Välkommen till Trelleborgs Museum!

Trelleborgs Museum är ett kulturhistoriskt museum med sin bas i stora och fina samlingar från hela Söderslätt.

Utställningen ÖGA mot ÖGA
Foto: Ylwa Moritz Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Utställningen ÖGA mot ÖGA

År 2010 öppnade museet i nya lokaler mitt i centrala Trelleborg och ståtar nu med vackra, fräscha lokaler, och nya och inspirerande utställningar. Här visas både stadens historia och olika tillfälliga utställningar, varav mycket konst och konsthantverk. I BIAN pågår det film non-stop och butiken är en riktig godbit för sak-letare. Även kaffet har fått mycket beröm och kakorna är inte sämre de!

 • Botvid Kihlman-måleri 3.4-31.5

  Målning av Botvid Kihlman.

  Blommor är Botvid Kihlmans stora intresse och de är ständigt återkommande i hans konst. Men han avbildar dem som ingen annan. Välkommen på vernissage långfredag klockan 13!

 • ÖGA mot ÖGA

  Tre individer i utställningen Öga mot Öga. Skulpturen till vänster är gjord av Gert Germerad. Kvinnan är gestaltad av Callum Reid vid Dundee universitet och vikingen till höger är gjord av Oscar Nilsson.

  I en alldeles ny utställning på Trelleborgs museum får du möta kändisvikingen från Vannhög och drottningen från Vemmerlöv, för att inte tala om de 7000-åriga skateholmarna. Alla har de en gång levt på Söderslätt! Vackra bördiga Söderslätt, så fyllt av unika och spännande lämningar från avlägsna tider.

 • Fådda saker, 11 okt–17 maj 2015

  Föremål ur museets samlingar.

  Intressanta, roliga, vackra, unika… Superlativerna är många! Det gäller alla de spännande gåvor museet fått ta emot under de senaste åren. En del föremål finns det hela historier kring som Elnas kängor eller faster Bengtas garderob med de vackra klänningarna.

 • Museets samlingar - nu på nätet!

  Färjeledsinvigningen 1909 från museets samlingar

  Ett historiskt steg är taget i Trelleborgs Museums 116-åriga historia i och med att man nu har publicerat 1777 objekt från sina samlingar på nätet.

 • Vem var du, Axel Ebbe?

  Filminspelning på Axel Ebbes konsthall.

  Vem var du, Axel Ebbe? Filminspelning på Axel Ebbes Konsthall med Jan Troell, Jan Hemmel och team. Med en spännande nyfunnen brevskatt får vi höra Axel Ebbes egna ord uppläsas av ciceronen Björn Kjellman. Kameran går, tystnad, tagning!

 • Trelleborgs Museum nu på Google Maps

  Trelleborgs museum finns nu som gatuvy i Google Maps

  En av Googles fotografer har fotograferat Trelleborgs Museum, som nu finns som gatuvy i Google Maps. Välkommen in på ett virtuellt besök!

 • Gå med i Bildsökarna

  Karlmarkska palatset på Nygatan

  Kan du vika en måndagseftermiddag i månaden? Och är du intresserad av att i museets lilla biosalong se och diskutera gamla bilder och filmer från Trelleborg? Då är du hjärtligt välkommen till museet! Vi träffas första måndagen i varje månad.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?