Prövning på vuxenutbildning i Trelleborg

Det finns olika sätt att få ett betyg på vad du kan. Du kan exempelvis läsa en kurs i skolan men du kan också göra en prövning.

Den som vill ha betyg från kommunal vuxenutbildning har rätt att genomgå prövning. Det går att göra prövningar i alla kurser som får finnas inom kommunal vuxenutbildning. Du kan dock inte göra det i en orienteringskurs. Du prövas på hela kursen och i de flesta fall får du både muntliga och skriftliga prov. Läs mer i rutiner vid prövningar.

Prövningen är avgiftsbelagd och du måste anmäla dig på en särskild blankett som finns under Självbetjäning. Avgiften för prövning är 300 kronor per kurs för dig som är inskriven på kommunal vuxenutbildning i Trelleborg, för övriga är avgiften 500 kronor per kurs.