Nyheter med etiketten "Museet"

 • Öppet 11-17 på Trelleborgs Museum i sommar!

  Är det öppet?

  På sommaren har man mer tid att göra roliga saker. Därför har Trelleborgs museum förlängt sitt öppethållande. Från den 15 juni till 13 augusti är museet öppet klockan 11-17. Välkommen att njuta av fyra spännande utställningar och roliga aktiviteter för hela familjen!

 • Vernissage på Sätt att Se

  Johan Sandberg delade med sig av hur det är att arbeta som mode och porträttfotograf för de stora stjärnorna. Intressant och välbesökt.

 • Sommarateljé för barn på Trelleborgs museum

  Testa shibori, grafik och skulptur på Trelleborgs Museum.

  Här kan du som är 8-15 år under tre dagar släppa skaparglädjen fri inom tre olika tekniker: grafik, skulptur och shibori (japansk vikbatik). Aktiviteten är gratis!

 • Kalasrundan

  Tillsammans med Biblioteket ordnar Museet Kalasrundan, en klurig och rolig tipsrunda för hela familjen, och som tar besökaren runt på Biblioteket, Museet och Axel Ebbe konsthall 5 juni!

 • Extra öppet – och fri entre!

  Johan Sandberg, av tidningen Elle utnämnd till årets fotograf 2015, ställer ut på Museet

  Glöm museets ordinarie öppettider! Trelleborgs Museum håller så klart öppet denna kalasmåndag, den 5.6, klockan 12 – 16, och med fri entré!

 • Sätt att Se 3.6–27.8

  Pharrell Williams och Alicia Vikander.

  Johan Sandberg, Paris och Malmö, är verksam som både mode- och porträttfotograf med världen som arbetsfält. År 2015 blev han utsedd till Årets fotograf av tidningen Elle. För första gången i Sverige visar Johan Sandberg porträtt av några av världens största stjärnor. Vernissage på Trelleborgs Museum 3 juni klockan 13.

 • Lera Mönster och minnen 24.5 – 10.9

  Skål av Anne-Beth Borselius.

  Anne-Beth Borselius på Trelleborgs Museum. ”Så länge jag kan minnas har jag fascinerats av mönster, former och dekorer. I mitt arbete med leran vill jag gestalta något som är både skört och mycket starkt.”

 • Skomakare och herrfrisör

  Utställningen Manligt, med en interiör från Torsten Nilssons frisörmuseum.

  Söndagen den 7 maj klockan 14 berättar Torsten Nilsson och Patrik Nilsson anekdoter från sina yrkesliv inom frisör– och skomakarbranschen. Plats: Trelleborg Museum.

 • Sista chansen att se utställningen Manligt.

  Manlighet har sett ut på olika sätt olika tider. Kraftkarlar i atletklubben Thule, Trelleborg år 1898. Från vänster A K Jäger, A Lindsjö och Rasmus Olsson. Bilden till höger, modern pappa fotograferad av Johan Bävman.

  Sista veckan för utställningen Manligt - myter, muskler och mustasch, på Trelleborgs museum. Det där typiskt manliga, vad är det egentligen? Låt konstnärer och forskare och museets spännande samlingar berätta stort som mått när det gäller detta högst intressanta fenomen som vi kallar Manlighet.

 • Påsk-kul på Trelleborgs Museum

  Målning av P G Thelander, och påskägg från den stora äggjakten.

  Trelleborgs Museum är öppet alla dagar i påsk. Delta i den stora äggjakten. Låt Lilla varelsen guida dig i utställningen ÖGA mot ÖGA. Bli detektiv och hjälp Ture Sventon att hitta museets silverpokal. Se filmen ”Vem var du Axel Ebbe”

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , Nästa