Axel Ebbes Konsthall

Konsthallen är en vacker och stilren funkisbyggnad från 1935, tillägnad konstnären Axel Ebbe.

Axel Ebbes Konsthall
Foto: Lars Sjöholm Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Axel Ebbes Konsthall

Här finns hans samlade verk - allt från magnifika skulpturer till finurlig grafik och poesi, donerade av Axel Ebbe och hans hustru till Trelleborgs stad. Periodvis visas även mindre utställningar, oftast konst eller konsthantverk.

  • I DAGNYS TRÄDGÅRD - Dagny Larsson 30.3-28.4 2019 Axel Ebbes Konsthall

    Dagny Larsson (1912-2006) målade trädgården i Alstad och de bördiga söderslättsjordarna med ömhet och hängiven inlevelse. Hon utbildade sig till lantmästare på Alnarps jordbruksuniversitet men gick även konstnärliga utbildningar som Skånska målarskolan i Malmö, Otte Skölds målarskola i Stockholm och Erik Clemmesens målarskola i Köpenhamn.

  • Grafiktriennal XVI - Nordic Contemporary Print Triennial 2020

    Färgrollers används inom grafiken till infärgning.

    Ansökningsomgången till Grafiktriennal XVI – Nordic Contemporary Print Triennial 2020 öppnar! Grafiska Sällskapet genomför den 16:e upplagan av Grafiktriennal i samarbete med Galleri Sander, Trelleborgs Museum och Kulturens hus i Luleå. Alltsedan den första grafiktriennalen öppnade på Nationalmuseum 1965 har utställningarna varit viktiga manifest som spårat aktuella tendenser i produktion och presentation av den grafiska konsten.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?