Välkommen till Trelleborgs Museum!

Trelleborgs Museum är ett kulturhistoriskt museum med sin bas i stora och fina samlingar från hela Söderslätt.

Utställningen Stadslifv
Foto: Ylwa Moritz Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Utställningen Stadslifv

År 2010 öppnade museet i nya lokaler mitt i centrala Trelleborg och ståtar nu med vackra, fräscha lokaler, och nya och inspirerande utställningar. Här visas både stadens historia och olika tillfälliga utställningar, varav mycket konst och konsthantverk. I BIAN pågår det film non-stop och butiken är en riktig godbit för sak-letare. Även kaffet har fått mycket beröm och kakorna är inte sämre de!

 • Barbara Johnson föreläser om natur och trädgård

  Pergola

  Onsdag 23 april kl 18.30 pratar landskapsarkitekt Barbara Johnson om betydelsen av natur och trädgård - hur uppfattades natur och trädgård förr, hur ser vi på det idag och hur blickar vi framåt.

 • Nu finns erfarenheterna från projektet SALT även i en nätpublikation

  Nu finns projektet SALT även som nätpublikation.

  Hur kan museer bli tillgängliga för alla oavsett personliga förutsättningar? Det är något som vi på Trelleborgs Museum undersökt tillsammans med Klostret i Ystad, Österlens Museum, föreningen Attention i Trelleborg och ett stort antal lärare och elever.

 • Besök Trelleborgs Museum under påsken

  Japansk dagbok av Bianca Maria Barmen

  Två konstutställningar väl värda ett besök! Bianca Maria Barmen visar skulptur och teckningar. Gerhard Nordström visar måleri. Trelleborgs Museum har öppet hela påskhelgen, även annandag påsk.

 • Vernissage – Ser Du?

  Erika Princz

  Ser Du? är Erika Princz egen utställning och hon ska redovisa den i sitt gymnasiearbete. Hon går sista året på gymnasiet inom det estetiska programmet med inriktningen bild.

 • Ser Du? 5.4-27.4

  Målning av Erika Princz

  Mitt namn är Erika Princz och jag går sista året på gymnasiet inom det estetiska programmet med inriktningen bild. Jag har under dessa tre år varit väldigt intresserad av att lära mig en mängd olika tekniker och jag tycker om att experimentera. Ser Du? är min egna utställning som jag ska redovisa som mitt gymnasiearbete.

 • Bianca Maria Barmen -Japansk dagbok 29.3-25.5

  Japansk dagbok av Bianca Maria Barmen

  Bianca Maria Barmen tillhör vårt lands mest intressanta skulptörer. Hennes uttryck är lågmält och ömsint, men också underfundigt. Små gester och stor eftertanke. I hennes japanska dagbok utgör foto, teckningar och skulptur en alldeles egen, vidunderlig värld. En värld där ingen lämnas oberörd...

 • Gerhard Nordström 12.3-11.5

  Målning av Gerhard Nordström

  Gerhard Nordström är en av Sveriges främsta konstnärer. Med stor generositet har han nu skänkt ett stort antal konstverk till Trelleborgs Museums samlingar. Han är en kämpe som vågar ta ställning och genom sina verk ge sig in i diskussion om mänsklighet, miljö och krigets fasor.

 • Nya medarbetare på Trelleborgen

  Linda Olofsson och Katri Johansson.

  Trelleborgen har nu fått två nya medarbetare, Linda Olofsson som arbetar som museipedagog och Katri Johansson som är verksamhetsutvecklare. Trelleborgen kan därmed satsa mycket mer på pedagogisk verksamhet, både mot skolor och allmänhet.

 • Vem var du, Axel Ebbe?

  Filminspelning på Axel Ebbes konsthall.

  Vem var du, Axel Ebbe? Filminspelning på Axel Ebbes Konsthall med Jan Troell, Jan Hemmel och team. Med en spännande nyfunnen brevskatt får vi höra Axel Ebbes egna ord uppläsas av ciceronen Björn Kjellman. Kameran går, tystnad, tagning!

 • Grön och inspirerande vår på museet

  Naturbild av Berndt Fribing

  Trelleborgs Museum hjälper sommaren på traven genom att en gång i månaden bjuda på intressanta föredrag om djur och natur.

 • Trelleborgs Museum har nu fått en tillgänglighetsambassadör!

  Maria Jiborn

  Är du osäker på något inför museibesöket eller har tips på hur museets tillgänglighet kan bli bättre, hör av dig till vår tillgänglighetsambassadör och museipedagog Maria Jiborn.

 • Prova på grafik

  Prova på grafik med Lennart Thöfner

  Kom till vår grafikverkstad i foajén på Trelleborgs Museum, Tisdagar kl 12-15. Jag trycker torrnålsgravyrer och berättar gärna om andra grafiska tekniker. Du får också utan kostnad prova att göra din egen grafiska bild. Jag hjälper dig med infärgning och tryckning.

  Lennart Thöfner

 • Trelleborgs Museum nu på Google Maps

  Trelleborgs museum finns nu som gatuvy i Google Maps

  En av Googles fotografer har fotograferat Trelleborgs Museum, som nu finns som gatuvy i Google Maps. Välkommen in på ett virtuellt besök!

 • Gå med i Bildsökarna

  Karlmarkska palatset på Nygatan

  Kan du vika en måndagseftermiddag i månaden? Och är du intresserad av att i museets lilla biosalong se och diskutera gamla bilder och filmer från Trelleborg? Då är du hjärtligt välkommen till museet! Vi träffas första måndagen i varje månad.

 • Vårens grafikkurser med Lennart Thöfner

  Museets bildpedagog Lennart Thöfner

  Prova på att göra grafik. Vi ristar i plexi/plåt, så kallad torrnål och trycker i svart/vitt och i färg. Individuell undervisning. Vi experimenterar också med avtryck från olika material.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?