Biblioteken i Trelleborg

Välkommen till Biblioteken i Trelleborg. Här kan du hitta information om de fyra biblioteken, bokbussen och det digitala biblioteket.

Schackspel utomhus.
Foto: Mahmoud Moulla Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Schackspel utomhus.

Det största biblioteket i kommunen ligger i Trelleborg vid Stortorget. I tre av byarna, Anderslöv, Gislövs läge och Skegrie finns också bibliotek. Bokbussen kör runt stora delar av Söderslätt. Det finns även ett Digitalt bibliotek, där du hittar de tjänster som biblioteket erbjuder utan att du fysiskt behöver befinna dig på biblioteket.

Biblioteken är fyllda av böcker för nöjesläsning och kunskapsinhämtande. De är platser för spännande möten, i böckernas värld och i verkligheten. Du kan lyssna på ett föredrag eller dela med dig av en bra bok. Forska i din historia via de speciella släktforskardatabaserna och låna en e-bok till din platta...

Nyheter på biblioteken

 • Bushwick Book Club pocket...

  Bushwickduon.

  På Bushwick Book Club den 12 november klockan 19.00, får en bok inspirera till nyskriven musik, monologer och underhållning. Bushwickduon har inför sitt besök på Trelleborgs bibliotek läst Sara Stridsbergs Darling River och låter den utgöra kvällens röda tråd.

 • En vanlig dag - utställning på Trelleborgs bibliotek

  Tandborste i tandborstglas

  Måndagen den 5 oktober till och med lördagen den 10 oktober kan du se utställningen En vanlig dag på Trelleborgs bibliotek.

 • Bröllopskaos - filmvisning på Trelleborgs bibliotek

  Bio

  Vill du se en bra film? Kom då till Trelleborgs bibliotek. Trelleborgs bibliotek har valt ut extra bra nya filmer och visar dem ungefär en gång i månaden.

 • Svenska med baby

  Sagorummet som används till Svenska med baby

  Är du föräldraledig i höst med barn mellan 0-2 år? Då är Svenska med baby något för dig.

 • Biblioteksveckan

  Helena von Zweigbergk

  Välkommen till årets upplaga av Biblioteksveckan! Från måndagen den 12 oktober till och med torsdagen den 15 oktober kan du komma till Trelleborgs bibliotek och Anderslövs bibliotek och lyssna på olika föredrag, vid lunchtid eller på kvällen.

 • Språkcafé på Trelleborgs bibliotek

  Kaffekopp och samtal

  Välkommen till språkcafé på Trelleborgs bibliotek! Fredagen den 11 september startar språkcaféet.

 • Samhällsspegeln

  Lunchföredrag.

  En serie med lunchföreläsningar på Trelleborgs bibliotek. Mellan 12.00 - 13.00 den 6/10, 3/11, 1/12 kan du äta en macka och lyssna på ett spännande föredrag med temat samhället.

 • Bok- och filmcirkel...

  Biosalong.

  Premiär för bibblans bok- och filmcirkel! Under fyra onsdagar i höst kan du prata både om en bok och den filmatiserade boken. Vilka skillnader och vilka likheter finns? Ser personerna ut som i boken? Förlängd anmälningstid till den 25 september!

 • Bokfika på Anderslövs bibliotek

  Bokfika i Anderslöv.

  Älskar du böcker men har svårt att hitta nya tips? Eller har du läst otroligt många böcker och vill dela med dig av godbitarna till andra? Då ska du komma på bokfika på bibblan. En kravlös stund där vi fikar och snackar böcker.

 • Sagostunder på Trelleborgs bibliotek

  Barn i sagorummet.

  Sagor med olika tema, det låter ju väldigt spännande! Under hela hösten kan du och dina barn komma till Trelleborgs bibliotek på måndagsförmiddagar för en stunds spännande sagoberättande!

 • Stick och drick...

  Stickning

  På Anderslövs bibliotek är tisdagarna från och med 18 augusti handarbets-, kaffedrickandes-, boktips- och umgängestisdagar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?