Biblioteken i Trelleborg

Välkommen till Biblioteken i Trelleborg. Här kan du hitta information om de fyra biblioteken, bokbussen och det digitala biblioteket.

Trelleborgs bibliotek
Foto: Johanna Nordbring Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Trelleborgs bibliotek

Det största biblioteket i kommunen ligger i Trelleborg vid Stortorget. I tre av byarna, Anderslöv, Gislövs läge och Skegrie finns också bibliotek. Bokbussen kör runt stora delar av Söderslätt. Det finns även ett Digitalt bibliotek, där du hittar de tjänster som biblioteket erbjuder utan att du fysiskt behöver befinna dig på biblioteket.

Biblioteken är fyllda av böcker för nöjesläsning och kunskapsinhämtande. De är platser för spännande möten, i böckernas värld och i verkligheten. Du kan lyssna på ett föredrag eller dela med dig av en bra bok. Forska i din historia via de speciella släktforskardatabaserna och låna en e-bok till din platta...

Nyheter på biblioteken

 • KL7 - Jonas Helgesson

  Jonas Helgesson

  Årets andra KL7-föreläsning handlar om fördomar. Jonas Helgesson kommer till Trelleborgs bibliotek tisdagen den 10 februari.

 • Grundkurs i vindkraft

  Vindkraft

  Välkommen till en grundkurs i vindkraft på Trelleborgs bibliotek måndagen den 16 februari.

 • A Most Wanted Man

  Är det grått och trist ute? Kom till Trelleborgs bibliotek och se en film. Trelleborgs bibliotek har valt ut extra bra nya filmer och visar dem en gång i månaden på biblioteket. Den 19 februari klockan 15.00 kan du se A Most Wanted man.

 • Poesi och musik...

  ... av Marit Olanders och Philip Göransson. Hur är det att vara spädbarn och småbarn? Vi som har passerat den tiden i våra liv har sällan tydliga minnen av den.

 • Sportlovsaktiviteter på biblioteket

  Orm

  Under sportlovet kommer det att vara aktiviteter för barn på biblioteket. Kom och delta i en tävling, titta på en film eller kom och titta på exotiska djur.

 • Stick & Drick på Anderslövs bibliotek

  Stickning

  Handarbete i alla dess former, umgänge och en kopp kaffe, låter det bra?

 • Bokfika på Anderslövs bibliotek

  Böcker.

  Älskar du böcker men har svårt att hitta nya tips? Eller har du läst otroligt många böcker och vill dela med dig av godbitarna till andra? Då ska du komma på bokfika på bibblan. En kravlös stund där vi fikar och snackar böcker.

 • Läs på tåget eller bussen!

  Låna en bok inför tågresan!

  Det hoppas i alla fall kulturnämnden i Trelleborg som vill satsa på Låna, läs, lämna tillbaka när tågtrafiken drar igång nästa år.

 • Fredagsfilm på bibblan

  Filmvisning i sagorummet.

  Att se film på stor duk ihop med många andra är extra kul. En fredag i månaden är det fredagsfilmklubb, då visas film i sagorummet på Trelleborgs bibliotek. Kom själv om du är 11 år eller ta med en vuxen om du är 7 år.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?