Innehåll A-Ö

Visa innehåll på bokstaven !#&, 123, A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, R, S, T, U, V, W, Y, Ä, Å, Ö

O

Här hittar du innehållet på webbplatsen i en alfabetisk förteckning.

Offentlighetsprincipen

Tryckfrihetsförordningen är en av Sveriges grundlagar. Den ger dig en unik insyn i all offentlig verksamhet, det brukar kallas offentlighetsprincipen.

Oknytt gav namn åt villagator

I forna dagar gällde det att hålla sig väl med troll och annat oknytt. Småfolket och de underjordiska kunde styra och ställa så det både gick människor väl och illa.

Olika avloppslösningar

Nedan beskrivs kortfattat några av de avloppslösningarna. Utförlig information finns på Avloppsguidens webbplats.

Olivia Nordgrens gata

Blott ett fåtal kvinnor i Trelleborg har vederfarits äran att få en gata uppkallad efter sig. Olivia Nordgren har fått ge namn åt gatan mellan Nygatan och S:t Nicolai plan. Detta skedde så sent som på 1990-talet.

Olympisk Lyftning - ryck, stöt och styrketräning

Integrationsprojekt Olympisk Lyftning är en del av fritidsnämndens satsning 2017. Alla kan gratis prova träna ryck, stöt och styrketräning med landslagstränare och coach Ann-Christin Öhman!

Om huvudmannen avlider

Om din huvudman avlider upphör uppdraget med omedelbar verkan. Detta innebär att du som tidigare god man/förvaltare inte längre får företa rättshandlingar för din tidigare huvudman, som t.ex. betala räkningar eller ta ut pengar för arvode.

Om huvudmannen flyttar

Om huvudmannen flyttar till annan kommun är det viktigt att du utan fördröjning meddelar överförmyndarenheten detta.

Om Kulturskolan

Vår målsättning är att man som elev upptäcker vilka positiva upplevelser kultur kan ge oavsett vilken ålder eller nivå man befinner sig på.

Omaistuki

Jaksaakseen omaishoitaja saattaa tarvita tukea vanhan, sairaan tai toimintarajoitteisen omaisen hoitamisessa. Sitä varten on omaistuki.

Ortsnamn på Söderslätt

Gislöv, Kurland, Skegrie, Grönby och Haglösa - varifrån har orterna på Söderslätt egentligen fått sina namn? I en del fall är namnen lätta att härleda, medan andra är betydligt svårare.

Visa innehåll på bokstaven 1 , 2 , 3 , 4