Välkommen till Trelleborgs Museum!

Trelleborgs Museum är ett kulturhistoriskt museum med sin bas i stora och fina samlingar från hela Söderslätt.

Utställningen ÖGA mot ÖGA
Foto: Ylwa Moritz Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Utställningen ÖGA mot ÖGA

År 2010 öppnade museet i nya lokaler mitt i centrala Trelleborg och ståtar nu med vackra, fräscha lokaler, och nya och inspirerande utställningar. Här visas både stadens historia och olika tillfälliga utställningar, varav mycket konst och konsthantverk. I BIAN pågår det film non-stop och butiken är en riktig godbit för sak-letare. Även kaffet har fått mycket beröm och kakorna är inte sämre de!

 • Fler chanser att se Axel Ebbe på Grand!

  Konstnären Axel Ebbe med några av sina verk.

  Eftersom alla föreställningarna snabbt blev utsålda, erbjuder Trelleborgs Museum nu två nya tillfällen att se filmen Vem var du Axel Ebbe? Lördagen den 28 maj, samt söndagen den 29 maj, båda dagarna kl 17. Biljetter säljs som tidigare på Trelleborgs Museum.

 • Axel Ebbe på biografen Spegeln

  Jan Troells och Jan Hemmels film "Vem var du Axel Ebbe?" visas på Biograf Spegeln i Malmö. Trelleborgs Museums chef Ingela Jacobsson invigningstalar.

  Filmen Vem var du Axel Ebbe?, gick på fredagen upp på biograf Spegeln i Malmö. Jan Troell och Jan Hemmel var på plats och pratade om arbetet med filmen.

 • Världspremiär på nya Troellfilmen!

  Jan Troell, Jan Hemmel, Björn Kjellman och Ingela Jacobsson.

  Axel Ebbe på vita duken. Torsdagen den 12 maj hade Trelleborg celebert besök och Grandbiografen var fullsatt. Arrangör Trelleborgs Museum.

 • Trelleborgs museum arrangerar ett Historiskt Hackathon

  Slå sina kloka huvuden ihop.

  Trelleborgs museum öppnar i dagarna anmälan till ett Historiskt Hackathon som går av stapeln den 18 augusti i Malmö. Ett Historiskt Hackathon är en innovationsworkshop. Hur kan barn och äldre tillsammans uppleva händelser från det förflutna på platser där de en gång ägde rum?

 • Ny bok om Axel Ebbe!

  Axel och Lillemor Ebbe i hemmet i Hököpinge. Till höger Axel Ebbes grafiska blad "Gamle Eros".

  I boken Vem var Du Axel Ebbe? – Ett konstnärsliv berättar Jan Hemmel om Axel Ebbe som författare, tecknare, grafiker och livsnjutare – och passionen för kvinnor.

 • Bekanta dig med Öga mot Öga.

  Utställningen ÖGA mot ÖGA
  Utställningen ÖGA mot ÖGA fyller 1 år! I bildspelet kan du själv bekanta dig med några av de personer som du möter i utställningen.
 • Ett bedårande barn - Trelleborg på fotograf Julius Johnsons tid

  Cykeltävling år 1917.

  Fotograf Julius Johnson förevigade Trelleborg och dess invånare under ett drygt halvsekel. Efter hans död överlämnades denna bildskatt till Trelleborgs museum.

 • Trelleborgsfotografier på Digitalt Museum

  Polis Walter Sonderyd undervisar trafikpoliser

  Intresserad av gamla fotografier och gamla prylar? På Digitalt Museum hittar du nu mer än 12 000 fotografier och intressanta föremål från Söderslätt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?