Välkommen till Trelleborgs Museum!

Trelleborgs Museum är ett kulturhistoriskt museum med sin bas i stora och fina samlingar från hela Söderslätt.

Utställningen ÖGA mot ÖGA
Foto: Ylwa Moritz Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Utställningen ÖGA mot ÖGA

År 2010 öppnade museet i nya lokaler mitt i centrala Trelleborg och ståtar nu med vackra, fräscha lokaler, och nya och inspirerande utställningar. Här visas både stadens historia och olika tillfälliga utställningar, varav mycket konst och konsthantverk. I BIAN pågår det film non-stop och butiken är en riktig godbit för sak-letare. Även kaffet har fått mycket beröm och kakorna är inte sämre de!

 • Trelleborgs museum stängt på lördag!

  På grund av Palmfestivalen håller museet stängt på lördag. På söndag är museet öppet som vanligt igen. Trevlig festivalhelg önskar personalen på Trelleborgs Museum!

 • Trelleborgsfotografier på Digitalt Museum

  Polis Walter Sonderyd undervisar trafikpoliser

  Intresserad av gamla fotografier och gamla prylar? På Digitalt Museum hittar du nu mer än 12 000 fotografier och intressanta föremål från Söderslätt.

 • Ta en bild!

  Museets fabulösa fotoateljé. Helena Blomqvist har gjort bakgrundsbilden.

  Ta en bild i Trelleborgs Museums mirakulösa, fabulösa extravaganta fotoateljé. Prova kostymer från Malmö Opera! Förvandla dig till råtta, prinsessa, stilig kavaljer, Robin Hood eller Transformer. Skicka bilden till museet så kan du vinna fina priser!

 • The Elephant Girl - Helena Blomqvist 6.6 – 13.9

  Fotografi av Helena Blomqvist, "Group portrait in Forest".

  Surrealistiskt och ödesmättat, drömlikt och mångtydigt… Helena Blomqvist arbetar med iscensatta fotografier och bygger upp ett myller av gestalter från sagans och fablernas värld.

 • Gummi i form - 10 år efter

  Verk från utställningen "Gummi i form"

  10 konstnärer har bjudits in för att utforska gummits spänst och fantastiska möjligheter. Resultatet har blivit konst och bruksföremål med en mängd olika uttryck.

 • ÖGA mot ÖGA

  Tre individer i utställningen Öga mot Öga. Skulpturen till vänster är gjord av Gert Germerad. Kvinnan är gestaltad av Callum Reid vid Dundee universitet och vikingen till höger är gjord av Oscar Nilsson.

  I en alldeles ny utställning på Trelleborgs museum får du möta kändisvikingen från Vannhög och drottningen från Vemmerlöv, för att inte tala om de 7000-åriga skateholmarna. Alla har de en gång levt på Söderslätt! Vackra bördiga Söderslätt, så fyllt av unika och spännande lämningar från avlägsna tider.

 • Museets samlingar - nu på nätet!

  Färjeledsinvigningen 1909 från museets samlingar

  Ett historiskt steg är taget i Trelleborgs Museums 116-åriga historia i och med att man nu har publicerat 1777 objekt från sina samlingar på nätet.

 • Vem var du, Axel Ebbe?

  Filminspelning på Axel Ebbes konsthall.

  Vem var du, Axel Ebbe? Filminspelning på Axel Ebbes Konsthall med Jan Troell, Jan Hemmel och team. Med en spännande nyfunnen brevskatt får vi höra Axel Ebbes egna ord uppläsas av ciceronen Björn Kjellman. Kameran går, tystnad, tagning!

 • Trelleborgs Museum nu på Google Maps

  Trelleborgs museum finns nu som gatuvy i Google Maps

  En av Googles fotografer har fotograferat Trelleborgs Museum, som nu finns som gatuvy i Google Maps. Välkommen in på ett virtuellt besök!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?