Trelleborgen

På stadens högsta punkt fann man 1988 spåren av en ringborg från vikingatiden, en s.k. trelleborg. Med fyndet av borgen fick även stadens namn sin förklaring.

Vikingaslaget
Foto: Peter Löfqvist Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Vikingaslaget

Trelleborgen som den ser ut idag är en rekonstruktion som stod färdig 1995. En fjärdedel av borgen är uppbyggd på sin ursprungsplats och ligger mitt inne i den moderna staden, den rymmer också ett rekonstruerat medeltida hus - även det funnet på platsen.

Utanför borgen finns numera en vikingagård med tillhörande småbyggnader. I museibyggnaden finns en vikingautställning, en butik och ett café.

 • Väsenvandringen 2016

  Ängel och eld.

  Trelleborgen får besök av oväntat slag – eller så är det kanske så att de brukar vara här men valt att inte visa sig. Kom och spana efter väsen och lyssna på deras berättelser tisdagen den 1 november.

 • Höstlovsöppet med Vätteverkstad

  Tovad mask.

  Under höstlovet är du välkommen till Vätteverkstad på Trelleborgen. Det är verkstad både den 2 och den 3 november.

 • Vikingaslag av det barnvänligare slaget

  Helgens första vikingaslag.

  Med humor och udda vapen som fisk och flipfloptoffla bekämpade vikingarna varandra vid helgens allra första vikingaslag. Nästa slag framåt eftermiddagen kommer dock att bli betydligt blodtörstigare.

 • Mer kärlek än krig

  Det glädjestr��lande svaret blev ja från både brud och brudgum

  Den första dagen av årets Vikingaslag med marknad inleddes i kärlekens tecken med ett vikingatida bröllop. En månghövdad publik hade kommit för att bevittna när Marcus Arnfell och Helena Brolenius sa ja till varandra och kärleken.

 • Förberedelserna för 10-årsjubilerande Vikingaslaget i full gång

  Årets yngsta viking är bara 3 veckor och ser lika förväntansfull ut som de större vikingarna.

  På Trelleborgen är det bråda tider just nu inför öppnandet av årets Vikingaslag med marknad i morgon klockan 10. Vikingar anländer i en strid ström och slår upp sina tält med vikingatida varor.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?