Biblioteken i Trelleborg

Välkommen till Biblioteken i Trelleborg. Här kan du hitta information om de fyra biblioteken, bokbussen och det digitala biblioteket.

Trelleborgs bibliotek
Foto: Johanna Nordbring Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Trelleborgs bibliotek

Det största biblioteket i kommunen ligger i Trelleborg vid Stortorget. I tre av byarna, Anderslöv, Gislövs läge och Skegrie finns också bibliotek. Bokbussen kör runt stora delar av Söderslätt. Det finns även ett Digitalt bibliotek, där du hittar de tjänster som biblioteket erbjuder utan att du fysiskt behöver befinna dig på biblioteket.

Biblioteken är fyllda av böcker för nöjesläsning och kunskapsinhämtande. De är platser för spännande möten, i böckernas värld och i verkligheten. Du kan lyssna på ett föredrag eller dela med dig av en bra bok. Forska i din historia via de speciella släktforskardatabaserna och låna en e-bok till din platta...

Nyheter på biblioteken

 • KL 7 - Jackie Ferm

  Jackie Ferm

  Måndagen den 4 maj kommer Jackie Ferm, dotter till Lars-Inge Svartenbrandt, till Trelleborgs bibliotek.

 • Femårsparaden - trettioårsjubileum!

  Början på Paraden.

  Varje år i maj är det dags för femåringarna i kommunen att tåga utklädda i en parad från Gamla torg till Stadsparken. I år firar paraden trettio år!

 • Pippi Långstrump-kalas

  Pippi Långstrump

  Pippi Långstrump fyller 70 år och Trelleborgs bibliotek firar detta med ett kalas.

 • Stick & Drick på Anderslövs bibliotek

  Stickning

  Handarbete i alla dess former, umgänge och en kopp kaffe, låter det bra?

 • Bokfika på Anderslövs bibliotek

  Böcker.

  Älskar du böcker men har svårt att hitta nya tips? Eller har du läst otroligt många böcker och vill dela med dig av godbitarna till andra? Då ska du komma på bokfika på bibblan. En kravlös stund där vi fikar och snackar böcker.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?