Coronaviruset

Trelleborgs kommun följer utvecklingen kring coronaviruset och sjukdomen covid-19. Kommunen agerar med stöd av Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kommunala verksamheter påverkas i olika grad av viruset, men i nuläget gäller skolplikten som vanligt.

Frågor och svar

Verksamheters tillgänglighet

Dag för dag

Skolor, förskolor och vuxenutbildning

Kultur och fritid

Länkar

Allmänna råd

Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Gå inte till jobbet, skolan eller förskolan. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra.

Stanna hemma så länge du känner dig sjuk. Om du blir sämre och inte klarar egenvård i hemmet kan du ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning. Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går till jobb eller skola.

Äldre människor har större risk att bli svårt sjuka. Du som arbetar med vård av äldre ska inte gå till jobbet om du har hosta eller är förkyld. Sedan den 13 mars gäller besöksförbud på kommunens äldreboenden.

Allmänna frågor om viruset hänvisar vi till 113 13.

Information på andra språk

På krisinformation.se finns information om coronaviruset på flera olika språk.

Källkritik

Det florerar en hel del felaktig information kring Corona. Tro inte på allt du läser och var källritisk till informationen du tar del av. Sprid inte vidare information du inte är säker på att stämmer.

Nyheter

 • Viktig information om coronaviruset och covid-19

  Trelleborgs kommun följer utvecklingen kring coronaviruset och sjukdomen covid-19. Kommunala verksamheter påverkas i olika grad av viruset. Kommunen agerar med stöd av Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 • LSS-grupp gör ansiktsvisir åt Trelleborgs lasarett

  En LSS-grupp hjälper just nu Trelleborgs lasarett med att tillverka ansiktsvisir.

  Kommun och region hjälps åt när servicegruppen inom daglig verksamhet bidrar med att tillverka ansiktsvisir.

 • Fem filmer om Trelleborg i coronatider

  Sam Larsson, drifttekniker på VA-avdelningen i Trelleborgs kommun.

  Coronaviruset drabbar oss alla. I Trelleborg jobbar vi tillsammans för att vår kommun ska vara en trygg och säker plats för alla invånare – barn som äldre.

 • Företag kan ansöka om förlängt betalningsvillkor

  Är du företagare kan du ansöka om att få 90 dagars betalningsvillkor på fakturor från Trelleborgs kommun.

  En del i åtgärdspaketet för näringslivet som beslutades förra veckan är att förlänga betalningsvillkoret för fakturor från Trelleborgs kommun.

 • Trelleborgs kommun följer nya direktiv för folksamlingar

  Från och med söndag tillåts folksamlingar på max 50 personer. Regeringens beslut gäller för hela landet och Trelleborgs kommun analyserar nu hur det nya direktivet påverkar kommunala verksamheter och arrangemang.

 • Trelleborgs kommun bidrar lasarettet med skyddsvisir

  För att säkra behovet av skyddsvisir på lasarettet i Trelleborg tillverkas det nu visir på alla tillgängliga ställen. På lasarettet tillverkar man själva visir med hjälp av 3D-printer och OH-papper. I ett förråd på Trelleborgs kommuns gamla AV-central fanns inte mindre än 1500 OH-papper som på fredagsmorgonen lämnades över till lasarettet

 • Trelleborgs kommun ställer in sina valborgsfiranden

  Trelleborgs kommun ställer i år in sina valborgsfiranden. Det innebär att inga valborgsbrasor med tillhörande arrangemang kommer att genomföras på Trelleborgen, i Stadsparken eller på Dalabadet den 30 april.

 • Vi jobbar hårt för att lösa det praktiska

  Zouhair Arabi Eter, chef för enheten Näringsliv, och hans medarbetare ansvarar för att samordna och följa upp punkterna i åtgärdspaketet för näringslivet i Trelleborg.

  Kommunstyrelsens arbetsutskott tog i måndags beslut om ett åtgärdspaket för att stötta det lokala näringslivet som drabbats hårt i spåren av coronapandemin.

 • Färdtjänstkunder erbjuds ensamresor

  Trelleborgs kommun följer de åtgärder som Skånetrafiken vidtar för sina serviceresor. Alla som reser med färdtjänst erbjuds i mån av plats att resa ensamma i fordonen för att minska risken för smittspridning av coronaviruset.

 • Äldreomsorg direkt öppnar extra telefonlinje i coronatider

  Hylja Meshko och Liselotte "Lotta" Andersson är personerna som svarar när du ringer "Äldreomsorg direkt".

  Är du 70 år och äldre och undrar hur du ska lösa praktiska problem nu när du uppmanas att hålla dig hemma? Äldreomsorg direkt ger råd och stöd alla vardagar mellan klockan 8 och 18.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!