Innehåll A-Ö

Visa innehåll på bokstaven A , B , C , D , E , F , G , H , I , J , K , L , M , N , O , P , Q , R , S , T , U , V , W , X , Y , Z , Å , Ä , Ö

S

Här hittar du innehållet på webbplatsen i en alfabetisk förteckning.

Serresjöskolan F-6

Serresjöskolan är en nybyggd skola från 2007, som ligger cirka 7 kilometer öster om Trelleborg. Skolan är ligger i ett nybyggt bostadsområde i ständig utveckling med närhet till havet, stranden, ängen och den sydskånska slätten.

Skegrie skola F-5

Skegrie skola - en skola att växa i. Skegrie skola vill att våra barn ska vara rustade för livet. Vi arbetar för att alla barn ska nå kunskapsmålen och att de ska utveckla sin sociala kompetens.

Smygeskolan F-6

Smygeskolan ligger i den pittoreska byn Smygehamn strax öster om Smygehuk, Sveriges sydligaste udde.

Särskilt stöd

Om ditt barn uppvisar svårigheter att klara skolarbetet har skolan en skyldighet att ge eleven extra anpassningar eller särskilt stöd.

Söderslättskvalitet

Vad som är viktigt för dig är viktigt för oss. Som student på Söderslättsgymnasiet erbjuds du utbildningar som kvalitetssäkras och ständigt utvecklas, ett brett och varierat urval av I-vals kurser, en hel studentvecka med roliga aktiviteter och möjlighet att få stipendier.

Studie- och yrkesvägledning

Vi studie- och yrkesvägledare är de personer på skolan som du kan vända dig till om du vill ha hjälp med studie- och yrkesval.

Svåra trafikförhållanden

I samband med svåra väderförhållanden eller dåligt väglag, t.ex. snöoväder, kan skolskjutstrafiken påverkas. Beslut om att ställa in all eller viss trafik eller att tidigarelägga hemtransporter fattas av ansvarig bussförman.

Surfa, (Surfa gratis i Trelleborg)

På Rådhustorget, Biblioteket och Trelleborgs Turistcenter kan du nu koppla upp dig mot Internet helt gratis via kommunens fria nätverk. Det trådlösa nätet heter Trelleborg.

Serviceförvaltningen

Förvaltningen sköter om
alla byggnader som kommunen äger.

Skatten som försvann av kyrkklockorna

På gränsen mellan Anderslöv nummer 9 och Norra Åby finns en ganska hög och spetsig backe som åtminstone i forna dagar kallades för Lerbjer. Enligt folksägnen beboddes Lerbjer av en trollpacka, som följaktligen kallades för Lerbjerskärringen eller Lerbjerskan.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , , 19 , Nästa