Utställningar

I utställningen Stadslifv, berättas levande och inspirerat om Trelleborgs långa och spännande historia, alltifrån 600-talet och fram till våra dagar. Hur många svenska städer kan skryta med en sådan bakgrund?

I den nya utställningen ÖGA mot ÖGA får du möta individer som alla levde på Söderslätt för länge, länge sedan. Kändisvikingen från Vannhög, drottningen från Vemmerlöv, för att inte tala om de 7000-åriga Skateholmarna.

Dessutom pågår hela tiden flera olika tillfälliga utställningar, mycket konst och konsthantverk men också arkeologi, historia, miljö,... Utställningarna letar sig ibland även in i BIAN, till exempel med intressanta filmer om olika konstnärer.

Konst – inköp från de senaste åren

19.12-18.1

Kirsten Hennix

24.1 – 22.3 2015
Färgrikt, lekfullt och humoristiskt! I Kirsten Hennix bildvärld trängs blommor, fåglar, fiskar och grönsaker i en härlig och salig blandning. Alla trycken är handtryckta med blockteknik på botten av vit sammet. Mycket skickligt utnyttjar Kirsten några få element till en enorm formrikedom.
Kirsten Hennix är en rutinerad textilkonstnär utbildad på Konstfack i Stockholm och Danmarks Designskole. Hon är representerad med konstnärliga utsmyckningar på ett flertal museer, Statens Konstråd, landsting och kyrkor.Botvid Kihlman

Botvid Kihlman

3.4 – 31.5 2015
måleri
Botvid Kihlman behärskar oljemåleriet till fullo och nyttjar skickligt oljans förföriska lyskraft . Hans penselföring är säker och svepande. Han är inte blomstermålare och heller inte landskapsmålare. Ändå är det trädgård och blommor som hela tiden återkommer i hans bilder. Det som lockar honom är färgen och koloriten, och han lyckas som få, ta fram det magiska, vibrerande spelet mellan ljus och skugga. Botvid Kihlman är representerad över hela landet.

Gummi i form - 10 år efter

30.5 – 6.9 2015
Utställningen Gummiform kom till som en jubileumsutställning år 2005 då Trelleborgs gummifabrik firade 100-årsjubileum. Konstnärer av olika slag bjöds då in att arbeta i gummi. Det blev en bejublad utställning som fortfarande väcker glitter i ögonen hos museets trogna besökare. Nu 10 år senare har åter ett antal konstnärer bjudits in att än en gång utforska gummits spänst och fantastiska möjligheter. Vi ser med spänning fram emot sommaren!
Deltagare: Lisbeth Mandell, Thale Vangen, Agneta Bidhult, Eva Arén, Agneta Gynning, Torsten Ridell, Kurt Sahlin, Bianca Maria Barmen, Ida Liedholm

Helena Blomqvist

6.6 – 13.9 2015 
foto
Surrealistiskt och ödesmättat, drömlikt och mångtydigt… Helena Blomqvist arbetar med iscensatta fotografier och bygger upp ett myller av gestalter från sagans och fablernas värld. Verkliga människor blandas med dockor och uppstoppade djur. Hon arbetar i studio, skapar själv kulisserna och syr kläderna. Hennes bildvärld är egensinnig och fascinerande och den inbjuder till betraktande av såväl gammal som ung.
Helena Blomqvist är utbildad på Fotohögskolan i Göteborg. Hon är bl a representerad på Moderna Museet, Statens konstråd och Hasselblad Foundation, samt i privata samlingar i Sverige och internationellt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?