Sportlovsaktiviteter

Välkomna till Badhuset, Biblioteket, fritidsgårdar, föreningar, museum, Parken, Söderslättshallen och Trelleborgen för att prova på olika aktiviteter tillsammans med gamla och nya vänner!

Skridskoåkning på sportlovet i Trelleborg
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Skridskoåkning på sportlovet i Trelleborg

Kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar sportlovsaktiviteter till kommunens grundskoleelever varje år på sportlovet vecka 8. Stort tack till alla ungdomsföreningar och övriga som åter ställer upp med ledare och engagemang!

Föreningsaktiviteter på sportlovet

Vill din förening vara med på sportlovsprogrammet 2017? Meddela era aktiviteter till kultur- och fritidsförvaltningen senast måndag 9 januari. Sportlovsprogrammet medföljer Trelleborgs Allehanda som bilaga och delas ut till samtliga skolelever i grundskolan i Trelleborgs kommun i slutet av januari.

Antal deltagare 2016

På sportlovet medverkade 23 föreningar och totalt fler än 5150 barn provade på olika aktiviteter.
En del nya medlemmar rekryterades för fortsatt föreningsverksamhet.
Till Badhuset kom 1012 barn och Söderslättshallen hade cirka 930 allmänna sportlovsbesökare utöver föreningarnas Kul i 5-program och ordinarie verksamhet.
Till fritidsgårdarna kom 1100 besökare vecka 8 och till Bibliotek, Museum och Trelleborgen totalt 960 sportlovslediga barn och ungdomar.

Program

Sportlovsprogram publiceras här så snart det är klart.

På programmet brukar finnas till exempel aerobic gymnastics, bad, basket, bordtennis, bowling, bowling för dig med funktionsnedsättning, brottning, budokai, cheerleading, dans, gympamix, handboll, hoppborgar, innebandy, ishockey, judo, klättring, konståkning, luftgevärsskytte, modellflyg, natursnokar, parkour, ridning, scouting, skridskoåkning, taekwondo, tennis, yoga och zumba. Det finns också många favoriter i repris även för den som är intresserad av mer än bara sport.

Skollediga barn inom Trelleborgs kommun kan i mån av plats boka gratis Fritt Fram i sporthall på Söderslättshallen för att idrotta med kompisarna. Passa på! Även skridskoåkning för skolungdom är gratis på sportlovet måndag - fredag. Den som vill åka skridsko med klubba och puck hänvisas till TIF Vikings sportlovstimmar.

Badhuset

Badhuset öppnar redan klockan 9 lördag - söndag på sportlovet och tisdag - fredag klockan 9.30. Måndagar har Badhuset stängt. Badhuset och Ungdomsenheten arrangerar vattendisco med bad och discomusik!

Fritidsgårdarna

Som vanligt har också fritidsgårdarna massvis med roliga aktiviteter både till gamla och nya gårdsbesökare, dessutom den årliga innefotbollsturneringen på Söderslättshallen. Kom och se hur vi har det – här finns alltid plats till fler!

Föranmälan

De flesta aktiviteterna är gratis men några kostar en liten slant. En del aktiviteter kräver föranmälan. Eventuella frågor besvaras av respektive arrangör.

Gratis sportlovsbuss

Gratis sportlovsbuss till Badhuset och Söderslättshallen finns enligt turlista för barn från bland annat Anderslöv, Smygehamn och Skegrie. Ingen föranmälan behövs.

Tidtabell för sportlovsbuss publiceras när sportlovsprogrammet är klart.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?