Interaktiv skrivtavla

Interaktiv skrivtavla är en tryckkänslig stor datorskärm. Tavlan fungerar som dator och whiteboard i ett och ger nya möjligheter i undervisningen.

Interaktiv skrivtavla
Foto: AV-Media Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Interaktiv skrivtavla

Smartboard

För att lära dig mer om Smartboards och dess pedagogiska användningsområde kan du boka in dig på någon av våra kurser som dyker upp till våren eller höra av er så kommer vi ut och håller kurs med er utifrån era önskemål.

Smartboard och Notebook Introduktion

Kursdeltagarna får lära känna hur tavlan fungerar och vilka funktioner som finns i det medföljande programmet Notebook. Vi visar exempel på hur man kan integrera skrivtavlan i undervisningen och deltagarna får sen tid till att prova på de olika funktionerna. Kursdeltagarna får svar på frågorna hur, vad och varför den interaktiva skrivtavlan kan användas i undervisningen och får bekanta sig med den.

Mer information (PDF-document, 232 kB)

Smartboard och Notebook fortsättningskurs

En kurs för er som har koll på grunderna i Notebook och som kan hantera en interaktiv skrivtavla på ett grundläggande plan. Vi går igenom mer avancerade funktioner, som kan användas till att skapa egna lektioner och förbereda undervisningsmaterial. Du kommer också att lära dig hur man kopplar samman Notebook med externa medieresurser samt få tips på var man kan hitta inspirationsmaterial.

Mer information (PDF-document, 226 kB)

Hur går man tillväga för att använda Notebook hemma?

Att ha tillgång till Notebook på sin hemdator underlättar när man planerar eller vill sitta och lära sig programmet.

  1. Installera programmet genom att dubbelklicka på filen. För att det ska fungera längre än 30 dagarna behöver ni en licenskod, denna kan ni skriva in i efterhand.
  2. För att du ska kunna registrera dig behöver du ha serienumret som sitter på Smartboarden.
  3. Serienumret hittar du för det mesta på sidan av tavlan.
  4. Skriv in numret på sidan för att få ett e-postmeddelande med licenskoden som du skriver in när du startar Notebook.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?