Utställningar

I utställningen Stadslifv, berättas levande och inspirerat om Trelleborgs långa och spännande historia, alltifrån 600-talet och fram till våra dagar. Hur många svenska städer kan skryta med en sådan bakgrund?

I den nya utställningen ÖGA mot ÖGA får du möta individer som alla levde på Söderslätt för länge, länge sedan. Kändisvikingen från Vannhög, drottningen från Vemmerlöv, för att inte tala om de 7000-åriga Skateholmarna.

Dessutom pågår hela tiden flera olika tillfälliga utställningar, mycket konst och konsthantverk men också arkeologi, historia, miljö,... Utställningarna letar sig ibland även in i BIAN, till exempel med intressanta filmer om olika konstnärer.

Ebbe på besök- Måleri, grafik och småskulptur

10.9 – 15.1 2017
Efter de stora framgångarna med filmen och boken Vem var du Axel Ebbe vill vi visa upp verk av Axel Ebbe som inte visats på länge. På konsthallen framträder de monumentala skulpturerna, men det finns många målningar och grafiska blad som här lyfts fram och får hamna i rampljuset. Vi kan heller inte låta bli att visa en del småskulpturer från Axel Ebbes Konsthall. Axel Ebbes egen tryckpress kommer också att kunna beundras – och då och då under utställningens gång – även användas!

Manligt…myter, muskler och mustasch

28.10-21.5
Höstens stora satsning är en tvärvetenskaplig utställning där vi gräver ner oss i ämnet Manligt. Vi ställer frågor om vad det där manliga egentligen är. Existerar det? Vad finns det för myter? Är det gener eller hormoner som gör mannen? Vem bestämmer normer för vad som är manligt och varför? Vi visar föremål, kläder och ger historiska och medicinska fakta. Ämnet är stort och brett – och högaktuellt!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?