Biblioteken i Trelleborg

Välkommen till Biblioteken i Trelleborg. Här kan du hitta information om de fyra biblioteken, bokbussen och det digitala biblioteket.

Böcker i alla former!
Foto: Johanna Nordbring Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Böcker i alla former!

Det största biblioteket i kommunen ligger i Trelleborg vid Stortorget. I tre av byarna, Anderslöv, Gislövs läge och Skegrie finns också bibliotek. Bokbussen kör runt stora delar av Söderslätt. Det finns också ett Digitalt bibliotek, där du hittar de tjänster som biblioteket erbjuder utan att du behöver befinna dig på biblioteket.

Biblioteken är fyllda av böcker för nöjesläsning och kunskapsinhämtande. De är platser för spännande möten, i böckernas värld och i verkligheten. Du kan lyssna på ett föredrag eller dela med dig av en bra bok. Forska i din historia via de speciella släktforskardatabaserna och låna en e-bok till din platta...

Nyheter på biblioteken

 • Pyssla och fika...

  Pyssel

  Under hösten ordnar Trelleborgs bibliotek pysseleftermiddagar med fika för dig som är gammal, ung eller mittemellan!

 • Kalas på bibblan!

  Pettsons kök med hönor.

  Plättar, pyssel och tävlingar blir det när Pettson och hans katt Findus har födelsedagskalas. Kom och fira med oss lördagen den 6 september mellan 11.00 - 13.00!

 • KL7 - Susanna Alakoski

  Susanna Alakoski.

  Möt författaren Susanna Alakoski på höstens första KL7-föreläsningen! Susanna har gett ut flera böcker bl.a. Svinalängorna och kommer att tala om sitt skrivande. Måndagen 1 september klockan 19 på Trelleborgs bibliotek är det dags.

 • Sagor i Trelleborg

  Barn i sagorummet.

  Sagor med olika tema, det låter ju väldigt spännande! Under hela hösten kan du och dina barn komma till Trelleborgs bibliotek på måndagsförmiddagar för en stunds spännande sagoberättande!

 • Låt till bibblans ära!

  Sång: Bibblan i Trelleborg

  Det är alltid roligt att få beröm, och ändå roligare när besökare skriver låtar till vår ära...

 • Sommar - sommar - sommar!

  Flicka som läser

  Sommar, sol och lata semesterdagar! Vad händer på bibblan under sommaren? Vilka öppettider har de olika biblioteken i Trelleborg? Vad är sommarboken och hur gör man? Välkommen till biblioteket även på sommaren...

 • Sommarboken - tävling på bibblan!

  Läsande barn.

  Var med i bibliotekets spännande lästävling! Du läser 10 böcker och är med och tävlar om fina priser!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?