Sommarlovsaktiviteter

Kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar sommarlovsaktiviteter till kommunens grundskoleelever tillsammans med lokala ungdomsföreningar. Träffa nya kompisar, prova på både kultur och idrott och återkom sedan till föreningsverksamheten till hösten!

Sommarlovskul med orientering
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Sommarlovskul med orientering

Sommarlovsprogram med gratis sommarlovsaktiviteter

Sommarlovsprogram skickas till alla skolelever i Trelleborgs kommun i början av juni.

På programmet finns beachwrestling, boxning, dansläger, fotbollscamp, fotografering, gycklarskola, handboll, keramik och måleri, luftgevärskytte, matlagning, orientering, serieteckning, sommarateljé, sommardagläger, sommarmusikskola, sommarsimskola, teaterskola, trampoliner, träna och hantverka som en viking, utomhusträning, vattenverkstad och Öppet Hus Föreningskul.

Brottnings-camp, beachwrestling och prisutdelning med BK Starke.

6-15 år.
19 och 21 juni, 7 och 9 augusti klockan 10-13 i brottningslokalen på Söderslättshallen, 22 juni och 11 augusti klockan 13-15 på beachbollplanen på Stortorget. Anmälan till .

Inled och avsluta sommarlovet med brottningscamp. BK Starke inbjuder sommarlovslediga ungdomar till lekfull och fysisk brottningsträning som gör dig stark, smidig, snabb, uthållig, stabil och balanserad. Varje brottningsvecka avslutas med beachwrestling på Stortorget och prisutdelning! Anmäl dig gratis till någon eller båda veckorna.

Boxning – Öppet Hus och fika med TBA

6-15 år. Drop-in! Ingen föranmälan.
Prova på boxning 14 juni klockan 12-15 hos Trelleborg Boxing Academy. www.trelleborgboxing.se, telefon 0708-45 22 91.

Dansläger och teaterskola med Tusen Myror

6-15 år.
Dansläger och teaterskola 21-27 juli. Schema skickas efter anmälan.
Föranmälan senast 10 juli till .

Det var det fräckaste! Mullvaden vill veta vem som hade gjort det...

3-6 år.
Teaterföreställning på Parken måndag 10 juli klockan 15 för hela familjen.
Insläpp klockan 14.30. Begränsat antal platser.

Om den lille mullvaden som ville veta vem som hade gjort det på hans huvud. Den lille mullvaden tittar en dag upp ur sin håla för att se efter om solen hunnit upp. Då får han plötsligt en bajskorv på huvudet. Det var det fräckaste! Vem gör något sådant? Mullvaden går ilsket runt till alla djuren i jakten på vem som gjort det. I den här upprepningssagan med fyndigt slut visar djuren sin oskuld i tur och ordning genom konkreta bevis.

En härlig mångfald på små barns villkor i denna grovkorniga men mycket roliga berättelse. Dessutom får du lära dig hur både duvans, kossans, harens, getens, grisens och hästens spillning ser ut. Och sådant kan ju uppenbarligen vara bra att veta...

Boken Det var det fräckaste! är skriven av Werner Holzwarth och är en succé på bokdiskarna. Spelas nu av Obanteatern på Parken, Norregatan 46-48, söndag 10 juli klockan 15.00. insläpp klockan 14.30. Fri entré. Begränsat antal platser.

Freejumping, garden trampolin och tricking i Stora Slågarp

10-15 år.
Träna tricks och volter 4 och 6 juli samt 8 och 10 augusti klockan 13-16 på Limitless Park i Stora Slågarp. Föranmälan telefon 0709-41 35 08. 15 platser.

Utomhus minitrampolinpark med tillgång till fem olika sorters studsmattor / trampoliner från de största och bästa trampolinleverantörerna. Här finns också möjlighet att träna tricks och volter på Airtrack och gymnastikmattor. Ledarna / ungdomarna som till största delen själv driver parken tillhör bland de bästa garden trampolinhopparna i Sverige. De finns på plats och bidrar gärna med tips och tricks till de barn och ungdomar som vi pröva på eller vidareutveckla sig inom sporten.

Fritidsbanken - ett bibliotek med sportprylar Alla kan låna och allt är gratis!

Låna gratis sport- och fritidsutrustning på Fritidsbanken, Föreningarnas Hus, Klörupsvägen 25. Öppet vardagar, säkrast klockan 11-15. Telefon 0708- 81 70 37.

Efter vårens kampanjer på återvinningscentralerna och insamlingstävling är lagerhyllorna på Fritidsbanken fulla med bättre begagnad sportutrustning till utlåning. Nu passar Fritidsbanken bollen vidare till alla som vill låna fotbollar, inlines, rack, hjälmar, klubbor med mera. Alla kan låna och allt är gratis! Med minskade kostnader för den enskildes idrott ökar idrottandet och välbefinnandet i Trelleborgs kommun - på sikt förhoppningsvis även antal föreningsaktiva. Dessutom förlängs livslängden för utrustningen vilket är bra ur miljö- och hållbarhetssynpunkt.

Fys-träning i Östervångsparken

6-15 år Drop-in! Ingen föranmälan.
Fysträning i Östervångsparken om vädret tillåter, annars i Friskis & Svettis lokaler.
20 och 27 juni samt 8 och 15 augusti klockan 17-18.

Gycklarskola på Trelleborgen med cirkuskonstnären Max Carling

6-15 år.
Prova på jonglering, balansövningar och annat skoj onsdag 9 augusti klockan 13-16. Hämta biljett i Vikingamuseet samma dag. Begränsat antal platser.

Vill du lära dig hur man roade sig på medeltiden? Kom och prova på jonglering, balansövningar och annat skoj med cirkuskonstnären Max Carling! Vid vårt medeltidshus får ni anta olika gyckelutmaningar för att sedan hjälpa till lite i gycklarens avslutande föreställning. En både rolig och lärorik eftermiddag!

Kom i oömma och lekvänliga kläder. Du måste kunna ta instruktioner från gycklaren och ha en förälder med dig om du tillhör de yngre barnen. Du som vill vara med hämtar biljett i Vikingamuseet samma dag. Begränsat antal platser. Först till kvarn! Gycklarskola klockan 13.00-14.00. Paus klockan 14.00-15.00. Föreställning klockan 15.00.

Handboll på beachbollplanen på Stortorget

6-15 år Drop-in! Ingen föranmälan.
Beach-handboll på Stortorget måndag – fredag 19 juni – 28 juli klockan 12-16.30 med instruktörer från Trelleborg Handbollsklubb. Öppen plan.

Luftgevärsskytte med Trelleborgs Sportskytteklubb

10-13 år.
Luftgevärsskytte på Söderslättshallen 7-8 augusti klockan 11-15. Föranmälan till , telefon 0708-44 61 55. Begränsat antal platser.

Målning och lera med kulturföreningen Bokenäs Konsthall

7-15 år.
Måla med akrylfärger och arbeta med lera på Bokenäs Konsthall och ateljéer 13 och 19 augusti klockan 13-16. Vernissage 20 augusti. Föranmälan till , telefon 0410-332355. Begränsat antal platser.

Kom till Bokenäs Konsthall och ateljéer för att måla av hjärtans lust och prova på att arbeta med lera och tillverka dina egna föremål som vi sedan målar med akrylfärger och bränner till små fina konstverk. Fika i halvlek. Vernissage lördag 26 augusti i Bokenäs Konsthall på temat Lekfullt. Utställning av samtliga bilder och keramikföremål tillsammans med Bokenäsgruppen.

Orientering med OK Kontinent

6-15 år.
Prova på orientering i Östervångsparken 29 juni klockan 13-14.30 med stöd av erfarna orienterare. Föranmälan senast 28 juni via sms till 0733-26 48 38. Begränsat antal platser.

Samling vid kullen närmast Söderslättshallen. Kom och prova på orientering med stöd av erfarna orienterare. Först får du en kort introduktion där vi går igenom karttecken och annat som hör till sporten. Därefter går vi i mindre grupper en liten runda i Östervångsparken och därefter finns det en runda som du sedan får testa att springa själv eller i par.

Sommarlovskul med serieteckning, matlagning och fotografering

6-15 år.
Serieteckning 6-12 år 26-29 juni klockan 10-12.15, 13-15 år klockan 14-16.15. Matlagning 19 och 21 juni klockan 12-14.15. Fotografering 3-5 juli klockan 13-16. Föranmälan till , telefon 010-703 08 40.

Serieteckning 6-12 år
Max 8 deltagare. Måndag 26 juni – torsdag 29 juni klockan 10.00-12.15. Sommarkurs i serieteckning under fyra dagar för barn mellan 6 och 12 år. Kursinnehåll och mål: Du får lära dig att teckna en helt egen serie! Inga förkunskaper krävs. Allt material ingår.

Serieteckning 13-15 år
Max 8 deltagare. Måndag 26 juni – torsdag 29 juni klockan 14.00-16.15. Sommarkurs i serieteckning under fyra dagar för barn mellan 13 och 15 år. Kursinnehåll och mål: Du får lära dig att teckna en helt egen serie! Inga förkunskaper krävs. Allt material ingår.

Lättare matlagning 10-15 år
Max 8 deltagare. Måndag 19 juni och onsdag 21 juni klockan 12.00-14.15. Härliga mellanmål, bakning, smoothies och den perfekta maten till sommarens utflykter är bara lite av det vi lagar tillsammans under denna sommarkurs i lättare matlagning för dig mellan 9-15 år! Kursinnehåll och mål: Vid två tillfällen under en vecka provar vi på att göra goda, härliga mellanmål som fräscha smoothies, goda sallader, bakning och grönsaks-, frukt- och bärgodsaker. Vid vår andra träff gör vi lättare rätter som pajer, pannkakor, fyllningar till sallader och utflyktsmat, enklare efterrätter och vi lär oss göra egen hemgjord majonnäs. Inga förkunskaper krävs. Allt material ingår.

Kreativ fotografering 8-15 år
Max 10 deltagare. Sommarkurs i kreativ fotografering för barn mellan 8 och 15 år. Måndag 3 juli – onsdag 5 juli klockan 13.00-16.00. Kursinnehåll och mål: Vi går igenom hur du ställer in fokus på önskat ställe när du fotograferar. Vi går igenom när du bör använda vilken program-funktion på kameran. Vi fotograferar mycket! Vi planerar fotomotiv och samlar rekvisita som kan ge effekter på bilden.

I kursen får deltagarna samarbeta mycket och kommunicera sina idéer till sin modell eller foto-assistent. Det finns helt individuella moment men också övningar där flera stycken behöver hjälpas åt för att få det önskade fotoresultatet. Vi tittar på varandras bilder, pratar om dem och inspireras av varandra. Inspireras till att vara mer kreativ med din kamera och dina motiv. Skapa mer spänning och dynamik i dina bilder med hjälp av nya vinklar och rekvisita som vi bygger eller hittar på kursen. Samarbeta med de andra i gruppen och kommunicera visioner för att hjälpas åt att skapa bilder. Prata om bilderna vi tar och berätta vad du tycker är bra i andras bilder. Inspireras av varandras bilder. Om du har en del kunskaper i manuella inställningar så kommer du att kunna använda dem och lära dig mer. Din kamera kan vara en digitalkamera med färdiga programfunktioner och / eller manuella inställningsmöjligheter (ej mobiltelefon eller surfplatta). Inga förkunskaper krävs. Detta är en kurs för alla och det går utmärkt att fotografera med hjälp av kamerans förprogrammerade inställningar.

Palmens Fotbollscamp

6-15 år.
Fotbollsträning 26-30 juni på Köpingeskolans konstgräsplan. Inklusive lunch, träningskläder, vattenflaska, boll och gymnastikpåse. Föranmälan till .

Under fem sommardagar har Palmens Fotbollscamp bedrivit ett kostnadsfritt aktivitetsläger för både flickor och pojkar i åldrarna 6-15 år. Under veckan får deltagarna förutom aktiviteter och övningar ta del av våra värderingar om alla människors lika värde, jämställdhet mellan könen och solidaritet mellan människor. Palmens Fotbollscamp är en plats där alla deltagare ska känna samhörighet. 150 platser.

Sommarateljé på Trelleborgs Museum

8-15 år.
Shibori, grafik och skulptur 19-21 juni och 26-28 juni klockan 12-15. Anmälan senast tre dagar i förväg till , telefon 0410-73 30 45.

Välkommen till Trelleborgs museums sommarateljé. Här kan du släppa skaparglädjen fri inom tre olika tekniker: grafik, skulptur och shibori (japansk vikbatik). Låt kreativiteten och fantasin flöda. Skapandet sker i museets ateljé. Anmäl dig till den vecka du vill gå, senast tre dagar innan startdatum.

Vecka 25: 19-21 juni. Vecka 26: 26-28 juni. Tid: 12.00-15.00 alla dagar. Medtag gärna frukt till pausen. Föranmäl dig här: museum@trelleborg.se eller 0410-73 30 45Plats: Trelleborgs Museum, Stortorget 1.

Shibori - Japansk sätt att göra mönster på tyg
Shibori är en japansk teknik att göra mönster på tyg. Vi viker, surrar, skrynklar och pressar ihop tygerna på olika sätt. Tyget doppas i sedan ett färgbad. Nu har vi ett mönster på vårt tyg. Med spänning vecklar vi upp tygerna för att se våra shiborimönster.

Grafik - vad är det?
I grafikverkstaden tecknar vi med grafiknål i plexiglasplattor. Vi utgår ifrån foto, tidningsklipp och egna teckningar. Sedan färgar man in sin platta som sedan läggs tillsammans med ett papper i tryckpressen. Här kan man leka med många olika tekniker och färger. Vi kan använda andra strukturer från växter, tyger och annat som vi hittar att göra avtryck med. Tillsammans lockar vi fram din fantasi.

Skulptur i gips
Gör din egen skulptur i gips. Här arbetar vi med gips och ståltråd och formar fria skulpturer. Vi lär dig även att göra ett porträtt i gips som vi sedan målar med vattenfärg. Vi experimenterar med former och färger.

Sommardagläger med hoppborgar, pyssel, sport och lekar

Fullbokat! Det går inte längre att anmäla sig till denna aktivitet.

6-12 år.
Sommardagläger på Östervångsstadion 19-22 juni klockan 9-16. Inklusive lunch. 120 platser. Föranmälan senast 12 juni till www.aktivungdom.se/forening/trelleborg.

Tioårsjubileum i Trelleborg! Barn i åldern 6-12 år är välkomna till sommardagläger på Östervångsstadion med utomhusaktiviteter, hoppborgar, pyssel, sport och lekar! Prova på bland annat djungelhinderbana, human football, wobbly ladder, shoot out, pyssel och dans. Arrangeras av Aktiv Ungdom med sommarlovsstöd från Trelleborgs kommun.

Datum: måndag 19 juni - torsdag 22 juni klockan 9-16. Lunch ingår. 120 platser. Föranmälan på www.aktivungdom.se/forening/trelleborg. Frågor besvaras av Aktiv Ungdom, 0707-681086, .

Sommarmusikskola för unga musiker som har spelat i 3-4 år

13-15 år.
Prova på ensemblespel med Trelleborgs Musikkår 31 juli, 1-3 och 6 augusti. Avslutningskonsert 7 augusti i Stadsparken. Anmälan senast 10 juli via www.trelleborgsmusikkar.se.

Sommarsimskola på Anderslövs friluftsbad

6-15 år.
Sommarsimskola 10-14 juli och 17-19 juli klockan 10.15, 10,45 och 11.15. Nybörjargrupp och fortsättningsgrupp. Anmälan på Anderslövs friluftsbad från och med 16 juni. Två grupper för barn från 6 år utan vattenvana som inte kan simma. En fortsättningsgrupp för barn från 6 år som har tagit Baddaren, kan doppa huvudet och flyta med platta. Begränsat antal platser.

Teater på Rosenhagen i Anderslöv

9-12 år.
Prova på Piggsvinsteaterns teaterverksamhet 17-20 juli klockan 10-14. Inklusive lunch. Föranmälan via sms till 0709-57 31 15 eller 0733-54 14 73. Begränsat antal platser.

Välkomna till Piggsvinsteaterns teaterverksamhet på Rosenhagen i Anderslöv 17-20 juli klockan 10.00 – 14.00. Ni kommer att få prova på teater bland annat genom samarbetsövningar, improvisationer och olika teaterlekar. Alla deltagare bjuds på lunch alla fyra dagarna!

Träna, lek och hantverka som en viking med Föreningen Trelleborgen i Trelleborg

Fullbokat! Det går inte längre att anmäla sig till denna aktivitet.

6-15 år.
Vikingahantverk och lekar på Trelleborgen 7 juli klockan 10.15-15. Föranmälan senast 26 juni till , telefon 0705-28 70 04. Begränsat antal platser.

Program
Från klockan 10.30 vikingalekar och hantverk - vi leker balanslek, dragkamp, rövkrok och så vidare.
Från kl 12 förtäring av egen medhavd lunch/ dryck och tillagning av vikingabröd över öppen eld, kärna eget smör, det blir våran efterrätt (obs innehåller både laktos och gluten).
Efter lunch vikingahantverk - bandslungning - alla kan tillverka eget armband / halsband. Vikingastridslek.
Avslut klockan 15.

All verksamhet är ledarstyrd och vi delar in fyra grupper med cirka 10 barn efter ålder. Då vikingamarknaden redan pågår på Trelleborgen kan det finnas möjlighet till icke schemalagd aktivitet / hantverk .

Träna med en viking på Trelleborgen

7 juli
Träna med vikingarna under Slaget om Trelleborgen! 8-15 år

Passa på att få träna med en viking under sommarens stora händelse på borgen! Vill du lära dig hur man använder deras svärd och sköldar? Vikingarna tar en paus från sina förberedelser inför helgens slag och bröllop för att lära er vad de kan. Tillsammans gör ni en liten uppvisning som avslutning för familj och vänner!

Utrustning får ni låna av vikingarna. Kom i slitstarka och sköna kläder! Du måste kunna ta instruktioner från vikingarna och ha en förälder med dig om du tillhör de yngre barnen.

Tid: 13.00-14.00.
Anmäl er senast den 30 juni till Trelleborgen. Begränsat antal platser.
Biljett hämtas på Trelleborgen samma dag.
Tel: 0410-733021.
Mail: trelleborgen@trelleborg@se.
Skriv "Träna med vikingarna" som ämne.
Ange barnets namn, ålder och telefonnummer.

16:e augusti
Träna och lek med vikingarna! 6-15 år

Är du intresserad av vikingar? Vill du lära dig deras stridsteknik och pröva några lekar? Under en eftermiddag finns vikingarna på plats för att hjälpa dig in i deras värld. Testa olika slagsätt och utmana varandra i kämpalekar! Passet avslutas med en liten föreställning av vikingarna.

Utrustning får ni låna. Kom i slitstarka och sköna kläder! Du måste kunna ta instruktioner från vikingarna och ha en förälder med dig om du tillhör de yngre barnen.

Du som vill vara med hämtar biljett i Vikingamuseet samma dag. Begränsat antal platser. Först till kvarn!
Tid: 13.00-16.00
Pass 1: Träning och lek mellan klockan 13.00 - 14.00. Föreställning klockan 14.00 - 14.15.
Pass 2: Träning och lek mellan klockan 14.30 - 15.30. Föreställning klockan 15.30 - 15.45.

Utomhusträning vid Smygehus Havsbad med olika redskap och kroppen

6-13 år.
Funktionell träning 19, 22, 26 och 29 juni samt 3 och 6 juli klockan 11-13. Föranmälan till , telefon 0737-08 26 73. Begränsat antal platser.

Vi tränar med olika redskap och vår kropp. Oömma kläder. Medtag något litet att äta och vattenflaska.

Vattenverkstad på fem olika stränder

6-15 år. Drop-in! Ingen föranmälan.
Vattenexperiment, räkan Rut, snorklingsäventyr med mera klockan 10-16 på stranden! 31 juli i Beddingestrand, 1 augusti i Smygehamn, 2 augusti i Böste, 3,4,7,8 augusti på Dalabadet och 9-10 augusti i Skåre.

31 juli finns vi i Beddingestrand vid Pärlans restaurang.
1 augusti kommer vi till Smygehamn vid Smygehuks havsbad.
2 augusti kommer vi till Böste vid gamla fotbollsplanen.
3,4, 7 och 8 augusti finns vi på Dalabadet.
9, 10 augusti finns vi i Skåre.

Allt är gratis och vi har öppet klockan 10-16 varje dag. Tillsammans med Vattenverkstadens pedagoger kan ni prova på håvning med sjöstövlar och håv, undersökningar med vattenkikare och digitala mikroskop, guidade snorklingsäventyr, vattenexperiment, strandkonst med mera. Passa på att följa med då vil letar efter bland annat Zlatanräkan, krabbor och en släkting till sjöhästen.

Öppet Hus – Föreningskul

6-15 år. Drop-in! Ingen föranmälan.
Prova-på-aktiviteter på Söderslättshallen 21 juni klockan 13-16. Bowling, budokai, fotboll, handboll, hockey off ice, judo, rugby och vikingar! Öppet för sommarlovslediga barn och ungdomar, fritids, fritidsgårdar och 120 sommardaglägerbarn. Kom hit och prova olika aktiviteter - återkom sedan till föreningsverksamheten till hösten!

Förfrågningar och anmälningar görs till respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar eller tryckfel.

Prioritera gärna möjlighet för Drop in i era aktiviteter. I all marknadsföring ska Trelleborgs kommun och Sommarlovsstöd finnas med.

Sommarlovsstöd till gratis sommaraktiviteter

Regeringen fördelar 688 891 kronor till Trelleborgs kommun 2017 för gratis sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar i åldern 6-15 år. Totalt utbetalas cirka 200 miljoner kronor till landets kommuner. Kultur- och fritidsförvaltningen har beviljats bidraget 17 februari och fritidsnämnden beslutade 28 februari att ge förvaltningen i uppdrag att arrangera gratis sommaraktiviteter för barn 6-15 år i Trelleborgs kommun.

Trelleborg Tillsammans

Kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar sommarlovsaktiviteter till kommunens grundskoleelever tillsammans med lokala ungdomsföreningar. Det är vår förhoppning att vi kan erbjuda skollediga barn och ungdomar ett smörgåsbord av olika aktiviteter under hela sommarlovet. Stort tack till alla som ställer upp med ledare och engagemang!

Ansökan sommarlovsstöd

Föreningar och organisationer kunde söka bidrag till gratis sommarlovsaktiviteter till och med 7 april. Årets alla aktiviteter är klara, samtliga sommarlovspengar är fördelade och det går inte längre att söka.

Redovisning av sommarlovsstöd

Sommaraktiviteterna ska:
• vara kostnadsfria för barn och unga i åldrarna 6-15 år
• ge barn och unga stimulans och personlig utveckling
• stimulera barn och ungas deltagande, främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika sociala bakgrund
• genomföras så att alla barn behandlas lika vad gäller tillgång och deltagande, därför ska heller ingen behovsprövning göras av de barn som deltar i aktiviteterna

Bidraget till sommarlovsaktiviteter ska vara ett tillskott och utöver det kommunerna själva anslår för sina sommarlovsaktiviteter 2017.

Redovisning av beviljat bidrag ska göras här senast 31 augusti. I all marknadsföring ska Trelleborgs kommun och Sommarlovsstöd finnas med.

Mer sommarlovskul i Trelleborg

Trelleborgs kommun och det lokala föreningslivet arrangerar också sommarlovsaktiviteter utanför sommarlovsstödet, det vill säga aktiviteter som kan kosta en slant.

Badhuset

Badhuset arrangeras varje år sommarsimskola för dig som inte kan simma. Badhuset är fullt av aktiviteter för föreningar, skola, barn och vuxna! Du kan även boka Badhuset för barnkalas och fester. Badhuset har stängt fyra veckor på sommaren för service och underhåll.

Fritidsgårdarna

Som vanligt har också fritidsgårdarna massvis med roliga aktiviteter på sommarlovet, både till gamla och nya gårdsbesökare. Kom och se hur vi har det – här finns alltid plats till fler!

Sommarkollo med övernattning

Sommarkollo med övernattning finns för tillfället inte i Trelleborgs kommun.

Sommarlovsprogram 2016

Sommar 2016 fanns 17 olika aktiviteter i sommarlovsprogrammet: Tre bussutflykter, dans, fotbollscamp, gycklarskola, matlagning, musikalläger, sommarateljé, sommardagläger, sommarmusikskola, sommarsimskola, teaterskola, träna som en viking, utomhusträning, vattenverkstad och Öppet Hus – föreningskul. På Sportoteket kunde du dessutom lämna och låna bättre begagnad sportutrustning! Vattenverkstad och Öppet Hus var öppet för alla utan föranmälan.

Tack vare statligt sommarlovsstöd kunde 1500 trelleborgsbarn prova gratis kultur- och fritidsaktiviteter på sommarlovet 2016! Av dessa var 779 flickor och 722 pojkar.

Medverkande arrangörer 2016 var Trelleborgs kommun med museer, ungdomsgårdar och friluftsbad samt Studieförbundet Vuxenskolan, Aktiv Ungdom, Palmens Fotbollscamp, Trelleborgs Musikkår, Tusen Myror, Myrvälders Wellness och Vattenverkstaden.

Bibliotekets sommarlästävling

När du är i skolåldern kan du som vanligt vara med i bibliotekens lästävling Sommarboken. Läs böcker i sommar – vinn fina priser!

1. Läs!
2. Skriv om boken på sommarbokenlövet som du hämtar på biblioteket.
3. Lämna in lövet på biblioteket.
4. När du lämnat ditt första löv får du ett deltagarkort. För varje löv du lämnar in får du en stämpel på deltagarkortet.
5. Efter 7 stämplar lämnar du in deltagarkortet och får en presentbok!

Alla som lämnar in minst ett fullt deltagarkort deltar i utlottningen om surfplattor! För alla mellan 6 och 16 år. Vinnarna meddelas personligen. Gratis.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?