Fritidsbanken Trelleborg

Sportoteket i Trelleborg ansluter sig till Fritidsbanken! Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Alla kan låna och allt är gratis!

Fritidsbanken Trelleborg
Foto: Fritidsbanken Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Fritidsbanken Trelleborg

Fritidsbanken med gratis utlåning av begagnad sportutrustning har öppnat i samarbete med Kultur- och fritidsförvaltningen och Daglig verksamhet LSS på Föreningarnas Hus, Klörupsvägen 25.

Fritidsbanken Trelleborg

Insamlingsevent lördag 6 maj och 27 maj

På kommande insamlingsevent lördag 6 maj och lördag 27 maj klockan 9-12 hoppas Fritidsbanken att många passar på att rensa sina förråd på sportsaker som inte längre används. Du kan på särskilda insamlingsdagar lämna sportsaker på återvinningscentralerna i Smygehamn och Anderslöv där Fritidsbanken kommer att ha personal på plats för att dela ut information och svara på frågor om återbruk av sportutrustningen.

Invigning 5 juni

Fritidsbanken, tidigare Sportoteket, kommer att invigas måndag 5 juni klockan 15.00 med bandklippning och invigningstal av fritidsnämndens ordförande Anna Nordstrandh. Det bjuds på tårta, kaffe och saft. Passa på att lämna eller låna utrustning på invigningsdagen!

Invigningen är en del av Trelleborgskalasets Öppet Hus 5 juni då många kommunala anläggningar och föreningar visar upp sina verksamheter för allmänheten.

Öppettider

Fritidsbanken har öppet dagtid, säkrast mellan klockan 11 och 15. Var god ring 0708- 81 70 37 före lån av utrustning för att säkerställa att personal finns på plats.

Begagnad sportutrustning lämnas på Föreningarnas Hus, Klörupsvägen 25 eller på Söderslättshallen, Klörupsvägen 48. Söderslättshallen har öppet både dagtid, kvällstid och helger.

Vill du låna och hämta utrustning kvällstid eller helger? Vänligen kontakta Fritidsbanken för överenskommelse om utlåning via Söderslätthallen.

Bättre begagnad sportutrustning emottages tacksamt

Föreningar, privatpersoner, företag eller organisationer kan skänka till exempel fotbollsskor, hjälmar, knäskydd eller innebandyklubbor för gratis utlåning till skolidrott eller friluftsdagar, till den som vill prova på en ny sport eller kanske har växt ur sina gamla skridskor.

Inlämning av utrustning till Fritidsbanken lämnas på Föreningarnas Hus eller Söderslättshallen.

Hälsa och hållbar utveckling

Med minskade kostnader för den enskildes idrott ökar idrottandet och välbefinnandet i Trelleborgs kommun - på sikt förhoppningsvis även antal föreningsaktiva. Dessutom förlängs livslängden för utrustningen vilket är bra ur miljö- och hållbarhetssynpunkt. Fritidsbanken skapar dessutom meningsfulla arbetsuppgifter till Daglig verksamhet LSS.

För att arbeta efter Barnkonventionen och ge alla barn möjlighet till meningsfulla fritidsaktiviteter ser kultur- och fritidsförvaltningen en möjlighet att samverka med både föreningar, organisationer, fritidsgårdar, folkhälsosamordnare, socialförvaltningen, bildningsförvaltningen, tekniska förvaltningen, arbetsmarknadsförvaltningen med flera för insamling och utlåning av idrottsutrustning.

Svenska Damlandslaget besökte Trelleborg och visar sitt stöd för Fritidsbanken

Måndag 3 april klockan 16.00-17.00 tränade stjärnorna i damlandslaget på Vångavallen – då kunde du vara där, se OS-silvermedaljörerna och få autografer. Fritidsbanken fanns på läktarplats intill fotbollsplanen för att informera om sin verksamhet.

Torsdag 6 april spelade damlandslaget landskamp mot Kanada på Vångavallen. Fritidsbanken önskade lycka till!

Sportoteket i Trelleborg ansluter sig till Fritidsbanken

Fritidsnämnden beslutade 17 maj 2016, §38 att öppna ett Sportotek på prov och i liten skala för utvärdering i september 2017. Fritidsnämnden beslutade 28 februari 2017, §9 att ansluta Sportoteket till Fritidsbanken för utvärdering i mars 2018. Fritidsbanken finns i hela Sverige. Fritidsbankens vision är att det ska finnas minst en Fritidsbank i varje kommun.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?