Matförgiftningar och klagomål

Det är inte alltid lätt att hitta orsaken till problem, men ju tidigare samhällsbyggnadsförvaltningen får kännedom om misstanken desto bättre. Vår kontroll gäller verksamheter i Trelleborg.

Klagomål

Om du har frågor eller klagomål på mat du har köpt i butik eller ätit på restaurang bör du i första hand ta kontakt med verksamheten. Du har också möjlighet att framföra klagomål genom att kontaktakta samhällsbyggnadsförvaltningen. För att kunna göra en utredning av klagomålet är det bra om vi får specifika uppgifter om inköpsställe, namn på varan, tillverkare, datum och eventuellt löpnummer/batchnummer.

Misstänkt matförgiftning

Om du misstänker att du har blivit matförgiftad av inhandlade livsmedel eller när du ätit ute i Trelleborg, ska du kontakta samhällsbyggnadsförvaltningen. Ju tidigare vi får in din anmälan desto större möjligheter har vi att utreda vad som har hänt. Det är också viktigt med en snabb utredning för att förhindra att smittan sprids.

Vid misstänkta matförgiftningar kontrolleras bland annat personalhygien, rengöring och hantering av livsmedel i verksamheten, till exempel temperaturer.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?