Aktuellt

I nyhetsarkivet finns nyheter, reportage, kungörelser och evenemang som rör Söderslättsgymnasiet.

• Att lyckas på gymnasiet!

Informationsträff på SSG

Söderslättsgymnasiet välkomnar dig och dina vårdnadshavare till informationsträff om gymnasievalet. Två tillfällen att välja på, med samma information, 25 april eller 27 april.

• Söderslättsgymnasiets elever på väg mot utlandspraktik

Elever och lärare på väg till Malaga

Elever från Handels- och administrationsprogrammet på Söderslättsgymnasiet är nu på väg mot utlandspraktik i Spanien.

• Mediateket - ett skolbibliotek i världsklass!

Mediatek i världsklass

Söderslättsgymnasiets Mediatek är i världsklass! DIK, fackförbund för arbetande eller studerande inom kultur och kommunikation, har tagit med Mediateket på Söderslättsgymnasiet på sin lista över skolbibliotek i världsklass.

• Real Case - entreprenöriellt lärande och digitalisering på Söderslättsgymnasiet

Sodalicious

Vi kan, vill och vågar! Ett av skolans viktiga uppdrag är att samverka med företag och andra aktörer som kan berika verksamheten och integrera den i det omgivande samhället. Real Case innebär att elever genomför ett uppdrag från arbetslivet på riktigt.

Framtidsdag

En inspirationsdag på Söderslättsgymnasiet! På torsdagen hölls det för första gången en fantastisk lyckad framtidsdag för alla elever på Söderslättsgymnasiet.. Inspirerande föreläsningar och möten med utställare på mässa i samarbete med projektet Raka vägen, ett projekt med stöd av Europeiska Socialfonden.

• Arbetsplatsförlagt lärande (APL), i Spanien

Mot Malaga

I två veckor kommer Linnea Sahlström, Tina Håkansson, Emma Reuterberg och Nicole Möller att göra en del av sin praktik i soliga Spanien.

• Ekonomiprogrammet på besök i Danmark

Danmarksbesök

Igår besökte ekonomiprogrammets,EK15b, Rødovre Gymnasium utanför Köpenhamn i Danmark.

• Förstelärare och fritidshemsutvecklare vidareutbildas i gruppteori och ledarskap

Som ett led i de viktiga kompetensutvecklingsinsatserna för Trelleborgs skolledare och lärare, genomförs nu en utbildningsinsats för förstelärare och fritidshemsutvecklare som belyser ämnena kommunikation, ledarskap, gruppteori och konfliktteori.

• Gymnasiesärskolan håller öppet hus 18/1

Elever och personal på gymnasiesärskolans individuella program bjuder in dig som går i årskurs 9 till öppet hus onsdagen den 18 januari mellan klockan 09.00-10.30.

• 200 elever och lärare från Trelleborg på EM i yrkesskicklighet

200 elever och lärare besöker Euroskills - Yrkes-EM

Den 1 december åkte 200 elever och lärare till Euroskills – Yrkes-EM på Svenska Mässan i Göteborg. Under tävlingarna, som varade i tre dagar, har 74 736 besök gjorts på EuroSkills. Antalet unika besökare beräknas till cirka 65 000 personer. 200 av dessa var från Söderslättsgymnasiet i Trelleborg.

• Yrken och talanger testas under EM i yrkeskunskap

200 elever med lärare från Söderslättsgymnasiets samtliga yrkesprogram besöker EuroSkills - Europas största tävling i yrkesskicklighet. Besökarna kommer att kunna se på när cirka 500 unga skickliga yrkesutövare från hela Europa tävlar om EM-titeln i 35 yrken.

Truckutbildning

Hösten 2016 inleddes ett samarbete mellan Söderslättsgymnasiets introduktionsprogram, truckutbildningsföretaget Lennart på Läget och Trelleborgs Industri AB, för att erbjuda elever som går yrkesintroduktion en truckutbildning.

Öppet hus på Söderslättsgymnasiet

Onsdag 16 november mellan klockan 17.00-19.30 håller Söderslättsgymnasiet öppet hus. Välkommen att besöka både S:t Nicolai och Bastionen. Lärare och elever från respektive program samt rektorer, studie- och yrkesvägledare, studietorgslärare och personal i mediateken kommer att finnas på plats.

• Byggelever stödjer nya projekt i Zambia

Tobias, Ola, Lars, Helen, Kenneth, Kevin och Måns åker tillsammans till Zambia för att stödja nya projekt

På fredag får fyra nya elever från bygg- och anläggningsprogrammet möjligheten att åka till Zambia för att rädda en byskola. Resan genomförs som en del av ett treårigt biståndsprojekt och det är nu andra året i rad som några av Söderslättsgymnasiets elever och lärare hjälper till.

• Speeddate ska ge ungdomar ökad insyn i vård- och omsorgsbranschen

Tisdagen den 18 oktober ska några av kommunens nior på speeddate och prova-på-mingel med personal från vård- och omsorgsbranschens olika yrkesområden, till exempel psykiatrin, LSS, akutsjukvården och äldreomsorgen.

Industrinatten

Den 17 oktober är det Industrinatten och då öppnar ett tju­gotal industriföretag sina dörrar för våra ungdomar. Industrinat­ten är årets bästa möjlighet för våra elever, att på samma kväll få se och uppleva olika arbetsplatser som ger spän­nande jobb!

• Draknästet i Trelleborg

Trelleborgs version av Draknästet

Under torsdagen arrangerade Söderslättsgymnasiet en egen version av Tv-versionen Draknästet. Deltagare var elever från handels- och administrationsprogrammet samt ekonomiprogrammet som presenterade sina UF-företag (Ung Företagsamhet) och idéer för en jury.

• Sök till vårt elitfotbollsgymnasium senast 30 november

Söderslättsgymnasiets elitfotbollsgymnasium

På Söderslättsgymnasiets elitfotbollsgymnasium får du träning/teori dagtid, fyra timmar i veckan under tre år. Du får träna teknik, koordination, balans, styrka, rörlighet och spelförståelse.

• Interkulturella kunskaper genom danskt samarbete

Handelseleverna förbereder lunchen till gästerna från Rödovre Gymnasium

Idag gästas Söderslättsgymnasiet av danska elever från Rödovre Gymnasium. Besöket är ett led i ett nytt projekt kallat vänskapsskola. Värdar för dagen är tvåorna på ekonomiprogrammet.

• Uppropstider gymnasiet

Måndagen den 22 augusti börjar skolan igen. Nedan följer tider och salar för respektive program och årskurser på Söderslättsgymnasiet.