Välkommen till Trelleborgs Museum!

Trelleborgs Museum är ett kulturhistoriskt museum med sin bas i stora och fina samlingar från hela Söderslätt.

Utställningen ÖGA mot ÖGA
Foto: Ylwa Moritz Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Utställningen ÖGA mot ÖGA

År 2010 öppnade museet i nya lokaler mitt i centrala Trelleborg och ståtar nu med vackra, fräscha lokaler, och nya och inspirerande utställningar. Här visas både stadens historia och olika tillfälliga utställningar, varav mycket konst och konsthantverk. I BIAN pågår det film non-stop och butiken är en riktig godbit för sak-letare. Även kaffet har fått mycket beröm och kakorna är inte sämre de!

 • Nu finns filmen om Axel Ebbe som DVD

  Vem var du Axel Ebbe, en film av Jan Troell och Jan Hemmel, med Björn Kjellman.

  Följ med Ebbe och hans konst på en resa i tid och rum. En film av Jan Troell och Jan Hemmel, med Björn Kjellman. Filmen kan nu köpas på Trelleborgs Museum.

 • Du kan!

  Peter Christiansen provar hur det är att gå på lina. Sofia Larsson från Cirkus Cirkör ger honom en hjälpande hand.

  I måndags hade Trelleborgs Museum i samarbete med Riksutställningar ett seminarium om tillgänglighet för barn. 50 personer från olika museer samlades på museet och tog del av vad vi kan göra för att möta barn och unga med funktionsvariationer på bästa sätt.

 • Manligt… Myter, muskler och mustasch 29.10-27.8 2017

  Den svarte riddaren föreställer ätten Thotts anfader, Tord Thott. Han är avbildad på en stamtavla, utförd under 1700-talet.

  Manligt – och rosa!? Jo, men visst! Det där typiskt manliga, vad är det egentligen? Låt konstnärer och forskare och museets spännande samlingar berätta stort som mått när det gäller detta högst intressanta fenomen som vi kallar Manlighet. Vernissage lördag den 29 oktober.

 • Boka Lungo Drom!

  Erland Kaldaras på Romska kulturcentret

  Lungo Drom - den långa resan. Levande historielektion tillsammans med Erland Kaldaras från Romska Kulturcentrat i Malmö. Programmet är kostnadsfritt.

 • Reportage om Ebbefilmen på SVT

  Filminspelning på Axel Ebbes konsthall.

  Ebbes skulpturer känner nog många till, men vem var han egentligen, lantbrukarsonen från Söderslätt som gjorde så många vackra skulpturer i södra Sverige? Se reportaget om Troells nya film Vem var du Axel Ebbe? på SVT Nyheter.

 • Missade du den nya Ebbe-filmen?

  Konstnären Axel Ebbe med några av sina verk.

  Nu finns det nya möjligheter att se filmen Vem var Du Axel Ebbe? Under perioden  30 juni - 14 augusti, visas filmen klockan 14 i BIAN på Trelleborgs museum, såväl lördagar som söndagar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?