Biblioteken i Trelleborg

Välkommen till Biblioteken i Trelleborg. Här kan du hitta information om de fyra biblioteken, bokbussen och det digitala biblioteket.

Besökare på biblioteket.
Foto: Mahmoud Moulla Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Besökare på biblioteket.

Det största biblioteket i kommunen ligger i Trelleborg vid Stortorget. I tre av byarna, Anderslöv, Gislövs läge och Skegrie finns också bibliotek. Bokbussen kör runt stora delar av Söderslätt. Det finns även ett Digitalt bibliotek, där du hittar de tjänster som biblioteket erbjuder utan att du fysiskt behöver befinna dig på biblioteket.

Biblioteken är fyllda av böcker för nöjesläsning och kunskapsinhämtande. De är platser för spännande möten, i böckernas värld och i verkligheten. Du kan lyssna på ett föredrag eller dela med dig av en bra bok. Forska i din historia via de speciella släktforskardatabaserna och låna en e-bok till din platta...

Nyheter på biblioteken

 • Bibliotek numera på Fritidsgårdarna

  Fritidsgårdsbibliotek

  Fritidsgårdarna stoltserar med att det numera finns ett mindre bibliotek på varje fritidsgård. I samverkan med personal på biblioteket är det nu inköpt cirka 50 böcker till respektive gård.

 • KL7 - En julsaga - om Charles Dickens och det viktorianska julfirandet

  Birgitta Berglund

  Många av de jultraditioner som vi idag tar för givna – som till exempel julgran och julkort – härstammar från 1800-talet. Måndagen den 7 december kommer Birgitta Berglund till Trelleborgs bibliotek och föreläser om hur Charles Dickens påverkade bilden av julen.

 • Svenska med baby

  Sagorummet som används till Svenska med baby

  Är du föräldraledig i höst med barn mellan 0-2 år? Då är Svenska med baby något för dig.

 • Språkcafé på Trelleborgs bibliotek

  Kaffekopp och samtal

  Välkommen till språkcafé på Trelleborgs bibliotek! Fredagen den 11 september startar språkcaféet.

 • Samhällsspegeln

  Lunchföredrag.

  En serie med lunchföreläsningar på Trelleborgs bibliotek. Mellan 12.00 - 13.00 den 6/10, 3/11, 1/12 kan du äta en macka och lyssna på ett spännande föredrag med temat samhället.

 • Sagostunder på Trelleborgs bibliotek

  Barn i sagorummet.

  Sagor med olika tema, det låter ju väldigt spännande! Under hela hösten kan du och dina barn komma till Trelleborgs bibliotek p�� måndagsförmiddagar för en stunds spännande sagoberättande!

 • Stick och drick...

  Stickning

  På Anderslövs bibliotek är tisdagarna från och med 18 augusti handarbets-, kaffedrickandes-, boktips- och umgängestisdagar.

 • KL7 - El choco - Jonas Andersson och Markus Lutteman

  Jonas Andersson

  Inga vakter på avdelningarna, vapen i varje cell. Obegränsad tillgång till narkotika och ett blodigt lagsystem, skapat av fångarna själva. Hit, till det beryktade San Pedro-fängelset i Bolivia, kom Jonas Andersson från Kungälv efter ett misslyckat försök att smuggla kokain till Sverige.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?