Trelleborgs förskolor och skolor

Barn- och utbildningsverksamheten i Trelleborg organiseras inom bildningsförvaltningen som ansvarar för förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, vuxenutbildning och Campus Trelleborg.

Förskola, grundskola och särskola

Vi har 31 förskolor, varav en OB- förskola, och 16 grundskolor där särskolor och resursskolor är integrerade i verksamheten.

Gymnasie och vuxenutbildning

Vi har en gymnasieskola där också vuxenutbildning finns. Undervisningen bedrivs på Söderslättsgymnasiet som består av enheterna S:t Nicolai och Bastionen.

 • Nytt Rättspsykiatriskt centrum och nya utbildningsmöjligheter

  Hösten 2016 öppnar Rättspsykiatriskt centrum (RPC) i Trelleborg vilket kommer att resultera i nya arbetstillfällen. Vuxenutbildningen i Trelleborg kommer från höstterminen 2015 att erbjuda kurser för de som vill utbilda sig till skötare.

 • Inspiration och vägledning i studie- och yrkesmöjligheter

  Studie-och yrkesvägledning

  Om du har frågor eller funderingar kring studier och yrken kan du få vägledning, nyttiga tips och information via Facebook.

 • Högre måluppfyllelse genom anpassad lärmiljö

  Under 2015 arbetar Vannhögskolan med ett utvecklingsprojekt för att bättre anpassa lärmiljön utifrån elevernas individuella behov.

 • Finalplatser i svenska gymnasiemästerskapen för uppfinnare

  Regionsfinal i Blixtlåset

  I onsdags deltog Teknikcollege Söderslätt i innovationstävlingen Blixtlåset med sex deltagande lag. Resultatet blev strålande då fyra lag lyckades kvalificera sig för riksfinalen i Stockholm den 16 april.

 • Gymnasieelever avancerar i Språkolympiaden

  Tidigare i år avancerade gymnasiet i kvalet för södra Skåne i Språkolympiaden. På fredag väntar regionsfinalen när den arrangeras på Borgarskolan i Malmö. Söderslättsgymnasiet representeras av Marie Theander och Filip Schyllert.

 • Liljeborgsskolan öppnar verksamheten för afrikanskt studiebesök

  Kursdeltagare från Väst- och Centralafrika besöker Liljeborgsskolan

  För andra året i rad har Liljeborgsskolan 7-9 arrangerat ett studiebesök för fransktalande skolfolk från Väst- och Centralafrika.

 • Nyhetsbrev våren 2015

  Hej och välkomna till våren som ser ut att vara tidigt ute medan vi på AV-Media är sena med att komma ut med vårt nyhetsbrev. Som vanligt består nyhetsbrevet av tre delar: nyheter om vår verksamhet, våra nya utbildningsfilmer och dokumentärer samt våra nya spelfilmer.

 • Trelleborg har fler yrkesskickliga lärare

  10 nya lärare mottager sitt Aretemeriteringsbevis

  Trelleborg kan nu stoltsera med ytterligare 10 förstelärare. Under tisdagen hölls en ceremoni där förstelärarna, rektorer, politiker och tjänstemän var inbjudna. Per Reinolf från Aretemeritering överlämnade meriteringsbevisen.

 • AV Media presenterar Resursbanken

  Resursbanken

  AV-Media Trelleborg har samlat ihop digitala lärresurser i form av länkar, appar och filmtips som vi på ett eller annat sätt tror kan vara användbara i er undervisning.

 • Ny arbetsordning för tjänstemän och beslutsfattare inom skolan

  Bildningsnämnden har beslutat om en ny arbetsordning för nämnden. För att skapa en större delaktighet och medvetenhet i nämnden har tre verksamhetsberedningar skapats som berör de tre verksamhetsområdena, förskola, grundskola och gymnasium (inklusive SFI och vuxenutbildning).

 • Trelleborgselever bakom deckardebut

  Klass 6 B1 på Liljeborgsskolan har skrivit en bok tillsammans ,ed Tony Manieri.

  - Inte speciellt svårt, men roligt… Det är det samlade omdömet från klass 6 B1 på Liljeborgsskolan i Trelleborg. Sedan i höstas kan eleverna kalla sig författare, tillsammans har de skapat boken s/s Volgograd, mysteriet på Trelleborgen.

 • D-huset på Pilevall snart färdigt

  Nya hus D. Den östra gaveln.

  Den omfattande till- och ombyggnaden av Pilevallsskolan har pågått i flera år. Nu har nya D-byggnaden rests och taket kommit på.