Biblioteken i Trelleborg

Välkommen till Biblioteken i Trelleborg. Här kan du hitta information om de fyra biblioteken, bokbussen och det digitala biblioteket.

Böcker i alla former!
Foto: Johanna Nordbring Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Böcker i alla former!

Det största biblioteket i kommunen ligger i Trelleborg vid Stortorget. I tre av byarna, Anderslöv, Gislövs läge och Skegrie finns också bibliotek. Bokbussen kör runt stora delar av Söderslätt. Det finns också ett Digitalt bibliotek, där du hittar de tjänster som biblioteket erbjuder utan att du behöver befinna dig på biblioteket.

Biblioteken är fyllda av böcker för nöjesläsning och kunskapsinhämtande. De är platser för spännande möten, i böckernas värld och i verkligheten. Du kan lyssna på ett föredrag eller dela med dig av en bra bok. Forska i din historia via de speciella släktforskardatabaserna och låna en e-bok till din platta...

Nyheter på biblioteken

 • Fredagsfilm på bibblan

  Filmvisning i sagorummet.

  Att se film på stor duk ihop med många andra är extra kul. En fredag i månaden är det fredagsfilmklubb, då visas film i sagorummet på Trelleborgs bibliotek. Kom själv om du är 11 år eller ta med en vuxen om du är 7 år.

 • Läsjakten!

  Boksnurran på Söderslättshallen.

  ...en tävling i läsning, eller en tävling i meter, eller... Två idrottsklubbar som i vanliga fall spelar hockey eller handboll deltar i projektet Läsjakten. Läs så många böcker som möjligt, läsningen omvandlas till meter. Flest meter vinner...

 • KL7 - Stå utanför och ändå stå ut

  Mattias Edvardsson

  Mattias Edvardsson som är lärare på Söderslättsgymnasiet och född och uppvuxen i Telleborg berättar på tisdagskvällen den 30 september om sina tre romaner...

 • Dags för biblioteksveckan!

  Sven Melander.

  Välkommen till Biblioteksveckan 2014! Fyra dagar i mitten av oktober fyllda med föredrag! Succén med spännande lunchföredrag och läckra smörrebröd kommer igen.

 • Pyssla och fika...

  Pyssel

  Under hösten ordnar Trelleborgs bibliotek pysseleftermiddagar med fika för dig som är gammal, ung eller mittemellan!

 • Sagor i Trelleborg

  Barn i sagorummet.

  Sagor med olika tema, det låter ju väldigt spännande! Under hela hösten kan du och dina barn komma till Trelleborgs bibliotek på måndagsförmiddagar för en stunds spännande sagoberättande!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?