Innehåll A-Ö

Visa innehåll på bokstaven A , B , C , D , E , F , G , H , I , J , K , L , M , N , O , P , Q , R , S , T , U , V , W , X , Y , Z , Å , Ä , Ö

h

Här hittar du innehållet på webbplatsen i en alfabetisk förteckning.

Hantverksprogrammet

Vi är framtidens frisörutbildning där lärare och elever jobbar i ett team och med en helhetskänsla. Våra lärare har stort engagemang och lång erfarenhet av yrket. Här har vi förmånen att arbeta i nya och fräscha lokaler i en kreativ och inspirerande miljö.

Hur överklagar man ett kommunalt beslut?

Det finns två sätt att klaga på kommunala beslut; kommunalbesvär (även kallat laglighetsprövning) och förvaltningsbesvär.

Härader av gammalt datum

I Trelleborgs kommun finns två härader - Skytts och Wemmenhögs härader. Dessa är troligen bland de äldsta i Skåne.

Hörtillgänglighet

Hörslinga saknas ofta i mötes- och konferenslokaler. Detta medför problem för alla med nedsatt hörsel. Nedsatt hörsel är en av de vanligaste funktionsnedsättningarna.

Heta Arbeten

Heta Arbeten är arbeten som medför uppvärmning eller gnistbildning t ex svetsning, skärning, lödning och arbete med varmluftspistol eller sliprondell. Förs��kringsbolagens säkerhetsföreskrifter kräver att brandskyddsansvariga och brandvakter samt personer som utför brandfarliga Heta Arbeten är utbildade och har certifikat. Räddningstjänsten i Trelleborg är en av många aktörer på marknaden som kan arrangera denna utbildning. Kursbokning sker däremot alltid genom Brandskyddsföreningen.

Hjälp till kvinnor

Kvinnor som blivit slagna
eller hotade
eller tvingade att ha sex
kan komma till Kvinnohuset.
Även deras barn är välkomna.

Husdjur

Länsstyrelsen har ansvar för att kontrollera djurskyddet i kommunerna. Kontakta Länsstyrelsen i Skåne län om ni misstänker vanvård.

Hemvårdsområden

Alla som kommer i kontakt med kommunens hemvård ska få ett professionellt och respektfullt bemötande.

Högalid

Högalids äldreboende ligger i den norra delen av Trelleborg i ett lugnt och trivsamt villa- och flerfamiljshusområde.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , Nästa