Biblioteken i Trelleborg

Välkommen till Biblioteken i Trelleborg. Här kan du hitta information om de fyra biblioteken, bokbussen och det digitala biblioteket.

Trelleborgs bibliotek
Foto: Johanna Nordbring Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Trelleborgs bibliotek

Det största biblioteket i kommunen ligger i Trelleborg vid Stortorget. I tre av byarna, Anderslöv, Gislövs läge och Skegrie finns också bibliotek. Bokbussen kör runt stora delar av Söderslätt. Det finns även ett Digitalt bibliotek, där du hittar de tjänster som biblioteket erbjuder utan att du fysiskt behöver befinna dig på biblioteket.

Biblioteken är fyllda av böcker för nöjesläsning och kunskapsinhämtande. De är platser för spännande möten, i böckernas värld och i verkligheten. Du kan lyssna på ett föredrag eller dela med dig av en bra bok. Forska i din historia via de speciella släktforskardatabaserna och låna en e-bok till din platta...

Nyheter på biblioteken

 • Sommarlån

  Nya böcker.

  1 juni börjar sommarlånen att gälla på biblioteken i Trelleborg. Sommarlån är lite längre lånetid än vanligt, så det ska bli enklare när du har semester!

 • Brandmän och möss i parad

  Femåringarna underhölls i Stadsparken efter paraden

  På förmiddagen tågade många unga brandmän och möss från Gamla Torg längs Algatan till Stadsparken. Det var dags för den årliga femårsparaden som i år firade 30 år.

 • Sommaröppet på biblioteken

  Flicka som läser

  Så här är det öppet i sommar (juni, juli, augusti) på biblioteken i Trelleborg.

 • Stick & Drick på Anderslövs bibliotek

  Stickning

  Handarbete i alla dess former, umgänge och en kopp kaffe, låter det bra?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?