Nyheter

 • Tomasz Striner-Skulptur 1.7-13.8

  Skulptur av Tomasz Striner på Axel Ebbes Konsthall.

  Återigen öppnas Axel Ebbes Konsthall, med sina sköna skulpturer och underfundiga bildkonst, för besök. I sommar visar vi också ljuvliga bilder på Ebbe och hans skulpturer, alla tagna i Axel Ebbes ateljé. Samtidigt ställer vi ut några utvalda verk av den malmöbaserade skulptören Tomasz Striner.

 • Leve 70-talet

  Leve 70-talet.

  Ett musikaliskt lustspel om 70-talet spelas på Parken under sommaren. Som vanligt håller Trelleborgsrevyn i trådarna och det är premiär den 26 juni.

 • Snart slut med okynnestrafik på gågatorna!

  Grävningsarbeten på Algatan

  Tekniska förvaltningen gräver just nu på C B-Friisgatan och Algatan för att sätta upp pollare. Dessa ska förhindra okynnestrafik och öka tryggheten och säkerheten för alla som rör sig på gatorna.

 • Många frågor om ringväg och hamninfart

  Frågorna var många vid de olika stationerna när Kuststad 2025 bjöd in till informationsträff ringvägen och hamninfarten.

  Många tog chansen att säga sin mening om den planerade ringvägen och nya hamninfarten när stadsutvecklingsprojektet Kuststad 2025 i måndags bjöd in till informationsträff.

 • På väg mot fossilbränslefritt

  All el i Trelleborgs kommun är fossilbränslefri, kommunens lokaler värms upp till 75 procent fossilbränslefritt. Hemtjänstpersonal åker cykel och sopbilar drivs med HVO – ett slags biodiesel. Trelleborgs kommun är på god väg att bli en fossilbränslefri kommun!

 • VA-arbete vid Knäckekärr

  En vattenläcka lagades på måndagsförmiddagen i Knäckekärrsområdet i norra delen av Trelleborgs tätort. Inga fastighetsägare har fått vattnet avstängt, men missfärgningar och grumligt vatten kan förekomma. Detta åtgärdas med att spola försiktigt.

 • Lägre ersättning ändrar inte principerna vi arbetar efter

  Anna Blagojevic, är enhetschef för processen som driver boenden för ensamkommande barn och unga i Trelleborgs kommun.

  I våras fattade regeringen beslut om ett nytt ersättningssystem för mottagandet av ensamkommande barn och unga. Det nya ersättningssystemet, som träder i kraft den 1 juli, innebär betydligt lägre ersättning från Migrationsverket till kommunerna.

 • Kortvarig vattenavstängning i Beddingestrand på måndag 19 juni

  Vattnet stängs av under ca 20 minuter i vissa delar av Beddingestrand på måndag 19 juni någon gån gmellan klockan 12 och 16. Avstängningen sker på grund av VA-arbete och berör Kantarellvägen 103-50, Smörsoppsvägen, Stensoppsvägen 6-12, campingen och golfklubben.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , , 318 , Nästa