Biblioteken i Trelleborg

Välkommen till Biblioteken i Trelleborg. Här kan du hitta information om de fyra biblioteken, bokbussen och det digitala biblioteket.

Sommarbokenträdet på Anderslövs bibliotek.
Foto: Pernilla Vikell Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Sommarbokenträdet på Anderslövs bibliotek.

Det största biblioteket i kommunen ligger i Trelleborg vid Stortorget. I tre av byarna, Anderslöv, Gislövs läge och Skegrie finns också bibliotek. Bokbussen kör runt stora delar av Söderslätt. Det finns även ett Digitalt bibliotek, där du hittar de tjänster som biblioteket erbjuder utan att du fysiskt behöver befinna dig på biblioteket.

Biblioteken är fyllda av böcker för nöjesläsning och kunskapsinhämtande. De är platser för spännande möten, i böckernas värld och i verkligheten. Du kan lyssna på ett föredrag eller dela med dig av en bra bok. Forska i din historia via de speciella släktforskardatabaserna och låna en e-bok till din platta...

Nyheter på biblioteken

 • Stick och drick...

  Stickning

  På Anderslövs bibliotek är tisdagarna från och med 18 augusti handarbets-, kaffedrickandes-, boktips- och umgängestisdagar.

 • Nyinvigning - ett år har gått!

  Barnavdelningen på Anderslövs biliotek.

  NU har Anderslövs bibliotek varit meröppet i snart ett år, det firar vi såklart med att ha extra lördagsöppet den 15 augusti under Anderslövs marknad.

 • Sommarboken - tävling på bibblan!

  Logga för sommarboken

  Var med i bibliotekets spännande lästävling! Är du mellan 6 och 16 år, läs 10 böcker och var med och tävla om fina priser!

 • Spela läs-bingo på bibblan...

  Detaljbild på bingbrickan.

  Spela bibblans läs-bingo i sommar. Kryssa ruta för ruta eller delta via våra sociala medier och hashtagga ditt inlägg. Efter sommaren drar vi några vinnare. Lycka till!

 • Sommaröppet på biblioteken

  Flicka som läser

  Så här är det öppet i sommar (juni, juli, augusti) på biblioteken i Trelleborg.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?