Trelleborgs förskolor och skolor

Barn- och utbildningsverksamheten i Trelleborg organiseras inom bildningsförvaltningen som ansvarar för förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, vuxenutbildning och Campus Trelleborg.

Förskola, grundskola och särskola

Vi har 32 förskolor, varav en OB- förskola, och 18 grundskolor där särskolor och resursskolor är integrerade i verksamheten.

Gymnasie och vuxenutbildning

Vi har en gymnasieskola där också vuxenutbildning finns. Undervisningen bedrivs på Söderslättsgymnasiet som består av enheterna S:t Nicolai och Bastionen.

Bildningsnämndens mål 2012-2014

Bildningsnämnden antog den 11 maj ett måldokument som gäller för nämndens alla verksamhetsområde.

Måldokument för bildningsnämnden 2012-2014 (PDF-dokument, 86 kB)

 • Fortbildningsinsats för kommunens skolbussförare

  En av skolbussförarna under en halkkörningsövning

  I samband med terminstarten fortbildades kommunens skolbussförare inom bland annat halkkörning, sparsam körning samt ergonomi och hälsa.

 • Datorstyrd övningsdocka kompletterar vårdelevernas undervisning

  Lärare får utbildning i datorstyrd övningsdocka

  Vård- och omsorgscollege på Söderslättsgymnasiet har nyligen investerat i en datorstyrd övningsdocka att använda i undervisningen. Med denna kan lärarna via en trådlös miniskärm programmera in diverse händelser och åkommor som kan uppstå vid behandling av en patient.

 • Så röstades det i skolvalet

  Rösträkningen i Söderslättsgymnasiets skolval är nu avslutad. Av 1167 röstberättigade elever röstade 752 elever (64,4%).

 • Fler förstelärare i Trelleborgs skolor

  35 nya förstelärare och 1 lektor meriterade

  Applåderna var många när 35 nya förstelärare och 1 lektor i fredags meriterades av Arete. Till ceremonin var Per Reinolf från Aretemeritering inbjuden för att överlämna meriteringsbevisen.

 • Nyheter från AV-Media hösten 2014

  Barbiebilen

  Höstens nyhetsbrev från AV-Media är nu sammanställda! Vi presenterar som vanligt en mängd nya filmer tillgängliga för pedagoger inom Trelleborgs kommun, en ny medarbetare samt vårt utbildnings- och workshoputbud. Väl mött!

 • Trelleborgs kommun vill driva yrkeshögskoleutbildning inom hållbar utveckling

  Trelleborgs kommun kommer under hösten ansöka om att bli aktör för yrkeshögskoleutbildning inom hållbar utveckling. Det är en tvåårig yrkeskvalificerad utbildning som drift- eller processtekniker med profilering inom biogas, vattenrening och vindkraft.

 • Ny medarbetare på AV-Media

  Jag heter Ir Valgeirsdottir och jag är ny på AV-Media.

 • Uppropstider Söderslättsgymnasiet

  Tisdagen den 19 augusti börjar skolan igen. Nedan följer tider och salar för Söderslättsgymnasiets olika program och årskurser.

 • Busskort och resebidrag inför hösten 2014

  Du som är folkbokförd i Trelleborgs kommun och går gymnasial utbildning, studier på kommunal eller fristående gymnasieskola, kan ha rätt till resebidrag.

 • Semesterstängt på AV-Media

  Vecka 31 (28/7 - 1/8) är det semesterstängt på AV-Media.

 • Förbättrade resultat i Trelleborgs skolor

  Resultaten i Trelleborgs skolor har förbättrats. En första analys visar att meritvärdena, behörigheten till gymnasiet samt betygspoängen ökat.

 • Traditionsenlig avslutning för studenterna

  Glada stipendiemottagare

  Många glada studenter samlades tidigare idag i S:t Nicolai kyrka för avskedsord, sång, stipendieutdelning och lite ord på vägen in i vuxenlivet.