Biblioteken i Trelleborg

Välkommen till Biblioteken i Trelleborg. Här kan du hitta information om de fyra biblioteken, bokbussen och det digitala biblioteket.

Trelleborgs bibliotek
Foto: Johanna Nordbring Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Trelleborgs bibliotek

Det största biblioteket i kommunen ligger i Trelleborg vid Stortorget. I tre av byarna, Anderslöv, Gislövs läge och Skegrie finns också bibliotek. Bokbussen kör runt stora delar av Söderslätt. Det finns även ett Digitalt bibliotek, där du hittar de tjänster som biblioteket erbjuder utan att du fysiskt behöver befinna dig på biblioteket.

Biblioteken är fyllda av böcker för nöjesläsning och kunskapsinhämtande. De är platser för spännande möten, i böckernas värld och i verkligheten. Du kan lyssna på ett föredrag eller dela med dig av en bra bok. Forska i din historia via de speciella släktforskardatabaserna och låna en e-bok till din platta...

Nyheter på biblioteken

 • Lennart lämnar över ratten

  Bokbussen får ny chaufför

  Efter ett halvt dussin varv runt jorden lämnar nu Lennart Andersson över nycklarna till kommunens bokbuss. I sexton år har han rattat bussen till byarna på Söderslätt vecka ut och vecka in.

 • Folkliga toner och berättelser

  Trelleborgs kammarkör

  Lördagen den 7 mars kommer Trelleborgs kammarkör och Stina Larsson till Trelleborgs bibliotek för att framföra folkliga toner och berättelser.

 • Da Cato med Mikael Neumann

  Mikael Neumann

  Måndagen den 23 mars kommer Mikael Neumann till Trelleborgs bibliotek. Mikael Neumanns nya föreställning är en hyllning till vännen, humoristen och författaren Åke Cato.

 • 100 steg från Bombay till Paris

  Tittar vårsolen inte fram än? Kom till Trelleborgs bibliotek och titta på film. Trelleborgs bibliotek har valt ut extra bra nya filmer och visar dem en gång i månaden på biblioteket. Den 19 mars klockan 15.00 kan du se 100 steg från Bombay till Paris.

 • KL7 - Liv Strömquist

  Liv Strömquist

  Liv Strömquist, en av Sveriges ledande serietecknare, kommer till Trelleborgs bibliotek onsdagen den 11 mars.

 • KL7 - Jackie Ferm

  Jackie Ferm

  Jackie Ferm, dotter till Lars-Inge Svartenbrandt, kommer till Trelleborgs bibliotek måndagen den 30 mars.

 • Vårens nya böcker på bibblan

  Nya böcker

  Vet du inte vad du ska läsa? Vill du ha lite läsinspiration? Kom till biblioteket och få tips om vårens nya böcker.

 • Stick & Drick på Anderslövs bibliotek

  Stickning

  Handarbete i alla dess former, umgänge och en kopp kaffe, låter det bra?

 • Bokfika på Anderslövs bibliotek

  Böcker.

  Älskar du böcker men har svårt att hitta nya tips? Eller har du läst otroligt många böcker och vill dela med dig av godbitarna till andra? Då ska du komma på bokfika på bibblan. En kravlös stund där vi fikar och snackar böcker.

 • Läs på tåget eller bussen!

  Låna en bok inför tågresan!

  Det hoppas i alla fall kulturnämnden i Trelleborg som vill satsa på Låna, läs, lämna tillbaka när tågtrafiken drar igång nästa år.

 • Fredagsfilm på bibblan

  Filmvisning i sagorummet.

  Att se film på stor duk ihop med många andra är extra kul. En fredag i månaden är det fredagsfilmklubb, då visas film i sagorummet på Trelleborgs bibliotek. Kom själv om du är 11 år eller ta med en vuxen om du är 7 år.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?