Blomning – Botvid och Barbara Kihlman

I en prunkande trädgård, där finns källan till en gemensam passion för skönhet och förundran inför årstidernas cykel – växtkraft, vissnande och återigen blomning. Allt fångas i Barbara och Botvids måleri, lyskraften i oljan och flödigheten i akvarell.

Information om evenemanget

Tidpunkt

Plats

Axel Ebbes Konsthall

  • Tillgänglighet

    • Elevator/ramp
  • Axel Ebbes Konsthall

    Hesekillegatan 1

    231 53

    Trelleborg

Ljuset och skuggspelen för fram oanade figurer – målningar där det alltid finns nytt att upptäcka. Paletterna bär gemensamma toner men penseldragen skiljer dem åt och skapar högst personliga tolkningar och upplevelser.

I sommar kommer Axel Ebbes Konsthall fyllas av magisk kolorit för sista gången i väntan på renovering och utbyggnad. Utställningen samsas med verk av Axel Ebbe vars inspiration är driven ur samma källa, kärleken till naturen. Målningarna blir vägvisare till trädgården inom oss alla – där vi kan finna kraft och njutning som inspirerar att i tid och rum odla sin trädgård.

Paul Botvid Kihlman, 1930-2019 oljemåleri, akvarell och grafik, studerade vid Otte Skölds målarskola i Stockholm samt i Paris och Spanien.

Barbara Johnson Kihlman, f. 1939 akvarell, bor och är verksam konstnär i Trelleborg och har en lång karriär som framgångsrik landskapsarkitekt bakom sig.