Aktuellt

I vårt nyhetsarkiv samlas små och stora nyheter och reportage som speglar vad som sker i Trelleborg och på Trelleborgs kommuns webbplats.

Här hittar du också aktuella kungörelser och evenemang. De allra senaste hittar du även här på denna sidan.

 • Nordiskt taekwondomästerskap i Trelleborg

  Nordic Championship i Trelleborg

  Swedish Taekwondo Union arrangerar Nordic Championship 2017 i Trelleborg! 28-29 januari kommer 450 deltagare att tävla på Söderslättshallen.

 • Skyttsgården - vad blir nästa steg?

  Skyttsgården i Trelleborg

  Skyttsgården - från Lasarett till Kulturhus, Museum, förläggning och ödehus! Vad blir nästa steg? Att verka för att Skyttsgården kan bli ett Föreningarna Hus är en av kulturnämndens punkter på sin femtiolista 2017 -2020 enligt kulturpolitisk strategi i Trelleborgs kommun.

 • Vad används dina skattepengar till?

  Är du nyfiken på vad dina skattepengar används till? Nu är Skattekollen som Trelleborgs kommun är ansluten till uppdaterad med årets siffror så du kan se vart pengarna går.

 • På väg!

  På onsdagen hade Vannhögsskolans elever en heldag om pengar, entrepenörskap och jobb genom projektet På väg!. Projektet som drivs av Transfer siktar mot att inspirera till studier, egna initiativ och entrepenörskap.

 • Sportlov på Trelleborgen!

  Fenrisulven.

  På sportlovet (vecka 8) kan du lyssna på spännande sagor i Långhuset på vikingagården. Du kan också mysa i cafeét, och varför inte passa på att spela Hnefatafl...

 • Lill-Tarzan...

  Ur Lill-Tarzan.

  ...en skuggspelsföreställning för hela familjen. Spelas på Parken söndagen den 12 februari.

 • Nyinvigning av skateramp på Gasverket

  Nyinvigning av skateramp på Gasverket

  Den nyrenoverade skaterampen nyinvigdes fredag 13 januari av fritidsnämndens ordförande Anna Nordstrandh. Rampen har bland annat fått nytt ytskikt och nya säkerhetsdetaljer.

 • Trelleborg har aldrig varit större!

  I november fortsatte befolkningen att öka till nya rekordsiffran 43 867 invånare, en ökning med 46 personer under månaden. Det betyder att Trelleborg vuxit med hela 508 nya medborgare under januari-november 2016. Det är den femte största befolkningsökningen på femtio år!

 • 369 från bidrag till egenförsörjning

  Under 2016 har 369 trelleborgare gått från bidragsberoende till egenförsörjning genom arbete eller studier. Det är ett av många goda resultat när arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun sammanfattar året som gått.

 • Trelleborg satsar på Familjecentral

  Nu ser det ut som om också Trelleborg kommer att få en Familjecentral. Vid mötet i veckan beslöt kommunstyrelsen att låta socialnämnd och bildningsnämnd teckna avtal med Centrumkliniken och Barnmorskegruppen Öresund om att tillsammans starta och driva en Familjecentral.

 • Förseningar av skolbuss 3 - Väståkra

  På grund av bärgningar vid Stengården, mellan Alstad och Anderslöv, av andra fordon fick Skolbuss 3 som skulle hämta elever på Väståkra 14:25 förhinder.

 • Skolbuss körde av vägen

  Under onsdagseftermiddagen körde en av kommunens skolbussar av vägen på 101:an söder om Gärdslöv. Inga elever befann sig på bussen vid tillfället och busschauffören klarade sig utan skador.