Utställningar

I utställningen Stadslifv, berättas levande och inspirerat om Trelleborgs långa och spännande historia, alltifrån 600-talet och fram till våra dagar. Hur många svenska städer kan skryta med en sådan bakgrund?

I den nya utställningen ÖGA mot ÖGA får du möta individer som alla levde på Söderslätt för länge, länge sedan. Kändisvikingen från Vannhög, drottningen från Vemmerlöv, för att inte tala om de 7000-åriga Skateholmarna.

Dessutom pågår hela tiden flera olika tillfälliga utställningar, mycket konst och konsthantverk men också arkeologi, historia, miljö,... Utställningarna letar sig ibland även in i BIAN, till exempel med intressanta filmer om olika konstnärer.

Manligt…myter, muskler och mustasch

28.10-7.5
Höstens stora satsning är en tvärvetenskaplig utställning där vi gräver ner oss i ämnet Manligt. Vi ställer frågor om vad det där manliga egentligen är. Existerar det? Vad finns det för myter? Är det gener eller hormoner som gör mannen? Vem bestämmer normer för vad som är manligt och varför? Vi visar föremål, kläder och ger historiska och medicinska fakta. Ämnet är stort och brett – och högaktuellt! Låt konstnärer och forskare och museets spännande samlingar berätta stort som mått när det gäller detta högst intressanta fenomen som vi kallar Manlighet.

Böste, Bästa läget -Hans-Lave Angviken

28.1 – 26.3
Hans-Lave vill med egna bilder och med gamla fotografier skildra sitt Böste. En plats där han har sina rötter.

Fabler - PG Thelander

1.4 – 28.5
En konstnär känd för stor humor och lekfullhet i sitt måleri. I denna utställning utforskar han samspelet mellan djur och människa.

Lera, mönster och minnen - Anne-Beth Borselius

24.5 – 10.9
” Så länge jag kan minnas har jag fascinerats av mönster, former och dekorer. I mitt arbete med leran vill jag gestalta något som är både skört och mycket starkt.”

Sätt att Se - Johan Sandberg

3.6-27.8
Johan Sandberg, av tidningen Elle utnämnd till årets fotograf 2015, har världen som arbetsfält. Här visas ikoniska porträtt, stora namn inom film, mode, musik, fångade med känsla och egensinnighet, svärta och djup. Klassiskt, mäktigt och djupt personligt.

New pattern

 8.9 – 19.11
40 ungdomar, en konstnär och ett museum. Tillsammans bygger vi med hjälp av vars och ens personliga mönster ett lysande glashus.

Trelleborg genom konstnärsögon

16.9-12.11
Gamla Trelleborg fyller 60 år! En utställning med många av de målningar som använts i föreningen kalendrar.

White Diaries - Peter Callesen

 24.11- 25.2
Konstnären som kan skapa magi med ett vanligt A-4 papper. Eteriska pappersklipp med stora känslor.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?