Trelleborgs förskolor och skolor

Barn- och utbildningsverksamheten i Trelleborg organiseras inom bildningsförvaltningen som ansvarar för förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, vuxenutbildning och Campus Trelleborg.

Förskola, grundskola och särskola

Vi har 32 förskolor, varav en OB- förskola, och 18 grundskolor där särskolor och resursskolor är integrerade i verksamheten.

Gymnasie och vuxenutbildning

Vi har en gymnasieskola där också vuxenutbildning finns. Undervisningen bedrivs på Söderslättsgymnasiet som består av enheterna S:t Nicolai och Bastionen.

Bildningsnämndens mål 2012-2014

Bildningsnämnden antog den 11 maj ett måldokument som gäller för nämndens alla verksamhetsområde.

Måldokument för bildningsnämnden 2012-2014 (PDF-dokument, 86 kB)

 • Trelleborgslärare blir vice ordförande för Lärarförbundet

  Maria Rönn

  Maria Rönn, gymnasielärare och tidigare avdelningsordförande i Trelleborg har blivit vald till 1:e vice ordförande för Lärarförbundet.

 • Nu reflekterar det unga Trelleborg!

  Eleverna viftade glatt med reflexbanden

  Den här veckan har alla förskole- och grundskoleelever i Trelleborg fått reflexer – allt för att synas i det grå höstmörkret.

 • Tekniktvåorna tar sig an företagsprojekt inom hållbar teknik

  Under hela nästa vecka kommer teknikeleverna på Söderslättsgymnasiet att arbeta med att lösa något problem som har med hållbar teknik att göra. Olika företag levererar en uppgift åt eleverna som går ihop i grupper. De arbetar sedan skarpt, på plats hos företaget, med att lösa den.

 • Pilevallskolan fyllde 50 år

  Det är klart att man vill testa brandmännens utrustning.

  Pilevallskolan firade sitt 50-årsjubileum med öppet hus under fredagen i förra veckan med allehanda aktiviteter för eleverna.

 • Svenska Hjältar på turnépremiär i Trelleborg

  Lokalpolisen, Behrang Miri, Johan Matti, Martha Ehlin och Mark Levengood

  Aftonbladets Svenska Hjältar gästade tidigare idag Trelleborg och engagerade alla niondeklassare i diskussioner om mod, etik och personligt engagemang.

 • Klagstorp bygger om och till

  -	Välkommen till Klagstorps skola! Rektor Irene Nilsson öppnar dörren till den nya entrén

  Hammarslagen ekar, grävmaskinen tuggar sig ner genom jordlagren och golvläggarna fogar den ena klinkerplattan till den andra. Klagstorps nya skola håller på att ta form.

 • Skolbussarna får internationell uppmärksamhet

  Gasbussen testas av ett italienskt sällskap från Ferrovie del Gargano Spa

  Gasbussarna som används i skolskjutsverksamheten testades tidigare idag av ett italienskt sällskap från Ferrovie del Gargano Spa. Syftet med besöket var att provköra en Intercity gasbuss och utvärdera om det är ett alternativ i Italien.

 • Fortbildningsinsats för kommunens skolbussförare

  En av skolbussförarna under en halkkörningsövning

  I samband med terminsstarten fortbildades kommunens skolbussförare inom bland annat halkkörning, sparsam körning samt ergonomi och hälsa.

 • Datorstyrd övningsdocka kompletterar vårdelevernas undervisning

  Lärare får utbildning i datorstyrd övningsdocka

  Vård- och omsorgscollege på Söderslättsgymnasiet har nyligen investerat i en datorstyrd övningsdocka att använda i undervisningen. Med denna kan lärarna via en trådlös miniskärm programmera in diverse händelser och åkommor som kan uppstå vid behandling av en patient.

 • Fler förstelärare i Trelleborgs skolor

  35 nya förstelärare och 1 lektor meriterade

  Applåderna var många när 35 nya förstelärare och 1 lektor i fredags meriterades av Arete. Till ceremonin var Per Reinolf från Aretemeritering inbjuden för att överlämna meriteringsbevisen.

 • Nyheter från AV-Media hösten 2014

  Barbiebilen

  Höstens nyhetsbrev från AV-Media är nu sammanställda! Vi presenterar som vanligt en mängd nya filmer tillgängliga för pedagoger inom Trelleborgs kommun, en ny medarbetare samt vårt utbildnings- och workshoputbud. Väl mött!

 • Trelleborgs kommun vill driva yrkeshögskoleutbildning inom hållbar utveckling

  Trelleborgs kommun kommer under hösten ansöka om att bli aktör för yrkeshögskoleutbildning inom hållbar utveckling. Det är en tvåårig yrkeskvalificerad utbildning som drift- eller processtekniker med profilering inom biogas, vattenrening och vindkraft.