Trelleborgs förskolor och skolor

Barn- och utbildningsverksamheten i Trelleborg organiseras inom bildningsförvaltningen som ansvarar för förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, vuxenutbildning och Campus Trelleborg.

Förskola, grundskola och särskola

Vi har 31 förskolor, varav en OB- förskola, och 16 grundskolor där särskolor och resursskolor är integrerade i verksamheten.

Gymnasie och vuxenutbildning

Vi har en gymnasieskola där också vuxenutbildning finns. Undervisningen bedrivs på Söderslättsgymnasiet som består av enheterna S:t Nicolai och Bastionen.

 • Ny webbplats för Söderslättsgymnasiet

  Den nya webbplatsen

  Under sommaren har vi arbetat med en ny webbplats för Söderslättsgymnasiet som vi nu är glada att kunna visa. Den nya webbplatsen är inbyggd i Trelleborgs kommuns webbplats.

 • Ansökan om och utlämning av busskort hösten 2015

  Du som är folkbokförd i Trelleborgs kommun och går gymnasial utbildning, studier på kommunal eller fristående gymnasieskola, kan ha rätt till resebidrag.

 • Granlunda klar i november

  Granlunda förskola

  Byggnadsarbetena på Granlunda förskola fortsätter, etapp 2 – byggnaden som ska inrymma kök – är i full gång. I november ska nya hus C vara klart.

 • Sommarstängt på AV-Media

  Vi på AV-Media håller semesterstängt den 29 juni samt vecka 28 och 31!

 • De blev årets lärare på Söderslättsgymnasiet

  Catarina Ahltorp och Johan Ånmark blev årets lärare på Söderslättsgymnasiet

  Det var inte bara avgångseleverna som stod i centrum i fredags. Bland stipendier, sång och avslutningsord utsågs också årets lärare läsåret 2014/2015.

 • Studentavslutning

  Filip Schyllert mottager två stipendium för att han har bäst betyg av samtliga avgångselever.

  Stämningen var hög när alla glada studenter samlades tidigare idag i S:t Nicolai kyrka för avskedsord, sång, stipendieutdelning och lite ord på vägen in i vuxenlivet.

 • Rockig matsal

  Esteteleverna, här utklädda för studentveckan, som står bakom matsalens nya design

  Söderslättsgymnasiets enhet St: Nicolai har fått ny design i matsalen. Bakom designen, som illustrerar rockstjärnor från svunna tider, står tre estetelever: Jonna Brodin, Emeli Harnisch och Rebeca Risberg Venegas.

 • Studenter i traditionsenlig parad

  Årets dräktparad

  Precis som traditionen bjuder har avgångsklasserna på Söderslättsgymnasiet en mängd aktiviteter under den sista veckan och i dag var det dags för dräktparaden.

 • Åttor på gymnasiemässa

  Minglande åttor

  Under torsdagen arrangerade Söderslättsgymnasiet en gymnasiemässa i Parken för att engagera kommunens åttor i deras kommande gymnasieval.

 • Schackfyran engagerar elever på Pilevallskolan

  Pilevallskolan tränar inför riksfinalen i Schackfyran

  Pilevallskolans två fjärdeklassare kvalificerade sig tidigare i våras till riksfinalen i Schackfyran. Nästa vecka tävlar de mot 3000 elever om förstapriset.

 • Pilevallsskolan mot sin fullbordan

  Pilevallskolan hus D - Hemkunskap

  Nu slutbesiktigas hus D på Pilevallsskolan. Den första juni tar verksamheten över från byggarna och börjar flytta in.

 • Abdul Chohan möter Trelleborgs skolledare och lärare i föreläsning om skolutveckling

  Abdul Chohan är idag en av de mest eftertraktade föreläsarna på temat skolutveckling. Torsdag 21 maj besöker Abdul Chohan Trelleborg. Ett hundratal av Trelleborgs skolledare och pedagoger får lyssna till Abdul Chohans unika föreläsning om skolutveckling och om Essa Academys framgångssaga.