Välkommen till Trelleborgs Museum!

Trelleborgs Museum är ett kulturhistoriskt museum med sin bas i stora och fina samlingar från hela Söderslätt.

Utställningen Stadslifv
Foto: Ylwa Moritz Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Utställningen Stadslifv

År 2010 öppnade museet i nya lokaler mitt i centrala Trelleborg och ståtar nu med vackra, fräscha lokaler, och nya och inspirerande utställningar. Här visas både stadens historia och olika tillfälliga utställningar, varav mycket konst och konsthantverk. I BIAN pågår det film non-stop och butiken är en riktig godbit för sak-letare. Även kaffet har fått mycket beröm och kakorna är inte sämre de!

 • Museets samlingar - nu på nätet!

  Färjeledsinvigningen 1909 från museets samlingar

  Ett historiskt steg är taget i Trelleborgs Museums 116-åriga historia i och med att man nu har publicerat 1777 objekt från sina samlingar på nätet.

 • Jätteanka 6.6–5.10 Peter Johansson/Barbro Westling

  Utställningen Jätteanka av Barbro Westling och Peter Johansson

  Något sker med formen när det kommer vatten till. Det är alla tiders fontäner exempel på. Jätteanka är en utställning med fontäner byggda av vardagens ting, en konstruktivistisk humor, ett slags fontäniserad skulptur. Vem hade trott att sandlådor, vägavgränsare eller gamla skåp kunde användas så här?

 • Sommarutställning - Det ofattbara

  En ängel eller utomjording, det är frågan?

  På lördag den 24 maj klockan 12.00 öppnar Stina Larsson och Joakim Larsson upp den första av sommarens tre utställningar på Trelleborgs Museum.

 • Nu finns erfarenheterna från projektet SALT även i en nätpublikation

  Nu finns projektet SALT även som nätpublikation.

  Hur kan museer bli tillgängliga för alla oavsett personliga förutsättningar? Det är något som vi på Trelleborgs Museum undersökt tillsammans med Klostret i Ystad, Österlens Museum, föreningen Attention i Trelleborg och ett stort antal lärare och elever.

 • Vem var du, Axel Ebbe?

  Filminspelning på Axel Ebbes konsthall.

  Vem var du, Axel Ebbe? Filminspelning på Axel Ebbes Konsthall med Jan Troell, Jan Hemmel och team. Med en spännande nyfunnen brevskatt får vi höra Axel Ebbes egna ord uppläsas av ciceronen Björn Kjellman. Kameran går, tystnad, tagning!

 • Prova på grafik

  Kom till vår grafikverkstad i foajén på Trelleborgs Museum, Tisdagar kl 12-15, från 30 september till 16 december.

 • Trelleborgs Museum nu på Google Maps

  Trelleborgs museum finns nu som gatuvy i Google Maps

  En av Googles fotografer har fotograferat Trelleborgs Museum, som nu finns som gatuvy i Google Maps. Välkommen in på ett virtuellt besök!

 • Gå med i Bildsökarna

  Karlmarkska palatset på Nygatan

  Kan du vika en måndagseftermiddag i månaden? Och är du intresserad av att i museets lilla biosalong se och diskutera gamla bilder och filmer från Trelleborg? Då är du hjärtligt välkommen till museet! Vi träffas första måndagen i varje månad.

 • Vårens grafikkurser med Lennart Thöfner

  Museets bildpedagog Lennart Thöfner

  Prova på att göra grafik. Vi ristar i plexi/plåt, så kallad torrnål och trycker i svart/vitt och i färg. Individuell undervisning. Vi experimenterar också med avtryck från olika material.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?