Almedalen

Också i år kommer Trelleborgs kommun att vara på plats i Almedalen under politikerveckan. Förra året besöktes veckan av runt 35 000 personer som hade 3 465 programpunkter att välja mellan.

2016 fokuserade Trelleborg på höstens flyktingsituation, vad som hände, hur kommunen löste detta och vilka erfarenheter man dra. Ett antal seminarier tisdagen den 5 juli avslutas med en paneldiskussion.

 • Almedalen 2016 - en framgång för Trelleborgs kommun!

  Almedalsveckan 2016 kom för Trelleborgs kommuns del i stora delar att handla om summering, delgivning och återkoppling av hösten 2015 stora flyktingmottagande. Många bidrog med sina erfarenheter i ett oändligt stort antal seminarier men intresset för Trelleborgs kommuns erfarenheter var glädjande nog stort, kanske större än förväntat!

 • Intressanta teser menar ministern

  Trelleborgsdagen avslutades med paneldebatt.

  - Intressant, jag lovar att läsa. Det sade migrationsminister Morgan Johansson när han fick ta del av Trelleborgs åtta teser kring ett bättre mottagande av nyanlända. Dock, menade ministern, måste en sak redas ut, är det staten eller kommunerna som har ansvar för mottagandet.

 • Trelleborg presenterar framtidens mottagande

  8 teser för ett bättre mottagande av nyanlända presenteras av Cecilia Lejon.

  8 teser för ett bättre mottagande av nyanlända – så heter den skrift som Trelleborg tagit fram- I denna presenteras tankar och förslag med rötterna ibland annat höstens flyktingmottagande i Trelleborg.

 • Så löste hamnen logistiken

  Agneta Nilsson från Trelleborgs hamn och Kent Naterman, Räddningschef i Trelleborg.

  Som Sveriges näst största hamn kom Trelleborg att spela en stor roll under höstens flyktingsituation. Under några månader kom drygt 45 000 flyktingar till Sverige via Trelleborgs hamn. Hur löste hamnen logistiken?

 • Fullsatt på Trelleborgs seminarium

  Första seminariet hålls av förvaltningschefen Cecilia Lejon och räddningschefen Kent Naterman.

  Lokalen räcker knappast till när Trelleborgs kommun anordnar en rad seminarier om flyktingsituationen i Trelleborg i höstas. Första seminariet hålls av förvaltningschefen Cecilia Lejon och räddningschefen Kent Naterman.

 • Dags för Trelleborgsdagen i Almedalen

  Den trelleborgska delegationen i Almedalen.

  Halv två börjar Trelleborgsdagen i Almedalen i Visby. Temat är När Trelleborg gjorde det omöjliga möjligt och syftar på höstens flyktingmottagning.

 • Trelleborgsmodell i seminarieform

  Cecilia Lejon, chef för arbetsmarknadsförvaltningen

  Myten om det hållbara samhället som aldrig brister, det är titeln på ett seminarium där Cecilia Lejon, chef för Arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborg, medverkar i dag.

 • Trelleborgs flyktingarbete i fokus - Paneldebatt med minister och generaldirektör

  Under hösten 2015 anlände drygt 45 000 flyktingar till Sverige via Trelleborgs hamn – mer än hela kommunens befolkning. Av dessa var runt tio procent ensamkommande barn och unga, deras väl och ve blev Trelleborgs kommuns ansvar. Erfarenheterna från dessa omvälvande veckor redovisas dels i ett antal seminarier i Almedalen, dels i en skrift – 8 teser för ett bättre mottagande av nyanlända.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?