Välkommen till Trelleborgs Museum!

Trelleborgs Museum är ett kulturhistoriskt museum med sin bas i stora och fina samlingar från hela Söderslätt.

Utställningen Stadslifv
Foto: Ylwa Moritz Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Utställningen Stadslifv

År 2010 öppnade museet i nya lokaler mitt i centrala Trelleborg och ståtar nu med vackra, fräscha lokaler, och nya och inspirerande utställningar. Här visas både stadens historia och olika tillfälliga utställningar, varav mycket konst och konsthantverk. I BIAN pågår det film non-stop och butiken är en riktig godbit för sak-letare. Även kaffet har fått mycket beröm och kakorna är inte sämre de!

 • Missa inte vernissagen på utställningen ÖGA mot ÖGA!

  7000-årig Skateholmare, skulpterad av Gert Germeraad

  Lördag 22 nov öppnar – med buller och bång utställningen ÖGA mot ÖGA! Då öppnar vi museet först klockan 16. I gengäld har vi öppet ända till klockan 19. Välkomna!

 • ÖGA mot ÖGA

  Tre individer i utställningen Öga mot Öga. Skulpturen till vänster är gjord av Gert Germerad. Kvinnan är gestaltad av Callum Reid vid Dundee universitet och vikingen till höger är gjord av Oscar Nilsson.

  I en alldeles ny utställning på Trelleborgs museum får du möta kändisvikingen från Vannhög och drottningen från Vemmerlöv, för att inte tala om de 7000-åriga skateholmarna. Alla har de en gång levt på Söderslätt! Vackra bördiga Söderslätt, så fyllt av unika och spännande lämningar från avlägsna tider.

 • På lördag öppnar ÖGA mot ÖGA!

  Tre individer i utställningen Öga mot Öga. Skulpturen till vänster är gjord av Gert Germerad. Kvinnan är gestaltad av Callum Reid vid Dundee universitet och vikingen till höger är gjord av Oscar Nilsson.

  Nu har vi fyllt det allra sista utrymmet på museet! Kom och möt dem som fanns här långt före dig! Allt ifrån vikingatid och ner i jägarstenålder. Skateholmarna har äntligen fått en ny bostad! Välkommen klockan 16 – 19! Förutom utställningen bjuds det både hantverk och musik. Allt på forntida vis. Du måste komma!

 • Bo Hultén -Black paintings

  Konstnären Bo Hultén i sin ateljé.

  Bo Hulténs målningar och skarpa skulptur positionerar honom på dagens konstscen. Svarta målningar intar rummen. De klaraste pigment blandas skickligt och behärskat samman för en egen lyskraft, i samspel mellan rum och ljus.

 • Fådda saker, 11 okt–maj 2015

  Föremål ur museets samlingar.

  Intressanta, roliga, vackra, unika… Superlativerna är många! Det gäller alla de spännande gåvor museet fått ta emot under de senaste åren. En del föremål finns det hela historier kring som Elnas kängor eller faster Bengtas garderob med de vackra klänningarna.

 • Museets samlingar - nu på nätet!

  Färjeledsinvigningen 1909 från museets samlingar

  Ett historiskt steg är taget i Trelleborgs Museums 116-åriga historia i och med att man nu har publicerat 1777 objekt från sina samlingar på nätet.

 • Vem var du, Axel Ebbe?

  Filminspelning på Axel Ebbes konsthall.

  Vem var du, Axel Ebbe? Filminspelning på Axel Ebbes Konsthall med Jan Troell, Jan Hemmel och team. Med en spännande nyfunnen brevskatt får vi höra Axel Ebbes egna ord uppläsas av ciceronen Björn Kjellman. Kameran går, tystnad, tagning!

 • Prova på grafik

  Kom till vår grafikverkstad i foajén på Trelleborgs Museum, Tisdagar kl 12-15, från 30 september till 16 december.

 • Trelleborgs Museum nu på Google Maps

  Trelleborgs museum finns nu som gatuvy i Google Maps

  En av Googles fotografer har fotograferat Trelleborgs Museum, som nu finns som gatuvy i Google Maps. Välkommen in på ett virtuellt besök!

 • Gå med i Bildsökarna

  Karlmarkska palatset på Nygatan

  Kan du vika en måndagseftermiddag i månaden? Och är du intresserad av att i museets lilla biosalong se och diskutera gamla bilder och filmer från Trelleborg? Då är du hjärtligt välkommen till museet! Vi träffas första måndagen i varje månad.

 • Vårens grafikkurser med Lennart Thöfner

  Museets bildpedagog Lennart Thöfner

  Prova på att göra grafik. Vi ristar i plexi/plåt, så kallad torrnål och trycker i svart/vitt och i färg. Individuell undervisning. Vi experimenterar också med avtryck från olika material.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?