Välkommen till Trelleborgs Museum!

Trelleborgs Museum är ett kulturhistoriskt museum med sin bas i stora och fina samlingar från hela Söderslätt.

Utställningen ÖGA mot ÖGA
Foto: Ylwa Moritz Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Utställningen ÖGA mot ÖGA

År 2010 öppnade museet i nya lokaler mitt i centrala Trelleborg och ståtar nu med vackra, fräscha lokaler, och nya och inspirerande utställningar. Här visas både stadens historia och olika tillfälliga utställningar, varav mycket konst och konsthantverk. I BIAN pågår det film non-stop och butiken är en riktig godbit för sak-letare. Även kaffet har fått mycket beröm och kakorna är inte sämre de!

 • Låt bilderna tala - Berndt Fribing 24.2-10.4

  Pilträd

  Varje bild har sin egen historia och som fotografier hjälper de oss att minnas när åren stupar. Jag är amatörfotograf och har fotograferat från och till sedan slutet av 1940-talet. Jag är mest intresserad av människor och landskap.

 • Fem spännande kvällar - och en lunch - på Trelleborgs Museum!

  Bilder från vårens föredrag på Trelleborgs Museum

  På Trelleborgs Museum kan man under februari till april månad ta del av föredrag om fotograf Julius Johnson, Leonardo Da Vinci, ädelsmeden Karlheinz Sauer och Jan Hemmels nya bok om Axel Ebbe.

 • Corpus - Karlheinz Sauer 30.1-27.3

  Tekanna av Karlheinz Sauer

  Karlheinz Sauer är ädelsmeden som hela tiden pendlar mellan det stramt nordiska och det svulstigt barocka. I utställningen Corpus som betyder kropp på latin, visar han kannor, skålar och ljusstakar ofta med detaljer som hänklar eller lock i färgat glas. Design och funktion går hand i hand och allt genomsyras av lekfull glädje.

 • Ny bok om Axel Ebbe!

  Axel och Lillemor Ebbe i hemmet i Hököpinge. Till höger Axel Ebbes grafiska blad "Gamle Eros".

  I boken Vem var Du Axel Ebbe? – Ett konstnärsliv berättar Jan Hemmel om Axel Ebbe som författare, tecknare, grafiker och livsnjutare – och passionen för kvinnor.

 • Bekanta dig med Öga mot Öga.

  Utställningen ÖGA mot ÖGA

  Utställningen ÖGA mot ÖGA fyller 1 år! I bildspelet kan du själv bekanta dig med några av de personer som du möter i utställningen.
 • Ett bedårande barn - Trelleborg på fotograf Julius Johnsons tid

  Cykeltävling år 1917.

  Fotograf Julius Johnson förevigade Trelleborg och dess invånare under ett drygt halvsekel. Efter hans död överlämnades denna bildskatt till Trelleborgs museum.

 • Trelleborgsfotografier på Digitalt Museum

  Polis Walter Sonderyd undervisar trafikpoliser

  Intresserad av gamla fotografier och gamla prylar? På Digitalt Museum hittar du nu mer än 12 000 fotografier och intressanta föremål från Söderslätt.

 • Museets samlingar - nu på nätet!

  Färjeledsinvigningen 1909 från museets samlingar

  Ett historiskt steg är taget i Trelleborgs Museums 116-åriga historia i och med att man nu har publicerat 1777 objekt från sina samlingar på nätet.

 • Vem var du, Axel Ebbe?

  Filminspelning på Axel Ebbes konsthall.

  Vem var du, Axel Ebbe? Filminspelning på Axel Ebbes Konsthall med Jan Troell, Jan Hemmel och team. Med en spännande nyfunnen brevskatt får vi höra Axel Ebbes egna ord uppläsas av ciceronen Björn Kjellman. Kameran går, tystnad, tagning!

 • Trelleborgs Museum nu på Google Maps

  Trelleborgs museum finns nu som gatuvy i Google Maps

  En av Googles fotografer har fotograferat Trelleborgs Museum, som nu finns som gatuvy i Google Maps. Välkommen in på ett virtuellt besök!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?