Trelleborgs förskolor och skolor

Barn- och utbildningsverksamheten i Trelleborg organiseras inom bildningsförvaltningen som ansvarar för förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, vuxenutbildning och Campus Trelleborg.

Förskola, grundskola och särskola

Vi har 31 förskolor, varav en OB- förskola, och 16 grundskolor där särskolor och resursskolor är integrerade i verksamheten.

Gymnasie och vuxenutbildning

Vi har en gymnasieskola där också vuxenutbildning finns. Undervisningen bedrivs på Söderslättsgymnasiet som består av enheterna S:t Nicolai och Bastionen.

 • Sveriges bästa rastvärd finns i Trelleborg

  Edin Kahrimanovic med elever på Pilevallskolan i samband med utmärkelsen "Sveriges bästa rastvärd 2015".

  Edin Kahrimanovic på Pilevallskolan fick i slutet av förra veckan motta priset som Sveriges bästa rastvärd 2015. Priset delas ut av Friskis och Svettis utifrån nomineringar. En enig jury valde Edin för hans arbete med ungdomarna på Pilevallskolan och engagemang för barns rörelse i skolmiljön.

 • Astronautbesök engagerade Liljeborgsskolan

  Christer Fuglesang under föreläsningen om sina rymdresor och upplevelser.

  Tidigare under fredagen föreläste Christer Fuglesang om sina upplevelser för åttor och nior på Liljeborgsskolan. Besöket var en del av en skolturné som arrangeras av Rymdstyrelsen och syftar till att öka intresset för naturvetenskapliga ämnen hos elever runt om i landet.

 • Söderslättsgymnasiet håller öppet hus 3/12

  Torsdag 3 december mellan klockan 17.30-20.00 håller Söderslättsgymnasiet öppet hus. Välkommen att besöka både S:t Nicolai och Bastionen. Lärare och elever från respektive program samt rektorer, studie- och yrkesvägledare och studietorgslärare kommer att finnas på plats.

 • Många intryck för byggeleverna efter vistelse i Zambia

  Alexander murar grunden till en ny skolbyggnad

  Mellan den 27 oktober och 5 november besökte fyra elever och två lärare från Söderslättsgymnasiet ZASP i Kakoma, Zambia, för att renovera och rusta upp byskolor.

 • Ny musikprofil valbart på alla gymnasieprogram

  Elev på estetiska programmet inriktning musik

  Inför läsåret 2016/2017 kommer Söderslättsgymnasiet att starta en lokal musikprofil på alla program. Musikprofilen riktar sig till elever som vill utveckla sitt musikintresse och samtidigt kunna välja fritt bland utbildningar.

 • Elever engageras i utvecklingsarbete för skolgårdsmiljön

  Bildningsnämnden beslutade under sitt sammanträde i onsdags att samtliga elevrådsordförande i kommunens egna grundskolor samt en person på varje skola med ansvar för elevrådsarbetet ska bjudas in till ett seminarium med syfte att kartlägga behov och önskemål samt för att diskutera vad som utgör en bra skolgårdsmiljö.

 • Inspiration och kunskap om modernt och innovativt lärande

  Trelleborgs kommuns monter på SETT SYD- mässan

  Trelleborgs barn- och utbildningsverksamhet medverkar under denna vecka på SETT SYD, Skandinaviens största mässa och konferens inom det moderna och innovativa lärandet.

 • Söderslättsgymnasiet i biståndsprojekt till Zambia

  Tack vare sponsorer, Kockska stiftelsen, Lions Club Trelleborg och Söderslättsgymnasiet kommer fyra elever från Söderslättsgymnasiets byggprogram att under hösten åka till Zambia för att se, lära och hjälpa människor i biståndsprojektet Z.A.S.P.

 • 9000 stolta barn, elever och studerande i Trelleborg

  I Trelleborgs förskolor och skolor pågår ett långsiktigt och omfattande utvecklingsarbete för att säkerställa kvalitet och likvärdighet. Utgångspunkten är att identifiera utvecklingsområden och framgångsfaktorer som bidrar till högre måluppfyllelse.

 • AV-Medias resursbank

  Resursbanken

  AV-Media Trelleborg har samlat ihop digitala lärresurser i form av länkar, appar och filmtips som vi på ett eller annat sätt tror kan vara användbara i er undervisning.

 • Vad som kan göras kring vuxnas lärande

  Vi vet redan allt om vuxnas lärande – ska vi göra något? Det är temat när vuxenutbildningen i Trelleborg och Östra Grevie Folkhögskola under fredagen arrangerar ett praktiskt seminarium kring vuxnas lärande.

 • Granlunda klart till jul

  Arbetena pågår för fullt på Granlunda

  Om- och tillbyggnaden av Granlunda förskola pågår för fullt. Det gamla köket är rivet, och ett nytt ska byggas. Innan julhelgen ska den nygamla förskolan stå klar.