Aktuellt

I nyhetsarkivet finns nyheter, reportage, kungörelser och evenemang som rör Söderslättsgymnasiet.

 • Arbetsplatsförlagt lärande (APL), i Spanien

  Mot Malaga

  I två veckor kommer Linnea Sahlström, Tina Håkansson, Emma Reuterberg och Nicole Möller att göra en del av sin praktik i soliga Spanien.

 • Ekonomiprogrammet på besök i Danmark

  Danmarksbesök

  Igår besökte ekonomiprogrammets,EK15b, Rødovre Gymnasium utanför Köpenhamn i Danmark.

 • Förstelärare och fritidshemsutvecklare vidareutbildas i gruppteori och ledarskap

  Som ett led i de viktiga kompetensutvecklingsinsatserna för Trelleborgs skolledare och lärare, genomförs nu en utbildningsinsats för förstelärare och fritidshemsutvecklare som belyser ämnena kommunikation, ledarskap, gruppteori och konfliktteori.

 • Gymnasiesärskolan håller öppet hus 18/1

  Elever och personal på gymnasiesärskolans individuella program bjuder in dig som går i årskurs 9 till öppet hus onsdagen den 18 januari mellan klockan 09.00-10.30.

 • 200 elever och lärare från Trelleborg på EM i yrkesskicklighet

  200 elever och lärare besöker Euroskills - Yrkes-EM

  Den 1 december åkte 200 elever och lärare till Euroskills – Yrkes-EM på Svenska Mässan i Göteborg. Under tävlingarna, som varade i tre dagar, har 74 736 besök gjorts på EuroSkills. Antalet unika besökare beräknas till cirka 65 000 personer. 200 av dessa var från Söderslättsgymnasiet i Trelleborg.

 • Yrken och talanger testas under EM i yrkeskunskap

  200 elever med lärare från Söderslättsgymnasiets samtliga yrkesprogram besöker EuroSkills - Europas största tävling i yrkesskicklighet. Besökarna kommer att kunna se på när cirka 500 unga skickliga yrkesutövare från hela Europa tävlar om EM-titeln i 35 yrken.

 • Truckutbildning entusiasmerar gymnasieelever på yrkesintroduktionsprogrammet

  Truckutbildning

  Hösten 2016 inleddes ett samarbete mellan Söderslättsgymnasiets introduktionsprogram, truckutbildningsföretaget Lennart på Läget och Trelleborgs Industri AB, för att erbjuda elever som går yrkesintroduktion en truckutbildning.

 • Att våga skriva och dela med sig

  Författarbesök på Söderslättsgymnasiet

  På torsdagen arrangerades en författarträff på Söderslättsgymnasiet. Till denna var författaren J.F Hansson inbjuden att dela med sig av sina erfarenheter, tips och råd. Publik för dagen var en grupp elever som jobbar med att skriva en egen berättelse.

 • Samverkan med vänskapsskolan i Rödovre fortsätter

  Danska elever från vänskapsskolan Rödovre gymnasium

  I förra veckan var det EK15B's tur att inleda samarbetet med en dansk klass. Temat för besöket var ung i Sverige/Trelleborg – ung i Danmark/Rödovre.

 • Öppet hus på Söderslättsgymnasiet 16/11

  Öppet hus på Söderslättsgymnasiet

  Onsdag 16 november mellan klockan 17.00-19.30 håller Söderslättsgymnasiet öppet hus. Välkommen att besöka både S:t Nicolai och Bastionen. Lärare och elever från respektive program samt rektorer, studie- och yrkesvägledare, studietorgslärare och personal i mediateken kommer att finnas på plats.

 • Rappport från Zambia

  Sång och dans under tackfest i byn Kanonono

  När andra elever har laddat batterierna under lovet, har fyra elever från bygg- och anläggningsprogrammet, Tobias Holmgren, Ola Isaksson, Kevin Larsson och Måns Persson, räddat en byskola i Zambia från nedläggning.

 • Industrinatten 2016 – en uppföljning

  Trelleborgselever bjöds in till en uppföljning av Industrinatten för få en inblick i och uppleva olika program

  Tidigare i höstas deltog 105 Trelleborgselever på Industrinatten för att se och uppleva olika arbetsplatser inom industribranschen. Teknikcollege, bygg- och anläggningsprogrammet och el- och energiprogrammet bjöd innan höstlovet in eleverna till öppet hus för att följa upp deras intryck och ge dem en inblick i programmen på Söderslättsgymnasiet.

 • Nytt och intressant möte med vänskapsskolan Rödovre gymnasium

  Klass EK15A besöker vänskapsskolan Rödovre gymnasium

  Förra veckan besökte eleverna i EK15A sina nya vänner på Rödovre Gymnasium. Det var en innehållsrik dag som bjöd på ett gediget program och nya intressanta intryck.

 • Byggelever stödjer nya projekt i Zambia

  Tobias, Ola, Lars, Helen, Kenneth, Kevin och Måns åker tillsammans till Zambia för att stödja nya projekt

  På fredag får fyra nya elever från bygg- och anläggningsprogrammet möjligheten att åka till Zambia för att rädda en byskola. Resan genomförs som en del av ett treårigt biståndsprojekt och det är nu andra året i rad som några av Söderslättsgymnasiets elever och lärare hjälper till.

 • Speeddate ska ge ungdomar ökad insyn i vård- och omsorgsbranschen

  Tisdagen den 18 oktober ska några av kommunens nior på speeddate och prova-på-mingel med personal från vård- och omsorgsbranschens olika yrkesområden, till exempel psykiatrin, LSS, akutsjukvården och äldreomsorgen.

 • Industrinatten ger 105 Trelleborgselever insyn i framtidens jobb

  Industrinatten

  Den 17 oktober är det Industrinatten och då öppnar ett tju­gotal industriföretag sina dörrar för våra ungdomar. Industrinat­ten är årets bästa möjlighet för våra elever, att på samma kväll få se och uppleva olika arbetsplatser som ger spän­nande jobb!

 • Draknästet i Trelleborg

  Trelleborgs version av Draknästet

  Under torsdagen arrangerade Söderslättsgymnasiet en egen version av Tv-versionen Draknästet. Deltagare var elever från handels- och administrationsprogrammet samt ekonomiprogrammet som presenterade sina UF-företag (Ung Företagsamhet) och idéer för en jury.

 • Sök till vårt elitfotbollsgymnasium senast 30 november

  Söderslättsgymnasiets elitfotbollsgymnasium

  På Söderslättsgymnasiets elitfotbollsgymnasium får du träning/teori dagtid, fyra timmar i veckan under tre år. Du får träna teknik, koordination, balans, styrka, rörlighet och spelförståelse.

 • Interkulturella kunskaper genom danskt samarbete

  Handelseleverna förbereder lunchen till gästerna från Rödovre Gymnasium

  Idag gästas Söderslättsgymnasiet av danska elever från Rödovre Gymnasium. Besöket är ett led i ett nytt projekt kallat vänskapsskola. Värdar för dagen är tvåorna på ekonomiprogrammet.

 • Uppropstider gymnasiet

  Måndagen den 22 augusti börjar skolan igen. Nedan följer tider och salar för respektive program och årskurser på Söderslättsgymnasiet.

 • Sjung om studentens lyckliga dagar

  Studentavslutning i kyrkan

  Våra stolta studenter samlades tidigare idag i S:t Nicolai kyrka för avskedsord, sång, stipendieutdelning och lite ord på vägen in i vuxenlivet.

 • Studenterna på dräktparad genom stan

  Studenternas dräktparad

  Tidigare idag fylldes Trelleborgs gator med glada studenter och nyfiken publik. Med visselpipor och sång gick studenterna den traditionsenliga dräktparaden.

 • Studentveckan drar igång

  Från studentutsläppet 2014

  Nu börjar studenternas vecka för Söderslättsgymnasiets avgångselever. Studentveckan bjuder på många spännande aktiviteter varje dag, från måndag till fredag.

 • Danskväll för kommunens nior

  Ikväll arrangeras det årliga TRYCKET - en danskväll för alla kommunens nior. Förutom att niorna själva dansar bjuds det på levande musik, shower och dansuppvisningar.

 • Så springer studenterna ut 17 juni

  Studentutsläppet 2015

  Fredagen den 17 juni är det dags för årets studenter på Söderslättsgymnasiet att springa ut. Första klassen springer ut klockan 17.00 följt av resterande klasser. Den traditionsenliga studentkortegen startar från Stortorget klockan 18.30.

 • Målarelever certifieras i brandskyddsmålning

  Bygg- och anläggningsprogrammet samverkar med det lokala näringslivet för att erbjuda målareleverna utbildning i brandskyddsmålning av bärande konstruktioner och ytskikt. Det är första gången målareleverna erbjuds denna möjlighet.

 • Åttorna förbereds för sitt kommande gymnasieval

  På måndag, den 2 maj, bjuder Söderslättsgymnasiet in alla kommunens åttor till en gymnasiemässa. Besökarna kommer att få en inblick i olika utbildningar, möjligheten att mingla med lärare och elever samt prova på aktiviteter hos de olika programmen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?