Biblioteken i Trelleborg

Välkommen till Biblioteken i Trelleborg. Här kan du hitta information om de fyra biblioteken, bokbussen och det digitala biblioteket.

Trelleborgs bibliotek
Foto: Johanna Nordbring Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Trelleborgs bibliotek

Det största biblioteket i kommunen ligger i Trelleborg vid Stortorget. I tre av byarna, Anderslöv, Gislövs läge och Skegrie finns också bibliotek. Bokbussen kör runt stora delar av Söderslätt. Det finns även ett Digitalt bibliotek, där du hittar de tjänster som biblioteket erbjuder utan att du fysiskt behöver befinna dig på biblioteket.

Biblioteken är fyllda av böcker för nöjesläsning och kunskapsinhämtande. De är platser för spännande möten, i böckernas värld och i verkligheten. Du kan lyssna på ett föredrag eller dela med dig av en bra bok. Forska i din historia via de speciella släktforskardatabaserna och låna en e-bok till din platta...

Nyheter på biblioteken

 • KL7 - Camilla Gullstrand-Marchetti

  Blomma

  Måndagen den 20 april kommer Camilla Gullstrand-Marchetti från företaget Trädgårdsrum & Träd Sydväst till Trelleborgs bibliotek och föreläser om när grönt ska ta form.

 • Hallonbåtsflyktingen

  Bjuder våren på regn och rusk? Även om solen tittar fram så passa på att komma till Trelleborgs bibliotek och titta på film. Trelleborgs bibliotek har valt ut extra bra nya filmer och visar dem en gång i månaden på biblioteket. Den 16 april kan du se Hallonbåtsflyktingen.

 • Pippi Långstrump-kalas

  Pippi Långstrump

  Pippi Långstrump fyller 70 år och Trelleborgs bibliotek firar detta med ett kalas.

 • Påsklov på bibblan!

  Hönor

  Under påsklovet har Trelleborgs bibliotek en del aktiviteter för barn. Kom till biblioteket och leta efter hönor och måla ägg!

 • KL7 - Jackie Ferm

  Jackie Ferm

  Jackie Ferm, dotter till Lars-Inge Svartenbrandt, kommer till Trelleborgs bibliotek måndagen den 30 mars.

 • Stick & Drick på Anderslövs bibliotek

  Stickning

  Handarbete i alla dess former, umgänge och en kopp kaffe, låter det bra?

 • Bokfika på Anderslövs bibliotek

  Böcker.

  Älskar du böcker men har svårt att hitta nya tips? Eller har du läst otroligt många böcker och vill dela med dig av godbitarna till andra? Då ska du komma på bokfika på bibblan. En kravlös stund där vi fikar och snackar böcker.

 • Fredagsfilm på bibblan

  Filmvisning i sagorummet.

  Att se film på stor duk ihop med många andra är extra kul. En fredag i månaden är det fredagsfilmklubb, då visas film i sagorummet på Trelleborgs bibliotek. Kom själv om du är 11 år eller ta med en vuxen om du är 7 år.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?