Välkommen till Trelleborgs Museum!

Trelleborgs Museum är ett kulturhistoriskt museum med sin bas i stora och fina samlingar från hela Söderslätt.

Utställningen ÖGA mot ÖGA
Foto: Ylwa Moritz Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Utställningen ÖGA mot ÖGA

År 2010 öppnade museet i nya lokaler mitt i centrala Trelleborg och ståtar nu med vackra, fräscha lokaler, och nya och inspirerande utställningar. Här visas både stadens historia och olika tillfälliga utställningar, varav mycket konst och konsthantverk. I BIAN pågår det film non-stop och butiken är en riktig godbit för sak-letare. Även kaffet har fått mycket beröm och kakorna är inte sämre de!

 • Porträttverkstad på Trelleborgs museum under höstlovet.

  Gör ett porträtt i gips på Trelleborgs Museum under höstlovet!

  På höstlovet har du möjlighet att skapa ett eget porträtt i gips på museet. Med hjälp av en färdig mall får du bygga vidare, för att på så sätt göra ett helt personligt porträtt. Låt fantasi och färg flöda. Inspirationen hittar vi i Gert Germeraads skulpturer.

 • Människans dagar - Gert Germeraad 19.9-22.11

  Skulptur av Gert Germeraad

  Vad gör vi med vår tid här på jorden, ska vi slåss för våra ideal, för rättvisa? När jag begrundar dessa frågor möter jag snart mina egna begränsningar, mina rädslor över att jag inte har något svar. Jag känner mig som en liten och sårbar människa i en ocean av stora livsfrågor.

 • Ålamörker- Roland Thysell 12.9-8.11

  Ålafiskare från Skateholm.

  Det var sommar 1967. Jag var 21 år gammal och har gått ett år på Fotoskolan i Stockholm. Nu satt jag där vid stranden i Skateholm. Under året hade jag läst Hemingway´s "Den gamle och havet" flera gånger. Jag lovade mig själv att göra min version av "Havets Hjältar".

 • Trelleborgsfotografier på Digitalt Museum

  Polis Walter Sonderyd undervisar trafikpoliser

  Intresserad av gamla fotografier och gamla prylar? På Digitalt Museum hittar du nu mer än 12 000 fotografier och intressanta föremål från Söderslätt.

 • ÖGA mot ÖGA

  Tre individer i utställningen Öga mot Öga. Skulpturen till vänster är gjord av Gert Germerad. Kvinnan är gestaltad av Callum Reid vid Dundee universitet och vikingen till höger är gjord av Oscar Nilsson.

  I en alldeles ny utställning på Trelleborgs museum får du möta kändisvikingen från Vannhög och drottningen från Vemmerlöv, för att inte tala om de 7000-åriga skateholmarna. Alla har de en gång levt på Söderslätt! Vackra bördiga Söderslätt, så fyllt av unika och spännande lämningar från avlägsna tider.

 • Museets samlingar - nu på nätet!

  Färjeledsinvigningen 1909 från museets samlingar

  Ett historiskt steg är taget i Trelleborgs Museums 116-åriga historia i och med att man nu har publicerat 1777 objekt från sina samlingar på nätet.

 • Vem var du, Axel Ebbe?

  Filminspelning på Axel Ebbes konsthall.

  Vem var du, Axel Ebbe? Filminspelning på Axel Ebbes Konsthall med Jan Troell, Jan Hemmel och team. Med en spännande nyfunnen brevskatt får vi höra Axel Ebbes egna ord uppläsas av ciceronen Björn Kjellman. Kameran går, tystnad, tagning!

 • Trelleborgs Museum nu på Google Maps

  Trelleborgs museum finns nu som gatuvy i Google Maps

  En av Googles fotografer har fotograferat Trelleborgs Museum, som nu finns som gatuvy i Google Maps. Välkommen in på ett virtuellt besök!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?