Dubbelt så många kontroller i årets Hittaut-orientering

Publicerad:

Nu är årets omgång av Hittaut igång. Gå, spring eller cykla i jakt på över 100 checkpoints i hela kommunen. Hitta nya favoritplatser i din hemmiljö samtidigt som du får motion.


Hittaut är en ideell friskvårdsaktivitet från Svenska Orienteringsförbundet som kombinerar orientering i stad och natur med modern teknik. I Trelleborg arrangeras Hitta ut av OK Kontinent och Naturskyddsföreningen Trelleborg, som i år satsar lite extra.

Dubbelt så många checkpoints

– I Trelleborgs kommun finns det i år dubbelt så många checkpoints jämfört med i fjor, totalt cirka 100 stycken, från Smygehuk i öster till Albäcksskogen i väster. Utöver det finns även ett antal checkpoints längs cykelleden Sydkustleden mellan Smygehuk och Falsterbo, säger Per Olsson, som är OK Kontinents Hittautsamordnare.

Tack vare ekonomiskt stöd från Kockska stiftelserna kommer arrangörerna dessutom att skicka hem en papperskarta till 15 000 kommuninvånare som är under 18 år och över 65 år. Papperskartor kommer även finnas tillgängliga på Söderslättshallen, Trelleborgen och Trelleborgs bibliotek.

– Men det går även bra att använda kartan som finns i appen.

Passar alla

Checkpointsen är tillgängliga dygnet runt under säsongen 30 april till 10 november och svårighetsgraden sträcker sig från enkla checkpoints inne i stadskärnan och längs stigar, till kluriga checkpoints i obanad terräng.

Alla kan vara med på Hittaut, oavsett ålder och tidigare erfarenhet av orientering. Blir en checkpoint alltför klurig finns dessutom möjligheten att aktivera GPS-funktionen i appen och din position visas då som en blå prick i den digitala kartan.

Samlade länkar och ytterligare information om Hitta ut och hur det funkar finns samlat på en fast sida på trelleborg.se.