Nationaldagsfirande

Sveriges Nationaldag 6 juni firas alltid rejält i Trelleborg. Hela centrum förvandlas till en folkfest med bilutställning, underhållning, traditionellt flaggfirande och mycket annat.

Trelleborg Motor Show samlar årligen hundratals fordon av de mest skiftande slag – från gamla klassiker till rallybilar, från scootrar till traktorer. I samband med Nationaldagen arrangeras också Trelleborg Triathlon med start och mål på Dalabadet.

 • Premiärdoppat i Anderslöv

  Invigning av utomhusbadet i Anderslöv

  Många ville vara med när Badet i Anderslöv invigdes i strålande sol på Nationaldagen. Och det är lätt att förstå - frågan om ett utomhusbad har diskuterats i byn i 60 år….

 • Blågul fest i Trelleborg

  Nationaldagsfirandet i Stadsparken

  Solen sken i kapp med glada trelleborgare och tillresta när nationaldagen firades i Trelleborg på måndagen. Under hela dagen trängdes och trivdes människor med fordon av allehanda slag på gator och torg i stadskärnan.

 • Dags för ny triathlonfest!

  Från Trelleborg Triathlon 2015

  Nationaldagen och Trelleborg Triathlon är numera tradition. Det är fjärde gången tävlingen körs och för varje år som går blir åskådarleden längs tävlingsbanorna allt tätare. Nytt för i år är att den ordinarie tävlingen får sällskap av en företagsutmaning.

 • Flaggan och utomhusbad firas i Anderslöv

  Det nya badet i Anderslöv

  Det blir traditionellt firande också i Anderslöv, ett firande som kröns med invigning av det nya friluftsbadet. 13.30 samlas anderslövsborna på torget, femton föreningar deltar tillsammans med Söderslätts Musikkår. Tio före två spelar musikkåren innan avmarschen sker klockan 14.

 • Digert program för flaggfirare

   Trelleborgs Musikkår deltar i det traditionsenliga firandet

  Det är i vanlig ordning ett välmatat program när Nationaldagen firas i Trelleborg. Från förmiddag till eftermiddag pågår de olika evenemangen.

 • Nationalfestivalen bjuder på mångfald

  I år har Nationalfestivalen flyttat från Östergatan till Stadsparken. Under ABF:s vingar samlas en lång rad föreningar och verksamheter som tillsammans kommer att bjuda på ett varierat program för alla åldrar och smakriktningar.

 • Diplom till nya trelleborgare

  Under det senaste året är det runt 200 personer i kommunen som sökt och fått svenskt medborgarskap. Dessa bjuds in till Nationaldagsfirandet i Stadsparken för att ta emot ett diplom som tecken på att de nu är svenska medborgare.

 • Vem blir årets yrkesperson?

  Nationaldagsfirandet 6 juni innehåller ytterligare en nyhet - det kommer att tillkännages vem som blir Årets yrkesperson i Trelleborg.

 • Hyllar flaggan med Creedence-tribut

  Creedence Tribute spelar på Nationaldagen

  Bad Moon Rising. Up around the bend. Have you ever seen the rain? Cotton Fields… Vi som varit med ett tag känner hur det rycker i taktfoten när låtnamnen radas upp på det här viset.

 • Trelleborg får vänortsbesök

  I samband med firandet av Sveriges nationaldag, 6 juni, kommer flera av Trelleborgs vänorter på besök. Representanter från Bitola i Makedonien, Stralsund och Sassnitz i Tyskland, kommer att gästa Trelleborg under den första helgen i juni.

 • Polischefen talar

  Det blir den nye polischefen på Söderslätt, Michael Storm, som kommer att hålla högtidstalet på Nationaldagen den 6 juni. Trelleborgaren Storm har erfarenhet från såväl Rosengård och Stockholm som Palestina…

 • Jörgen gjorde det omöjliga möjligt

  Jörgen Abrahamsson

  Sedan 29 år tillbaka är Skurupsbon Jörgen Abrahamsson gravt handikappad. Det hindrar honom dock inte från att tävla i folkrace! På plats på Trelleborgs Motorshow finns såväl Jörgen som hans bilar.

 • Moppeklubb för nostalgiker

  I november 2013 begåvades Trelleborgs Motorklubb med en ny avdelning - Moppeklubben. Namnet är 1HpMoppers och vänder sig till alla som har en moped tillverkad tidigare än 1985.

 • Åk tåg för den goda sakens skull

  Varje år kör Lennart Kristiansson den långa vägen från kommunens nordöstra hörn Gärdslöv till centrala Trelleborg. Hans fordon är unikt - ett traktortåg vid namn Piff och Puff.

 • Blandade känslor för omtyckta Varelser

  Randiga verk av Ralf Borselius

  De känns som gamla vänner - de väna varelserna som bebor Stadsparken i Trelleborg. Ledsna, glada, trötta eller förväntansfulla - varje betraktare hittar sitt sätt att tolka de små statyerna.

 • 6 juni - en dag för alla

  Ett Trelleborg tillgängligt för alla. Det är temat för den tillgänglighetsdag som arrangeras som en del av firandet av Sveriges nationaldag i Trelleborg.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?