KL7 – Sprickor i järnridån

KL7 är en serie kvällsföredrag på Trelleborgs bibliotek om och av intressanta människor, denna gång med Wilhelm Agrell om Sveriges underrättelseverksamhet under det kalla kriget.

Information om evenemanget

Tidpunkt

Plats

Trelleborgs bibliotek

 • Arrangör

  Tillgänglighet

  • Accessible toilet
 • Trelleborgs bibliotek

  Astrid Lindgrens allé 1

  231 43

  Trelleborg


 • arrangemang.bibliotek@trelleborg.se
 • Biljettsläpp:

  Entré och biljettpriser

  Standardpris/Vuxen: 120 kr

  Fler biljettyper

  • Biljettnamn: Trelleborgs Allehandas lustkort

   Maximipris: 100 kr

   Minimipris: 100 kr

   Typ av biljett: Seated

  Prisintervall

  Prisinformation

  På grund av smittorisk (covid-19) har föredragshållaren Wilhelm Agrell valt att hålla föredraget via länk. Föredraget kommer att visas på biblioteket på utsatt datum och tid. Du som har biljett sedan tidigare är välkommen att lösa in denna mot en gratisbiljett och få pengarna tillbaka. Fri entré. Begränsat antal platser. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på 0410-733180 eller maila oss på bibliotek@trelleborg.se OBS! Alla KL7-arrangemang sänds även som digitala föreläsningar så du kan titta hemifrån. Läs mer om hur du gör: https://bibliotek.trelleborg.se/web/arena/praktiskt-om-arrangemangen Från och med tisdagen den 1 september 08:00 kan du köpa eller boka biljetter till höstens arrangemang genom att besöka biblioteket, skicka e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se eller ringa till 0410 – 73 31 87. Undanlagda biljetter hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget. Sittplatserna kommer att vara begränsade i antal och utspridda. Handsprit kommer att finnas tillgängligt och biljetter kontrolleras redan vid informationsdisken. Men framför allt kommer det att vara möjligt att se flera av föreläsningarna digitalt. Mer information finns att läsa på bibliotekets webbplats, https://bibliotek.trelleborg.se/web/arena/praktiskt-om-arrangemangen

Under det kalla kriget bedrev Sverige en omfattande och aktiv underrättelseverksamhet riktad österut. Vilken betydelse hade detta för landets säkerhet? Och vilka risker tog man? Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys, föreläser om denna dramatiska del av svensk samtidshistoria med utgångspunkt i sin bok Sprickor i järnridån. Svensk underrättelsetjänst 1944-1992.