Trelleborgs förskolor och skolor

Barn- och utbildningsverksamheten i Trelleborg organiseras inom bildningsförvaltningen som ansvarar för förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, vuxenutbildning och Campus Trelleborg.

Förskola, grundskola och särskola

Vi har 31 förskolor, varav en OB- förskola, och 16 grundskolor där särskolor och resursskolor är integrerade i verksamheten.

Gymnasie och vuxenutbildning

Vi har en gymnasieskola där också vuxenutbildning finns. Undervisningen bedrivs på Söderslättsgymnasiet som består av enheterna S:t Nicolai och Bastionen.

 • Guld i svenska gymnasiemästerskapen för uppfinnare

  Teknikelever i det vinnande laget Sockon

  Stort grattis till Emma Andersson, Vera Aall Flood och Karl-Henrik Andersson som tog hem förstapriset i Sverigefinalen med sin uppfinning Sockon.

 • Världen är större än Skegrie

  Det är temat på den språk- och kulturdag som under dagen engagerar eleverna på Skegrie skola. Under förmiddagen får alla klasser besök av några av de modersmålslärare som undervisar på skolan.

 • 10 år firas med ballonger och körsång

  Skegrie skola fyller 10 år

  Skegrie skola fyller idag 10 år och det kommer att firas hela dagen. Redan under förmiddagen samlades barn och personal på skolgården för att tillsammans sjunga och släppa ballonger.

 • Inspiration och vägledning i studie- och yrkesmöjligheter

  Studie-och yrkesvägledning

  Om du har frågor eller funderingar kring studier och yrken kan du få vägledning, nyttiga tips och information via Facebook.

 • Högre måluppfyllelse genom anpassad lärmiljö

  Under 2015 arbetar Vannhögskolan med ett utvecklingsprojekt för att bättre anpassa lärmiljön utifrån elevernas individuella behov.

 • Finalplatser i svenska gymnasiemästerskapen för uppfinnare

  Regionsfinal i Blixtlåset

  I onsdags deltog Teknikcollege Söderslätt i innovationstävlingen Blixtlåset med sex deltagande lag. Resultatet blev strålande då fyra lag lyckades kvalificera sig för riksfinalen i Stockholm den 16 april.

 • Gymnasieelever avancerar i Språkolympiaden

  Tidigare i år avancerade gymnasiet i kvalet för södra Skåne i Språkolympiaden. På fredag väntar regionsfinalen när den arrangeras på Borgarskolan i Malmö. Söderslättsgymnasiet representeras av Marie Theander och Filip Schyllert.

 • Liljeborgsskolan öppnar verksamheten för afrikanskt studiebesök

  Kursdeltagare från Väst- och Centralafrika besöker Liljeborgsskolan

  För andra året i rad har Liljeborgsskolan 7-9 arrangerat ett studiebesök för fransktalande skolfolk från Väst- och Centralafrika.

 • Nyhetsbrev våren 2015

  Hej och välkomna till våren som ser ut att vara tidigt ute medan vi på AV-Media är sena med att komma ut med vårt nyhetsbrev. Som vanligt består nyhetsbrevet av tre delar: nyheter om vår verksamhet, våra nya utbildningsfilmer och dokumentärer samt våra nya spelfilmer.

 • Trelleborg har fler yrkesskickliga lärare

  10 nya lärare mottager sitt Aretemeriteringsbevis

  Trelleborg kan nu stoltsera med ytterligare 10 förstelärare. Under tisdagen hölls en ceremoni där förstelärarna, rektorer, politiker och tjänstemän var inbjudna. Per Reinolf från Aretemeritering överlämnade meriteringsbevisen.

 • AV Media presenterar Resursbanken

  Resursbanken

  AV-Media Trelleborg har samlat ihop digitala lärresurser i form av länkar, appar och filmtips som vi på ett eller annat sätt tror kan vara användbara i er undervisning.

 • Ny arbetsordning för tjänstemän och beslutsfattare inom skolan

  Bildningsnämnden har beslutat om en ny arbetsordning för nämnden. För att skapa en större delaktighet och medvetenhet i nämnden har tre verksamhetsberedningar skapats som berör de tre verksamhetsområdena, förskola, grundskola och gymnasium (inklusive SFI och vuxenutbildning).