Utställningar

I utställningen Stadslifv, berättas levande och inspirerat om Trelleborgs långa och spännande historia, alltifrån 600-talet och fram till våra dagar. Hur många svenska städer kan skryta med en sådan bakgrund?

Målning av Gerhard Nordström
Foto: Peter Christiansen Licens: © Copyright Målning av Gerhard Nordström

Dessutom pågår hela tiden flera olika tillfälliga utställningar, mycket konst och konsthantverk men också arkeologi, historia, miljö,... Utställningarna letar sig ibland även in i BIAN, till exempel med intressanta filmer om olika konstnärer.

Gerhard Nordström
12.3-11.5

Gerhard Nordström är en av Sveriges främsta konstnärer. Han behärskar till fullo oljemåleriet och balanserar kompositionen så skickligt att det känns i magen. Med stor generositet har han nu skänkt sju av sina verk till Trelleborgs Museums samlingar.
Målningarna har en surrealistisk gestaltning. Som så ofta i Gerhard Nordströms måleri är det existensiella frågor som är huvudmotivet- hur tar vi hand om vår jord?

Bianca Maria Barmen – Japansk dagbok
29.3-25.5

skulptur, teckningar och foto
Bianca Maria Barmen tillhör vårt lands mest intressanta skulptörer. Hennes uttryck är lågmält och ömsint, men också underfundigt. Små gester och stor eftertanke. I hennes japanska dagbok utgör foto, teckningar och skulptur en alldeles egen, vidunderlig värld. En värld där ingen lämnas oberörd...

Stina och Joakim Larsson – Det ofattbara
24.5-7.9

– Budskapet från andra sidan universum. Vad gör vi när det händer något som är bortom allt vi har ord för, allt vi hittills känt till? Hur berättar man om det som är fullkomligt ofattbart? Upplev en resa genom oändligheten, via stjärnor och supernovor, till oss själva. Konstnärs- och författarparet Stina Larsson och Joakim Larsson berättar i dikt, måleri, skulptur och grafik den storslagna berättelsen om alltings ursprung och syfte.

Konstnärerna visar själv sin utställning vid tre tillfällen
kl 13-14.30 den 25 juni, 9 juli och 13 augusti

Because we belive – Peter Johansson
Barbro Westling
4.6-14.9

Det händer alltid storartade saker kring dessa bägge konstnärer. Nu tänker de mirakulöst förvandla utställningssalarna och ge liv åt tingen. Vi hamnar på en scen med vatten, ljus, rök... En fontän. En dominoeffekt. Tror vi våra ögon och öron?

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?