Välkommen till Trelleborgs Museum!

Trelleborgs Museum är ett kulturhistoriskt museum med sin bas i stora och fina samlingar från hela Söderslätt.

Utställningen ÖGA mot ÖGA
Foto: Ylwa Moritz Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Utställningen ÖGA mot ÖGA

År 2010 öppnade museet i nya lokaler mitt i centrala Trelleborg och ståtar nu med vackra, fräscha lokaler, och nya och inspirerande utställningar. Här visas både stadens historia och olika tillfälliga utställningar, varav mycket konst och konsthantverk. I BIAN pågår det film non-stop och butiken är en riktig godbit för sak-letare. Även kaffet har fått mycket beröm och kakorna är inte sämre de!

 • Historiskt Hackathon

  Kloka huvuden.

  Hur berättar man om det förflutna med framtidens teknik, på platser där spännande händelser en gång hände? Trelleborgs Museum anordnar ett internationellt Historiskt Hackathon på STPLN i Malmö den 18 augusti.

 • Sanningen om vikingarna

  "Tandvikingen", viking med ristade tänder från Vannhög i Trelleborg. Rekonstruktion av Oscar Nilsson

  I den här spännande dokumerntärfilmen berättar man bland annat om vikingar med slipade tänder. Filmteamet var på Trelleborgs Museum för att filma "tandvikingen" från Vannhög.

 • Reportage om Ebbefilmen på SVT

  Filminspelning på Axel Ebbes konsthall.

  Ebbes skulpturer känner nog många till, men vem var han egentligen, lantbrukarsonen från Söderslätt som gjorde så många vackra skulpturer i södra Sverige? Se reportaget om Troells nya film Vem var du Axel Ebbe? på SVT Nyheter.

 • Missade du den nya Ebbe-filmen?

  Konstnären Axel Ebbe med några av sina verk.

  Nu finns det nya möjligheter att se filmen Vem var Du Axel Ebbe? Under perioden  30 juni - 14 augusti, visas filmen klockan 14 i BIAN på Trelleborgs museum, såväl lördagar som söndagar.

 • Blandade känslor – Ralf Borselius 4.6 - 4.9

  Skulpturer av Ralf Borselius

  Ralf Borselius är kanske mest känd bland Trelleborgare för de underfundiga varelserna av brons i Stadsparken. I museets utställning får man bland annat se fler av dessa, men också verk baserade på gamla leksaker och teckningar.

 • Ny bok om Axel Ebbe!

  Axel och Lillemor Ebbe i hemmet i Hököpinge. Till höger Axel Ebbes grafiska blad "Gamle Eros".

  I boken Vem var Du Axel Ebbe? – Ett konstnärsliv berättar Jan Hemmel om Axel Ebbe som författare, tecknare, grafiker och livsnjutare – och passionen för kvinnor.

 • Bekanta dig med Öga mot Öga.

  Utställningen ÖGA mot ÖGA
  Utställningen ÖGA mot ÖGA fyller 1 år! I bildspelet kan du själv bekanta dig med några av de personer som du möter i utställningen.
 • Ett bedårande barn - Trelleborg på fotograf Julius Johnsons tid

  Cykeltävling år 1917.

  Fotograf Julius Johnson förevigade Trelleborg och dess invånare under ett drygt halvsekel. Efter hans död överlämnades denna bildskatt till Trelleborgs museum.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?