Biblioteken i Trelleborg

Välkommen till Biblioteken i Trelleborg. Här kan du hitta information om de fyra biblioteken, bokbussen och det digitala biblioteket.

Nya Bibliotekskatalogen.
Foto: Johanna Nordbring Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Nya Bibliotekskatalogen.

Biblioteken har fått en ny Bibliotekskatalog där du som vanligt kan söka böcker, reservera dem och låna om de böcker som du har hemma.

Adressen till nya Bibliotekskatalogen är: bibliotek.trelleborg.se.

Biblioteken i Trelleborg

Det största biblioteket i kommunen ligger i Trelleborg vid Stortorget. I tre av byarna, Anderslöv, Gislövs läge och Skegrie finns också bibliotek. Bokbussen kör runt stora delar av Söderslätt. Det finns även ett Digitalt bibliotek, där du hittar de tjänster som biblioteket erbjuder utan att du fysiskt behöver befinna dig på biblioteket.

Biblioteken är fyllda av böcker för nöjesläsning och kunskapsinhämtande. De är platser för spännande möten, i böckernas värld och i verkligheten. Du kan lyssna på ett föredrag eller dela med dig av en bra bok. Forska i din historia via de speciella släktforskardatabaserna och låna en e-bok till din platta...

Nyheter på biblioteken

 • Nya Bibliotekskatalogen uppgraderas!

  Nya Bibliotekskatalogen.

  Fr.o.m. idag (24/5) och en vecka framåt kommer Trelleborgs biblioteks nya Bibliotekskatalog att uppgraderas. Men som tur är kommer du inte att märka så mycket av det...

 • Salut på bibblan...

  2 slagverkare spelar trummor.

  Sommarsaluten - Kulturskolans sätt att dundra in sommaren äger rum lördagen den 11 juni. Många av kulturskolans elever deltar i konserter och andra evenemang bl.a. på Trelleborgs bibliotek som har extraöppet mellan 10.00 - 13.00...

 • Bibliotekens Bokparad

  Början på Paraden.

  Biblioteket ordnar som vanligt Bokparad för alla femåringar. Tisdagen den 24 maj. Som vanligt tågar man från Gamla torg och som vanligt avslutas paraden i Stadsparken.

 • Nystart för språkcaféet...

  Kaffekopp och samtal

  Från och med nu på lördag den 16 april och framåt kommer språkcaféet på Trelleborgs bibliotek att finnas varje lördag! Kom in och fika och prata om allt möjligt.

 • Digital kompetens

  Tangentbord.

  Trelleborgs bibliotek har en serie digitala kurser som handlar om datorer, smartphones och sociala medier. Kurserna ligger på torsdagar den 31/3, 28/4, 26/5.

 • Bokfika för barn

  Böcker och kakor.

  Böcker + fika = sant! Både på Gislövs- och på Skegrie bibliotek kan du komma och prata böcker och fika tillsammans med oss på bibblan!

 • Språka med bebis

  Sagorummet som används till Språka med bebis.

  Är du hemma med småbarn passa på att träffa andra föräldralediga och prata, prata, prata på Trelleborgs bibliotek hela vårterminen...

 • Vårens sagostunder

  Sagoläsning.

  Under våren kan du lyssna på sagor på Anderslövs- och Trelleborgs bibliotek. Sagostunderna är på måndagar i Trelleborg och på tisdagarna i Anderslöv. Det är olika tema på sagorna ibland är de roliga och ibland lite läskiga!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?