Biblioteken i Trelleborg

Välkommen till Biblioteken i Trelleborg. Här kan du hitta information om de fyra biblioteken, bokbussen och det digitala biblioteket.

Schackspel utomhus.
Foto: Mahmoud Moulla Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Schackspel utomhus.

Det största biblioteket i kommunen ligger i Trelleborg vid Stortorget. I tre av byarna, Anderslöv, Gislövs läge och Skegrie finns också bibliotek. Bokbussen kör runt stora delar av Söderslätt. Det finns även ett Digitalt bibliotek, där du hittar de tjänster som biblioteket erbjuder utan att du fysiskt behöver befinna dig på biblioteket.

Biblioteken är fyllda av böcker för nöjesläsning och kunskapsinhämtande. De är platser för spännande möten, i böckernas värld och i verkligheten. Du kan lyssna på ett föredrag eller dela med dig av en bra bok. Forska i din historia via de speciella släktforskardatabaserna och låna en e-bok till din platta...

Nyheter på biblioteken

 • Bokfika på Anderslövs bibliotek

  Bokfika i Anderslöv.

  Älskar du böcker men har svårt att hitta nya tips? Eller har du läst otroligt många böcker och vill dela med dig av godbitarna till andra? Då ska du komma på bokfika på bibblan. En kravlös stund där vi fikar och snackar böcker.

 • Ulf Sellberg - Lev livet fullt ut

  Ulf Sellberg

  Hur lever vi våra liv? Är det vi själv som bestämmer eller vår omgivning? Svaret finns inom oss själva. Dags att ta stegen som styr i rätt riktning.

 • Höstens nya böcker

  Nya böcker.

  Under en eftermiddagstimme i september presenterar vi en del av de böcker som kommer ut under hösten. Ett och annat tips på en ny bra film kan oxå slinka med. Hösten nya böcker finns både på Trelleborgs och Anderslövs bibliotek.

 • KL7 - Andreas Norman

  Andreas Norman

  Hur är det att förbli mänskliga mitt i det omänskliga? Vad hände egentligen under krishanteringen i Thailand? Hur kan man minnas och sätta ord på en svår händelse? Torsdagen den 22 oktober är det dags för en KL7-förläsning.

 • KL7 - Sandra Mastio

  Sandra Mastio.

  Vi firar, torsdagen den 1 oktober, att föreläsningsserien KL7 fyller 25 år med tårta och matinspiration av Sandra Mastio.

 • Sagostunder på Trelleborgs bibliotek

  Barn i sagorummet.

  Sagor med olika tema, det låter ju väldigt spännande! Under hela hösten kan du och dina barn komma till Trelleborgs bibliotek på måndagsförmiddagar för en stunds spännande sagoberättande!

 • Stick och drick...

  Stickning

  På Anderslövs bibliotek är tisdagarna från och med 18 augusti handarbets-, kaffedrickandes-, boktips- och umgängestisdagar.

 • Sommarboken - tävling på bibblan!

  Logga för sommarboken

  Var med i bibliotekets spännande lästävling! Är du mellan 6 och 16 år, läs 10 böcker och var med och tävla om fina priser!

 • Spela läs-bingo på bibblan...

  Detaljbild på bingbrickan.

  Spela bibblans läs-bingo i sommar. Kryssa ruta för ruta eller delta via våra sociala medier och hashtagga ditt inlägg. Efter sommaren drar vi några vinnare. Lycka till!

 • Sommaröppet på biblioteken

  Flicka som läser

  Så här är det öppet i sommar (juni, juli, augusti) på biblioteken i Trelleborg.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?