Biblioteken i Trelleborg

Välkommen till Biblioteken i Trelleborg. Här kan du hitta information om de fyra biblioteken, bokbussen och det digitala biblioteket.

Smartlocker och boksnurra.
Foto: Hanna Sällström Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Smartlocker och boksnurra.

Det största biblioteket i kommunen ligger i Trelleborg vid Stortorget. I tre av byarna, Anderslöv, Gislövs läge och Skegrie finns också bibliotek. Bokbussen kör runt stora delar av Söderslätt. Det finns även ett Digitalt bibliotek, där du hittar de tjänster som biblioteket erbjuder utan att du fysiskt behöver befinna dig på biblioteket.

Biblioteken är fyllda av böcker för nöjesläsning och kunskapsinhämtande. De är platser för spännande möten, i böckernas värld och i verkligheten. Du kan lyssna på ett föredrag eller dela med dig av en bra bok. Forska i din historia via de speciella släktforskardatabaserna och låna en e-bok till din platta...

Nyheter på biblioteken

 • Gammal buss blir som ny

  Glad trio bokbusspersonal

  Bussen är inte ny - men utseendet är helt annorlunda. Sedan några dagar tillbaka har bokbussen fått ett annat utseende. Det kommunalblå har bytts ut mot Bibliotekets logotype och för säkerhets skull har bussen också fått en stapel böcker klistrade på chassit.

 • Fröträff i mars

  Fröodling.

  Trelleborgs fröförening träffas den 2 mars på Trelleborgs bibliotek. Besökare kommer att kunna låna frö och få odlingstips av fröföreningen när de kommer till bibblan.

 • Sorg och besvikelser - Samhällsspegeln

  Pouya Movahed.

  Samhällsspegeln en serie lunchföredrag på Trelleborgs bibliotek som tar upp aktuella ämnen samtidigt som du kan äta lunch. Tisdagen den 8 mars handlar föredraget om depression.

 • Språka med bebis

  Sagorummet som används till Språka med bebis.

  Är du hemma med småbarn passa på att träffa andra föräldralediga och prata, prata, prata på Trelleborgs bibliotek hela vårterminen...

 • Se film på bibblan!

  Filmvisning i sagorummet.

  En kul film i februari - kan det vara något? Glada hälsningar från Missångerträsk är precis en sådan. Se den 18 februari klockan 15.00 på Trelleborgs bibliotek.

 • Vårens nya böcker

  Nya böcker.

  Vårens nya böcker är som vanligt en spännande mix av deckare, faktaböcker, romaner. Ett urval i den stora floden av böcker som kommer ut nu under våren. 8 eller 9 mars är du välkommen att komma och lyssna.

 • Stängt på bibblan...

  Öppet på biblioteket.

  Biblioteket byter biblioteksdatasystem, därför är alla biblioteken i Trelleborg stängda mellan 29 februari och 2 mars. Den 3 mars öppnar vi igen! Bibliotekskatalogen på internet kommer också att bytas ut, och därmed stängd under samma tid!

 • KL7 - Samlon, samlon, salabamlon...

  Cirkus Brazil Jack.

  ...ett KL7-föredrag om Brazil Jack och cirkusfamiljen Rhodin på Trelleborgs bibliotek den 11 februari. Vi får följa familjen Rhodin från 1860-talet med professor Max Alexander fram till dagens toppmoderna Cirkus Brazil Jack.

 • Modern släktforskning...

  DNA-spiral.

  En föreläsning om att söka sina rötter med DNA. Ett bra sätt att komplettera sin vanliga släktforskning är att undersöka sitt DNA. På Gislövs bibliotek den 3 mars berättar Britt-Mari Ridell om den senaste tekniken.

 • Sportlov på bibblan!

  Brädspelet Carcassone.

  När du är trött på att åka pulka och skidor (eller kanske det inte är snöigt nog...) kan du alltid komma till bibblan för lite sportlovskul! Sportlov är det vecka 8, 22 - 28 februari.

 • Marie Curie och Einstein på sjukhuset

  Sofie Ceberg.

  Sofie Ceberg från Lunds universitet kommer till Trelleborgs bibliotek den 16 februari och berättar om Marie Curie och Einstein på sjukhuset och hur strålning används för att hitta och bota cancer.

 • Släktforska med Arkiv Digital

  Skärmbild av släktforskardatabasen Arkiv Digital.

  Har du aldrig släktforskat tidigare? 4 torsdagar i februari och mars kan du gå på kurs och lära dig hur man släktforskar med hjälp av Arkiv Digital. Kurstillfällena är på Anderslövs bibliotek.

 • Miljögifter i vardagen

  Badrumsskåp.

  Naturskyddsföreningen i Trelleborg håller en serie föredrag på Trelleborgs bibliotek om natur, om miljö och om sin verksamhet. Tisdagen den 9 februari handlar det om miljögifter.

 • Tekniksnack

  Smartphone.

  En timme varje månad är det drop-in för dig som har några frågor om digital teknik, både på Trelleborgs- och på Anderslövs bibliotek...

 • Vårens sagostunder

  Sagoläsning.

  Under våren kan du lyssna på sagor på Anderslövs- och Trelleborgs bibliotek. Sagostunderna är på måndagar i Trelleborg och på tisdagarna i Anderslöv. Det är olika tema på sagorna ibland är de roliga och ibland lite läskiga!

 • Språkcafé på bibblan

  Kaffekopp och samtal

  Äntligen... torsdagen den 21 januari börjar språkcafét på Trelleborgs bibliotek igen. Språkcafét kan du besöka måndagar, torsdagar och fredagar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?