Trelleborgs förskolor och skolor

Barn- och utbildningsverksamheten i Trelleborg organiseras inom bildningsförvaltningen som ansvarar för förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, vuxenutbildning och Campus Trelleborg.

Förskola, grundskola och särskola

Vi har 31 förskolor, varav en OB- förskola, och 16 grundskolor där särskolor och resursskolor är integrerade i verksamheten.

Gymnasie och vuxenutbildning

Vi har en gymnasieskola där också vuxenutbildning finns. Undervisningen bedrivs på Söderslättsgymnasiet som består av enheterna S:t Nicolai och Bastionen.

 • AV-Medias resursbank

  Resursbanken

  AV-Media Trelleborg har samlat ihop digitala lärresurser i form av länkar, appar och filmtips som vi på ett eller annat sätt tror kan vara användbara i er undervisning.

 • Vad som kan göras kring vuxnas lärande

  Vi vet redan allt om vuxnas lärande – ska vi göra något? Det är temat när vuxenutbildningen i Trelleborg och Östra Grevie Folkhögskola under fredagen arrangerar ett praktiskt seminarium kring vuxnas lärande.

 • Granlunda klart till jul

  Arbetena pågår för fullt på Granlunda

  Om- och tillbyggnaden av Granlunda förskola pågår för fullt. Det gamla köket är rivet, och ett nytt ska byggas. Innan julhelgen ska den nygamla förskolan stå klar.

 • Teknik och lösningar i ett praktiskt sammanhang

  Under veckan befinner sig gymnasiets tekniktreor på Möjligheternas värld som arrangeras på MalmöMässan. Möjligheternas värld är en mötesplats som visar ny teknik och lösningar i ett praktiskt sammanhang. Det är också en arena där näringsliv och skola har möjlighet att mötas för att stärka kompetensförsörjningen inom teknik.

 • Trelleborgs skolor tillsammans – för ökad förståelse och hjälp att agera

  Rektorer i Trelleborg har kommit överens om att arbeta med händelserna kring människor på flykt tillsammans. Under veckan kommer skolor i Trelleborg att på olika sätt initiera aktiviteter med koppling till den senaste tidens händelser.

 • Ny webbplats för Söderslättsgymnasiet

  Den nya webbplatsen

  Under sommaren har vi arbetat med en ny webbplats för Söderslättsgymnasiet som vi nu är glada att kunna visa. Den nya webbplatsen är inbyggd i Trelleborgs kommuns webbplats.

 • Granlunda klar i november

  Granlunda förskola

  Byggnadsarbetena på Granlunda förskola fortsätter, etapp 2 – byggnaden som ska inrymma kök – är i full gång. I november ska nya hus C vara klart.

 • Sommarstängt på AV-Media

  Vi på AV-Media håller semesterstängt den 29 juni samt vecka 28 och 31!

 • De blev årets lärare på Söderslättsgymnasiet

  Catarina Ahltorp och Johan Ånmark blev årets lärare på Söderslättsgymnasiet

  Det var inte bara avgångseleverna som stod i centrum i fredags. Bland stipendier, sång och avslutningsord utsågs också årets lärare läsåret 2014/2015.

 • Studentavslutning

  Filip Schyllert mottager två stipendium för att han har bäst betyg av samtliga avgångselever.

  Stämningen var hög när alla glada studenter samlades tidigare idag i S:t Nicolai kyrka för avskedsord, sång, stipendieutdelning och lite ord på vägen in i vuxenlivet.

 • Rockig matsal

  Esteteleverna, här utklädda för studentveckan, som står bakom matsalens nya design

  Söderslättsgymnasiets enhet St: Nicolai har fått ny design i matsalen. Bakom designen, som illustrerar rockstjärnor från svunna tider, står tre estetelever: Jonna Brodin, Emeli Harnisch och Rebeca Risberg Venegas.

 • Studenter i traditionsenlig parad

  Årets dräktparad

  Precis som traditionen bjuder har avgångsklasserna på Söderslättsgymnasiet en mängd aktiviteter under den sista veckan och i dag var det dags för dräktparaden.