan klockan 8 och 18.

Äldreomsorg direkt är en tjänst som finns sedan tidigare i syfte att ge kommuninvånarna en möjlighet att ringa för att få allmän information om äldreomsorgen i Trelleborgs kommun och hjälp att lotsas vidare till rätt instans.

Nu öppnas ytterligare en telefonlinje för att svara på de frågor som kan uppstå med anledning av coronasituationen. Äldreomsorg direkt nås nu på både 0410-73 31 24 och 073-616 81 39.

Svarar gör anhörigkonsulenterna Liselotte ”Lotta” Andersson och Hylja Meshko. De finns tillgängliga på dessa telefonnummer alla vardagar mellan klockan 8 och 18.

– Det känns bra att vi kan erbjuda den här tjänsten och vara tillgängliga via telefon och svara på de frågor som uppstår, speciellt nu när aktiviteter för äldre ställs in. Vi kommer att ge råd och stöd om praktiska saker som inköp med mera.

Råd och stöd kring praktiska problem

Äldreomsorg direkt utökas med en extra linje just för att underlätta för de personer som kan behöva råd och stöd i den situation som nu råder. Äldreomsorg direkt kan dock inte besvara hälso- och sjukvårdsfrågor eller ge medicinska råd.

– Vi märker att många ringer och känner oro över hur de ska handla mat och medicin. Äldre blir ledsna över besök som blir avbokade, säger Lotta Andersson.

– Vi får också in samtal från anhöriga som är oroliga för sina närstående när de inte kan besöka och hjälpa till i samma utsträckning som tidigare, säger Hylja Meshko.

Äldreomsorg direkt

Måndag-fredag klockan 8-18
0410-73 31 24
073-616 81 39