Biblioteken i Trelleborg

Välkommen till Biblioteken i Trelleborg. Här kan du hitta information om de fyra biblioteken, bokbussen och det digitala biblioteket.

Böcker i alla former!
Foto: Johanna Nordbring Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Böcker i alla former!

Det största biblioteket i kommunen ligger i Trelleborg vid Stortorget. I tre av byarna, Anderslöv, Gislövs läge och Skegrie finns också bibliotek. Bokbussen kör runt stora delar av Söderslätt. Det finns även ett Digitalt bibliotek, där du hittar de tjänster som biblioteket erbjuder utan att du fysiskt behöver befinna dig på biblioteket.

Biblioteken är fyllda av böcker för nöjesläsning och kunskapsinhämtande. De är platser för spännande möten, i böckernas värld och i verkligheten. Du kan lyssna på ett föredrag eller dela med dig av en bra bok. Forska i din historia via de speciella släktforskardatabaserna och låna en e-bok till din platta...

Nyheter på biblioteken

 • KL7 - En resa genom Nya Zeeland

  Nya Zeeland.

  Höstens sista KL7-föreläsning, som är på Trelleborgs bibliotek måndagen den 1 december, tar dig till andra sidan jordklotet! Följ med på en spännande resa till Nya Zeeland.

 • Fram för boken - Hör och häpna

  Högläsning

  FRAM FÖR BOKEN - Hör och häpna är ett projekt som handlar om att öka läslust och läsvana bland unga och vuxna. Vill du vara med? Välkommen till en informationsträff om projektet på Trelleborgs bibliotek den 20 november.

 • Labor Day

  Filmen: Labor Day.

  I novembermörkret är det mysigt att titta på film. Trelleborgs bibliotek har valt ut extra bra nya filmer som du kan se här på biblioteket. I november (torsdagen den 20 november) visas Labor Day.

 • Fredagsfilm på bibblan

  Filmvisning i sagorummet.

  Att se film på stor duk ihop med många andra är extra kul. En fredag i månaden är det fredagsfilmklubb, då visas film i sagorummet på Trelleborgs bibliotek. Kom själv om du är 11 år eller ta med en vuxen om du är 7 år.

 • Pyssla och fika...

  Pyssel

  Under hösten ordnar Trelleborgs bibliotek pysseleftermiddagar med fika för dig som är gammal, ung eller mittemellan!

 • Sagor i Trelleborg

  Barn i sagorummet.

  Sagor med olika tema, det låter ju väldigt spännande! Under hela hösten kan du och dina barn komma till Trelleborgs bibliotek på måndagsförmiddagar för en stunds spännande sagoberättande!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?