Aktuellt

I vårt nyhetsarkiv samlas små och stora nyheter och reportage som speglar vad som sker i Trelleborg och på Trelleborgs kommuns webbplats.

Här hittar du också aktuella kungörelser och evenemang. De allra senaste hittar du även här på denna sidan.

 • Vattenavstängning på Wemmenhögsgatan på måndag 21 augusti

  På måndag 21 augusti kommer vattnet att stängas av kortvarigt på Wemmenhögsgatan någon gång mellan klockan 08.00 och 15.00. Avstängningen sker på grund av reparation på en avstängningsventil. När vattnet åter är i drift kan luft och missfärgningar förekomma i ledningen. Detta åtgärdas med att spola försiktigt.

 • Korta avbrott i vattenleveransen på Wemmenhögsgatan och Kraaksgatan under torsdagen

  VA-abonnenter på Wemmenhögsgatan och Kraaksgatan kan under torsdagen (17 augusti) uppleva korta avbrott i vattenleveransen. Detta är en förberedelse inför en planerad vattenavstängning och brandpostbyte i nästa vecka. Tidpunkt för den kommande vattenavstängningen meddelas inom kort.

 • Asfalteringsarbete på Hedvägen och Tommarpsvägen

  Vecka 34-36 kommer Hedvägen, sträckan mellan Bryggaregatan och Tommarpsvägen samt Tommarpsvägen, sträckan söder om Hedvägen, att asfalteras. Vägarna är öppna med begränsad framkomlighet. Välj annan väg om möjligt.

 • Varannan vatten söker vattenspridare till Palmfestivalen

  Nu närmar sig Palmfestivalen och vi söker dig som vill vara vattenspridare. Framför allt behövs fler vattenspridare lördagen den 26 augusti.

 • Start för färdtjänst i ny regi

  Från och med i dag utförs färdtjänsten i Trelleborgs kommun av Vellinge Taxi.

 • Prata med oss på Sveriges sydligaste motorträff

  Hur är det att bo i Trelleborgs kommun? Vad är bra och vad vill du ändra på? Torsdagen den 17 augusti klockan 17-19 har medborgarna chansen att möta ledande politiker och chefer för att säga sin mening.

 • Dags för allsång på Akka

  På torsdag, den 17 augusti, är det dags för den årliga allsången på träffpunkt Akka. Evenemanget drar igång klockan 14.

 • Kund- och Fakturasupport begränsade öppettider

  Kund- och Fakturasupport kommer att ha stängt på telefon 0410-733800 under följande tider. Detsamma gäller för besök i vår reception på Skyttsgatan 16.

 • Lekplatsen i stadsparken öppnar igen

  Lekplatsen i stadsparken kommer att kunna öppnas redan under denna vecka. Entreprenören jobbar för fullt med att sätta upp skyddsplank, och kanske redan på torsdag så kan man åter leka på lekplatsen.

 • Varmt och skönt?

  Vattenglas

  Visst kan det vara skönt med lite värme, men blir det mycket varmt många dagar i följd finns det lite som du bör tänka på. Här följer några enkla råd och tips som kan hjälpa om sommarvärmen kommer.

 • Säkert på studsmattan?

  Studsmatta

  Studsmattor har under de senaste åren blivit allt mer populära, men med dessa har även olyckor och risk för olyckor ökat.

 • Campa tryggt och säkert

  Camping

  Många campar under sommaren, och hur trevligt det än är, finns det en del för dig att tänka på. Här kommer några råd och tid om vad du kan göra för att campa tryggt och säkert.