Hållbart resande

Hållbart resande kan ibland verka som ett lite luddigt begrepp, men oftast är det väldigt konkreta handlingar som gör att man reser hållbart. Väljer du till exempel att ställa bilen och istället promenera, cykla eller åka kollektivt har reser du hållbart. Enkelt och konkret!

Buss och palmer
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Buss och palmer

Att arbeta för ett ökat hållbart resande har en rad fördelar både för dig som privatperson och för vår gemensamma miljö. Förutom att det minskar den gemensamma miljöbelastningen gynnar det oftast både din hälsa och din ekonomi.

Hållbart resande kan omfatta alla slags resor; till och från jobb, skola, fritidsaktiviteter, shopping och resor för att träffa släkt och vänner. Det kan även handla om delar av en resa resor till och från kollektivtrafikpunkter till exempel till och från Trelleborg C.

Trelleborgs kommun har gjort en rad åtgärder för att öka andelen hållbart resande. Ett exempel är invigningen av Trelleborgs C och de satsningar som gjorts på funktionella och säkra cykelställ. Genom åren har kommunen även genomfört kampanjer och aktiver med syfte att uppmuntra till ökat hållbart resande.

Med nya Pågatågsförbindelsen, förbättrad busstrafik och planer för förbättring av cykelvägnätet finns det goda förutsättningar för att boende i Trelleborg ska välja ett mer hållbart sätt att resa.

 • Välkommen att trampa in Trelleborgs nya cykelexpressrutt

  Den 22 april blir det fest i Trelleborg när cykelexpressrutten invigs samtidigt som arkitektförslag för Övre visas upp.

  Den 22 april blir det fest i Trelleborg. Då invigs av den nya cykelexpressrutten samtidigt som framtidens Övre står i fokus.

 • Bussar och tåg får ny tidtabell 11 december

  Den 11 december får Skånetrafikens buss- och tågtrafik ny tidtabell. Här ser du de trafikförändringar som rör oss i Trelleborgs kommun.

 • Tillfälliga cykelställ på plats

  Tillfälliga cykelställ på plats utanför Centralstationen

  Det har blivit trångt i cykelställen vid Centralstationens huvudingång nu medan den östra passagen till tåget är stängt. För att råda bot på det har tillfälliga cykelställ placerats ut.

 • Slår ett slag för två hjul

  Tack för att du cyklar och reser kollektivt!

  Just nu pågår Europeiska trafikantveckan, så också i Trelleborg. I morse fick tusen pendlare en frukostpåse som tack för att de reser hållbart, och under dagen finns möjlighet att prova på såväl hinderbana som olika sorters cyklar på Rådhustorget. Allt har samma syfte – att få allt fler att upptäcka fördelarna med att ta sig fram på två hjul eller med kollektiva färdmedel.

 • Testa hållbart resande på fredag

  Hållbart Resande

  Den här veckan är det Europeiska trafikantveckan och det ska förstås uppmärksammas också i Trelleborg. På fredag 16 september förvandlas Rådhustorget till ett cykel-Mekka där det finns möjligheter både att prova på och få svar från ansvariga.

 • Ny cykelkarta för Trelleborg!

  Den nya cykelkartan

  Den nya cykelkartan som har tagits fram har två syften. Den ena sidan är till för att man enklast ska kunna cykla mellan kommunens orter på lågtrafikerade vägar. Den andra sidan visar olika 1-dags cykelrutter som går leder förbi minnesmärken och andra sevärdheter.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?