Söderslättshallen

Söderslättshallen är medelpunkten för inomhussporterna i Trelleborg. På Söderslättshallen finns lokaler för många olika inomhussporter, till exempel skridskoåkning, handboll, innebandy, innefotboll, bowling, brottning, tyngdlyftning, skytte, squash, motionsgymnastik, dans, bordtennis med mera.

Söderslättshallen är medelpunkten för inomhussporterna i Trelleborg.
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Söderslättshallen är medelpunkten för inomhussporterna i Trelleborg.

Vad händer på Söderslättshallen?

Dagens bokningar på Söderslättshallen.

26 juni - 9 juli har hela Söderslättshallen stängt på grund av strömavbrott.

Vilka arrangemang och träningstillfällen är bokade på Söderslättshallen? Här kan du se vad som är bokat på alla idrottsanläggningar, hallar och fotbollsplaner i Trelleborg. Välj aktuellt datum.

Bowlinghallen på Söderslättshallen är stängd tillsvidare.

Söderslättshallens öppettider 2016 - 2017  (PDF-dokument, 12 kB)

Prislista för privatbokningar på Söderslättshallen

A-hall och B-hall: 570 kronor per timme.
* Ishall: 800 kronor per timme. Allmänhetens åkning: 25 kronor per person.
Pelarsal: 164 kronor per timme.
Squash: 160 kronor per timme. 80 kronor per halvtimme.
Badminton: 130 kronor per timme och bana. Ungdom till och med 20 år: 100 kronor.
Bordtennis: 30 kronor per timme och bord. Ungdom till och med 20 år: 20 kronor.
Pris från och med 1 januari 2017.

* Matcher och föreningar har första prioritet vid bokningar i ishallen. Det finns inte många lediga timmar till privatpersoners bokningar i ishallen.

Bokningar över 500 kronor faktureras. Övriga bokningar betalas kontant.

Utrustning såsom racket, bollar och skridskor finns inte för uthyrning.

Wall of Fame

Kultur- och fritidsförvaltningen har fått i uppdrag av kommundirektören att ta hand om Andreas Isakssons matchtröja och samtidigt påbörja arbetet med ett Wall of Fame-projekt på Söderslättshallen. Det finns i Trelleborgs kommun en tradition att via kommunledningen uppmärksamma framgångsrika idrottsutövare som gjort förtjänstfulla insatser för Trelleborg.

Fritidsnämnden beslutade 2016-10-18, §81 att ge förvaltningen i uppdrag att arbeta vidare med Wall of fame-projektet som beräknas vara klart i maj 2017.

Säkerhetsåtgärder Söderslättshallen

Fritidsnämnden beslutade 25 april 2017, §25 att begära pengar till ökad hyra på Söderslättshallen vid renovering av friidrottsanläggning, modernisering av kylanläggning i ishallen och uppgradering av nyckelsystem.

Kylanläggning, Söderslättshallen

Söderslättshallen byggdes 1973 i den finns 2 idrottshallar, bowlinghall, squashhall, bordtennishall, 25m skjuthall, 18 omklädningsrum, lokaler för föreningskansli, förvaltningskontor, en sportbar och en ishall. Till ishallen hör en kylanläggning som när den byggdes var dimensionerad att hålla is under den kalla delen av året. Med dagens krav från föreningar, skola och allmänhet på öppethållande av ishallen klarar inte anläggning med bibehållen säkerhet att hålla is. Vi har gått från att ha öppet oktober-mars att nu ha öppet augusti – april och står inför att ha öppet året runt. För att klara detta måste kylanläggningen moderniseras upp till dagens standard vad det gäller säkerhet och kapacitet. Mängden ammoniak i befintlig kylanläggning i kombination med anläggningens ålder innebär en avsevärd säkerhetsrisk.

Friidrottsanläggningen, Söderslättshallen

I anslutning till Söderslättshallen byggdes under 2001 en fullstor friidrottsanläggning. Under årens lopp har den använts flitigt till träning och tävling dessutom till konserter och andra evenemang. För att på ett säkert sett åter kunna få hålla friidrottstävlingar måste löparbanor, linjering och sarg renoveras. Anläggningen har nu tävlingsförbud.

Nyckelsystem, Söderslättshallen

Söderslättshallen beskriven ovan har under årens lopp använts av föreningar och allmänhet. För att bibehålla säkerheten i fastigheten och ur brandskyddssynpunkt behövs nu en översyn och uppgradering av nyckelsystemet göras.

Karta

Söderslättshallen karta

Klörupsvägen 48 Trelleborg
55.3873437, 13.1555699
Telefon: 0410-733850

Hjälpte informationen på den här sidan dig?