Gymnasial yrkesutbildning lärlingsutbildning

För att möta marknadens behov tar vi fram vårt utbud av yrkesutbildningar i samverkan med branschen och arbetsförmedlingen vilket kan leda till att vårt utbud av yrkesutbildningar kan variera.

Vuxenutbildningen erbjuder kurser och yrkesutbildningar som riktar sig till dig som vill vara väl förbered för arbetsmarknaden efter avslutad utbildning. Utbildningarna bygger på att du varvar teori med praktik och arbetsplatsförlagt lärande. I Trelleborg erbjuder vi yrkesvuxutbildning och lärlingsutbildning och den stora skillnaden är att mängden arbetsplatsförlagt lärande är större på en lärlingsutbildning.

Vi erbjuder även validering. Detta innebär att kunskaper som du har inhämtat på annat sätt än genom studier exempelvis lång yrkeserfarenhet bedöms och värderas. Resultatet av en validering kan innebära att du har möjlighet att förkorta dina studier.

Kursutbud

Lärlingsutbildningen bygger på att minst 70 procent av utbildningstiden förläggs till arbetsplatsen på ett företag och resten av utbildningen förläggs i skolan. Du får in en fot på arbetsmarknaden redan under utbildningstiden.

Vi erbjuder kurser som startar både under våren och hösten.

Bygg

Lärlingsutbildning inom bygg passar dig som har en dröm om att få ett arbeta som byggnadsmålare med färgstarka utsikter och ett arbete som alltid syns. Utbildningen ger dig förutsättningar för att i framtiden arbeta som egen företagare.

Byggnadsmålare start vt16  (PDF-dokument, 61 kB)
Byggnadsmålare start ht16  (PDF-dokument, 208 kB)
Byggnadsmålare start vt17  (PDF-dokument, 208 kB)

Handel

Om du har en dröm om att få arbeta inom handeln, som säljare, butiksbiträde eller kanske till och med i framtiden som egen företagare passar lärlingsutbildningen inom handel dig.

Handel start vt17  (PDF-dokument, 74 kB)

Vård och omsorg

Efter utbildningen har du den kunskap som krävs för att arbeta som undersköterska eller vårdare/skötare inom psykiatri och omsorg av funktionshindrade människor.

Snart nya kurser!

Restaurang och livsmedel

Det finns ett stort behov av personal inom restaurang och livsmedelsbranschen och vi på Söderslättsgymnasiet erbjuder utbildningar som ger stora möjligheter till jobb.

Vi samarbetar med Skånes bästa praktikplatser och som brinner för att lära ut ett riktigt bra hantverk och dela med sig av yrkesknep. Restaurangbranschen är full av möjligheter och som utbildad kock kan du arbeta i storkök, lunchrestauranger och på kvällsöppna krogar.

Utbildningarna och yrket kan ta dig till andra delar av världen. Du får en möjlighet att nätverka och knyta kontakter med övriga i branschen. Branschen behöver dig. Allt fler äter idag sina måltider ute .

Kockutbildning med inriktning storhushåll start vt16  (PDF-dokument, 85 kB)
Kockutbildning start vt16  (PDF-dokument, 83 kB)
Kockutbildning med inriktning storhushåll start ht16  (PDF-dokument, 312 kB)
Kockutbildning start ht16  (PDF-dokument, 339 kB)
Kockutbildning start vt17  (PDF-dokument, 201 kB)

Svets

Vi erbjuder ett års studier inom industritekniska inriktningen svets, som skapar goda förutsättningar och ger de rätta kunskaperna för ett arbete inom konstruktion.

Svets start vt16  (PDF-dokument, 113 kB)
Svets start ht16  (PDF-dokument, 301 kB)
Svets start vt17  (PDF-dokument, 122 kB)

Hjälpte informationen på den här sidan dig?