Observationer vid havet – Lena Ignestam och Carina Zunino

Information om evenemanget

Tidpunkt

Plats

Trelleborgs Museum

Med olika material och konstnärliga uttrycksätt undersöker konstnärerna Lena Ignestam och Carina Zunino havet och människans relation till varandra.

 

Carina Zunino har arbetat med fotografi, film och skulptur. Hon utforskar hur kalkstenen och havet knyter oss samman med det förflutna och hur förbindelsen ligger inom oss som en ordlös erfarenhet.

Lena Ignestam har skapat verk i teknikerna akvarell, tygbroderier och pop-up böcker. Konstverken tar sin utgångspunkt i ämnen som havets skönhet, skröplighet och brutalitet, havets betydelse för människors och platsers existens, och hur havet präglar levnadsvillkor och människosyn.

 

Lena Ignestam och Carina Zunino är bägge utbildade på Konstakademien i Köpenhamn och har arbetat tillsammans under det gemensamma namnet Zunino Ignestam Studio de senaste nio åren. I denna konstellation har de skapat ett stort antal konstverk för offentliga platser i Sverige och Danmark. I januari 2020 invigdes konstverket Språkväxten på Västervångskolan i Trelleborg.

 

Lena Ignestam är utbildad på det Konglige Danske Kunstakademi i Köpenhamn, 1992 – 99, och gick dessförinnan på Nordiska Konstskolan i Karleby, Finland 1988 -90. Hon har ställt ut både i Sverige och utomlands. Ignestam är bosatt i Malmö.

Carina Zunino är född i Roskilde, Danmark och utbildad på Det kongelige Danske Kunstakademi i København (1996 – 2002). Zunino har därefter utställt regelbundet på museer, konsthallar och i utlandet. Zunino är bosatt i Köpenhamn.