Välkommen till Trelleborgs Museum!

Trelleborgs Museum är ett kulturhistoriskt museum med sin bas i stora och fina samlingar från hela Söderslätt.

Utställningen ÖGA mot ÖGA
Foto: Ylwa Moritz Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Utställningen ÖGA mot ÖGA

År 2010 öppnade museet i nya lokaler mitt i centrala Trelleborg och ståtar nu med vackra, fräscha lokaler, och nya och inspirerande utställningar. Här visas både stadens historia och olika tillfälliga utställningar, varav mycket konst och konsthantverk. I BIAN pågår det film non-stop och butiken är en riktig godbit för sak-letare. Även kaffet har fått mycket beröm och kakorna är inte sämre de!

 • Nu är filmen om Axel Ebbe här!

  Konstnären Axel Ebbe med några av sina verk.

  Missa inte detta finstämda porträtt av sekelskiftesmänniskan, kvinnokarlen och konstnären Axel Ebbe. Se den på Biografen Grand, 13, 18 och 19 maj klockan 19. Biljetter köps på Trelleborgs Museum.

 • Karlheinz Sauers silverutställning är förlängd till 22 maj!

  Tekanna av Karlheinz Sauer

  Karlheinz Sauer är ädelsmeden som hela tiden pendlar mellan det stramt nordiska och det svulstigt barocka. I utställningen Corpus som betyder kropp på latin, visar han kannor, skålar och ljusstakar ofta med detaljer som hänklar eller lock i färgat glas. Design och funktion går hand i hand och allt genomsyras av lekfull glädje.

 • Ny bok om Axel Ebbe!

  Axel och Lillemor Ebbe i hemmet i Hököpinge. Till höger Axel Ebbes grafiska blad "Gamle Eros".

  I boken Vem var Du Axel Ebbe? – Ett konstnärsliv berättar Jan Hemmel om Axel Ebbe som författare, tecknare, grafiker och livsnjutare – och passionen för kvinnor.

 • Bekanta dig med Öga mot Öga.

  Utställningen ÖGA mot ÖGA
  Utställningen ÖGA mot ÖGA fyller 1 år! I bildspelet kan du själv bekanta dig med några av de personer som du möter i utställningen.
 • Ett bedårande barn - Trelleborg på fotograf Julius Johnsons tid

  Cykeltävling år 1917.

  Fotograf Julius Johnson förevigade Trelleborg och dess invånare under ett drygt halvsekel. Efter hans död överlämnades denna bildskatt till Trelleborgs museum.

 • Trelleborgsfotografier på Digitalt Museum

  Polis Walter Sonderyd undervisar trafikpoliser

  Intresserad av gamla fotografier och gamla prylar? På Digitalt Museum hittar du nu mer än 12 000 fotografier och intressanta föremål från Söderslätt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?