Utställningar

I utställningen Stadslifv, berättas levande och inspirerat om Trelleborgs långa och spännande historia, alltifrån 600-talet och fram till våra dagar. Hur många svenska städer kan skryta med en sådan bakgrund?

I den nya utställningen ÖGA mot ÖGA får du möta individer som alla levde på Söderslätt för länge, länge sedan. Kändisvikingen från Vannhög, drottningen från Vemmerlöv, för att inte tala om de 7000-åriga Skateholmarna.

Dessutom pågår hela tiden flera olika tillfälliga utställningar, mycket konst och konsthantverk men också arkeologi, historia, miljö,... Utställningarna letar sig ibland även in i BIAN, till exempel med intressanta filmer om olika konstnärer.

Åsa Maria Bengtsson – installationer

29.11 – 24.1
I utställningen Främmande undersöker Åsa Marias genom teckningar, installationer och videoverk vad som upplevs som främmande och vad är nära och bekant. Kan vi närma oss det främmande så att det blir bekant, eller har det bara funnits där framför oss hela tiden?

Ett bedårande barn - Trelleborg på fotograf Julius Johnsons tid

21.11 - våren 2016
Fotograf Julius Johnson förevigade Trelleborg och dess invånare under ett drygt halvsekel. Efter hans död överlämnades denna bildskatt till Trelleborgs museum.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?