Trelleborgen

På stadens högsta punkt fann man 1988 spåren av en ringborg från vikingatiden, en s.k. trelleborg. Med fyndet av borgen fick även stadens namn sin förklaring.

Trelleborgen på våren.
Foto: Gerry Malmstein Licens: © Copyright Trelleborgen på våren.

Trelleborgen som den ser ut idag är en rekonstruktion som stod färdig 1995. En fjärdedel av borgen är uppbyggd på sin ursprungsplats och ligger mitt inne i den moderna staden, den rymmer också ett rekonstruerat medeltida hus - även det funnet på platsen.

Utanför borgen finns numera en vikingagård med tillhörande småbyggnader. I museibyggnaden finns en vikingautställning, en butik och ett café.

 • Anmäl dig till Vikingasommar

  Barn som leker.

  Är du intresserad av historia och att lära dig saker om vikingar? Under en vecka på sommaren har du möjlighet att komma och lära dig allt om vikingar. Veckorna är populära så anmäl dig snarast, senast den 8 juni!

 • Valborg på Trelleborgen

  Valborgsbål.

  Fira Valborg med oss på Trelleborgen. Som vanligt kan du lyssna på tal till våren och se en eldshow. Varför inte passa på att se muséet också eller ta en fika i caféet?

 • Vår på Trelleborgen

  Påsktid.

  Nu vaknar Trelleborgen till liv igen efter vintern och det börjar hända saker igen. Det är öppet igen så du kan komma på besök.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?